15 Ekim 2022 Cumartesi

2 Sylvia Day - Sana Soyundum (Crossfire #1)


~~~*~~~
Paylaştığımız şeye değer verdiğini, yaşadıklarımızın benim için olduğu gibi onun içi de özel bir şey olduğunu bilmek istiyordum. 
~~~*~~~ 


İlk çıktığında okumuş olduğum ama devamını beklemek zor geldiği için sonlanmadan okumadığım bir seriydi Crossfire Serisi. Şimdi arkadaşlarımdan ciddi bir baskı görünce aldım seriyi elime hatta onlar da aldılar ve hep beraber başladık seriye. Aslındaki kitap biteli iki gün falan oldu ama ancak oturdum yorum yazıyorum. Şu sıralar hem iş yoğunluğum hem de spor salonunda geçen zamanımın yanında blogu fazla boşladım sanırım. Ama geri dönüyorum 😀

Seri 5 kitaptan oluşuyor ve ilk kitabı Sana Soyundum. Seri komple Gideon ve Eva'yı anlatıyor bu yüzden sıralı okumalısınız. Ayrıca kelimenin tam anlamıyla erotik romans olduğunu göz önüne alarak okumalısınız. Mümkünse +18 olduğunu da unutmayın. 

Sylvia Day'in kalemine ve kurgularına yabancı biri değilim dolayısıyla yazardan beklentim belliydi. Yazarın bu serisi hariç çıkan bütün kitaplarını okudum o yüzden bu seriden ne beklemem gerektiğini biliyordum. O yüzden de sevdiğimi araya sıkıştırayım. 


~~~*~~~
"Kimi yakışıklı tiplerin karşısında insanın hormonlarında tık olmaz ama kimi tipsiz heriflerde acayip bir çekicilik olur ya. Bu herifte hepsi bir aradaydı."
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusunda değinmek gerekirse; geçmişinde yaralı olmasına rağmen kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan Eva, kendine yeni bir hayat kurmak adına ailesinden uzaklaşıp Cross Holding'de işe başlar. Her ne kadar reklam bölümünde asistan olarak başlamış olsa da onun için oldukça iyi bir başlangıçtır. Ancak iş başı yapmasından bir gün önce iş yerinin yerini ve yolculuğunu hesaplayabilmek adına Cross Holding binasına gittiğinde Gideon Cross ile tanışır. Başta kim olduğunu bilmeden ondan etkilenen ve ona karşı çekim hisseden Eva, sonrasında onun büyük patron olduğunu öğrendiğinde hem işi hem de kendisi için zararlı olacağını düşündüğü için Gideon'dan uzak durmayı hedefler. Ama ne yazık ki Gideon öyle düşünmemektedir. Gideon'ın radarına takılan Eva'nın asla kaçışı olmayacaktır. Çünkü Gideon ne istediğini bilmektedir ve istediğini elde edene kadar da durmayacaktır. Ancak Gideon'ın da hesaba katmadığı şey Eva'nın kalbinde filizlendirdiği aşk... her ne kadar cinsel çekimle başlasa da aralarındaki ilişki birbirlerini tanıyıp da sırlarını ortaya döktüklerinde aralarındaki iletişim de değişmektedir. Ama her zaman her aşk için engeller vardır. Gideon ve Eva bu engellere karşı, birbirlerinin isteklerine ve birbirlerine karşı nasıl yol izleyecekler onları okuyoruz.

Öncelikle kitabı her ne kadar sevsem de sevmediğim kısımlarda vardı. Tamam itiraf ediyorum hiçbir zaman erotik romans okumaktan rahatsız olmadım ve yetişkin kitapları okumayı daha çok severim ama bu kitapta beni rahatsız eden kısımlar vardı. Erotizm değildi rahatsızlığım, seks sahneleri de değildi. Sadece her sorunda olayı sekse bağlamaları sorundu. Mesela kavga ediyorlar hadi seksle sorunu çözelim, birbirlerine kızıyorlar yine seks ile sakinleşiyorlar. Kıskançlık yapıyorlar seks ile ben sana aitim olayları oluyor. Yani tamam aranızdaki bir tutku var ve birbirinize hep ihtiyaç duyuyor ve arzuluyorsunuz da arkadaş bir durun ya bu ne tavşan gibi çiftleşme döneminden çıkamıyorsunuz bir türlü. 


~~~*~~~
Uzanıp parmak uçlarıyla yanağımı okşadı; artık alışkanlık haline getirdiği bu sevgi gösterisi hem şefkat hem de derin bir mahremiyet içeriyordu. 
~~~*~~~ 


Eleştirebileceğim tek kısım da orasıydı açıkçası. Konuya hızlı girdi evet, çok hızlı birbirinden etkilendiler buna da evet... daha farklı olabilir mi bence olabilirdi de ama çok da problem olabilecek bir mevzu değildi benim için açıkçası. Hızlı ilerleyen ve sıkmayan kitapları severim bu da hızlı ilerledi ve sevdim de. 

Gideon'un ne istediğini bilen tavrı, kararlılığı ve istediğini elde etmeden durmaması çok güzeldi. Kitaplarda ne istediğini bilen karakterleri okumayı severim. Bunda da bunu görmüş olmak çok güzeldi. Ayrıca Gideon'ın karakteri de düşünüldüğünde ve yaşına rağmen elde ettiği başarılar... sevdim de. 

Eva'nın geçmişinde yaşadığı travmalara rağmen ayakta kalması, kendi başına ayakta kalmaya çabalaması da çok güzeldi. Güçlü kadınları okumayı ne istediğini bilen erkekleri okumaktan daha fazla severim 😊

Eva'nın geçmiş sırlarını öğrensek de Gideon'ın ki tamamen açıklanmadı. Tahminlerimiz var bunları keşfetmek imkansız değil çok bariz belli ama detaylar ne yazık ki sır olmaya devam ediyor. Açıkçası hem aile evinden hem de ailesiyle iletişiminden dolayı Gideon'ın sırrı tamamen ailesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen 2. kitapta çıkar ortaya. 


~~~*~~~
Onun neler hissettiğini biliyordum: insanın içinde kanser gibi yayılan bir bulantı, çaresiz bir öfke, bir yerlerde bir başına kıvrılıp saklanma ve anıları hala içinde yaşadıkları o derin ve karanlık deliğe geri tıkacak gücü toplama ihtiyacı.
~~~*~~~ 


Eva'nın ev arkadaşı Carry nedense bir hinlik yapacak gibi geliyor neden bilmiyorum ama bir tarafım sevse de bir tarafım çok tedirgin ona karşı... hep tetikte kalma isteği oluşturuyor bende nedense. 

İşte böyle.. aslında daha fazla şey yazabilirim ama çok fena spoiler olur... gerçi okumayan kalmamıştır muhtemelen ama bir kişi dahi okumamışsa ve buradan spoiler yerse üzülürüm o yüzden daha fazla detay vermeden susuyorum. 

Ancak demezsem içimde kalır bazen öyle sohbetler vardı ki Carry ile Eva arasında çok eğlendim. 😀

Neyse seri bilgisi de yazıp yorumumu bitiriyorum.


~~~*~~~
"Tüylerimi diken diken eden bir mekanda aklımı başımdan alabilecek tek kişi sensin. Tam istediğim ve ihtiyaç duyduğum şey olduğun içi teşekkür ederim."
~~~*~~~ 



Kitabın adı      : Sana Soyundum
Orijinal adı     : Bared to You
Yazarı            : Sylvia Day
Çevirmen        : Ayşe Kaya
Seri Bilgisi       : Crossfire #1
Yayınevi          : Doğan Kitap
Sayfa sayısı     : 380

Kitabın tanıtım yazısı: 

Crossfire serisi 1. Kitabı...

Ateşle oyna!

Sana Soyundum Amerikada haftalarca bestseller listelerinden inmeyen, tüm dünyada 38 ülkeye satılan Crossfire üçlemesinin ilk kitabıdır.

"Sana ihtiyacım var, Gideon" dedim soluk soluğa ve tahrik olduğu için şimdi daha da yoğunlaşmış olan kokusunu içime çektim. Sırf teninin baştan çıkarıcı kokusu yüzünden hafifçe sarhoş olduğumu düşündüm. "Beni çıldırtıyorsun."

Bileklerimi bırakıp yüzümü avuçlarının arasına aldı ve dudaklarını dudaklarıma sertçe bastırdı. Pantolonuna uzanıp gizli fermuara ulaşabilmek için iki düğmeyi açtım...

New Yorkun en gözde bekârı, Cross Holding'in varisi Gideon Cross -namı diğer Bay Gizemli ve Tehlikeli- Evanın karşısına çıktığında genç kadının yapabileceği tek bir şey vardı: Tüm bedeni ve ruhuyla ona teslim olmak... 





2 yorum :

  1. Yorum için tebrik ederim. Gerçekten çok güzel noktalara değinmişsin, özellikle her tartışmada konuşmadan etmeden hoppaaa yatar pozisyona geçmeleri beni de sinir etmişti. :)
    Bu arada 4. kitap ismi henüz açıklanmadı, Entwined with You/Sana Bağlandım 3. kitabın ismi oluyor. Düzeltmek istedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzeltme için teşekkürler yorumu düzelttim. :))O kısımlar beni de sinir etmişti söylemeden de geçemedim :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın