11 Eylül 2017 Pazartesi

0 Ruth Ware - 10 Numaralı Kamara


~~~*~~~
Bir anda hayatla bağının aslında ne kadar zayıf, güvenlik duvarlarının ise kağıttan ince olduğunu anlamanın nasıl bir duygu olduğunu biliyordum. 
~~~*~~~

Beni bilirsiniz genelde polisiye, gerilim ve gizem türünde romanları pek okumam. Ama okuduklarımdan da beni şaşırtacak bir son bekleyerek beklentim tavan yaparak okurum. İşte kelimenin tam anlamıyla beklentimi karşılayan ve beni şaşırtan bir kitaptı. 

Bayıldım ben bu kitaba!

Daha önce yazarın Kapkaranlık Ormanda kitabı çıkmış olmasına rağmen nedense kapağı falan tüylerimi ürpertmiş elimi kitaba uzatmama engel olmuştu ama bu kitap gerek konusu gerek ilgi çekici kapak tasarımıyla merakımı depreştirince okumadan geçemedim. 

Son olarak düşüncem de sen ne müthiş bir kitaptın öyle oldu!

~~~*~~~
"İş hayatından öğrendiğim şeylerden biri de, en doğru zamanın şimdi olduğudur. Temkinli olmak diye sandığınız şeyin aslında korkaklık olması değişmez bir gerçektir ve bizi sizden önce davranacaktır."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; gazeteci olan Jo yeni işi için lüks seyahat gemisiyle denize açılır. Aklında bu gemiyle ilgili sıkı bir yazı yazarak belki terfi alma şansını elde etmek varken hayatı bambaşka bir yöne yönelir. Bir gece hemen yan kamara olan 10 Numaralı Kamara'dan ansızın duyduğu çığlık ve suya düşme sesiyle hayatı değişen Jo, hem tanık olduğu cinayeti çözmeye hem de kendi hayatını kurtarmaya çabalamak zorunda kalır. 

Asıl şaşırtıcı detay ise... kitabın sonlarına doğru kendini gösterken gizli kalmak zorunda olan sırlardır.

Değişik, ilginç, merak uyandırıcı bir kitaptı.

Gemideki insanların Jo'ya yaklaşımı, her an herkesin potansiyel katil olmasını beklerken ki girilen ruh hali... gerilimi kelimenin tam anlamıyla damarlarınızda hissetmeniz mümkün.

~~~*~~~
Daha önce de korkmuştum. Aklım başımdan gitmişti. 
Ama daha önce umudumu hiç yitirmemiştim ve şimdi tek hissettiğim buydu.
~~~*~~~

Bu tür kitaplara detaylı yorum yapmak pek mümkün değil, çünkü söylenecek tek bir kelime kitabın büyüsünü bozma yetisine sahip olabiliyor. Bu yüzden yorumu kısa kesiyorum :)

Bilirsiniz beni ben kolay kolay okumam bu türü ama eğer bu türde bir kitabı tavsiye ediyorsam o kitap benim için çoook fazla yıldızı hak eden bir kitap olmuştur.

Bu kitabı da şiddetle tavsiye ediyorum. Hele ki bu türü seviyorsanız bence kaçırmayın da! 

Benden 5 üzerinden 5 alır bu kitap :)



Kitabın adı           : 10 Numaralı Kamara
Orijinal adı          :  The Woman in Cabin 10
Yazarı                   : Ruth Ware
Çevirmen             : Aslıhan Kuzucan
Yayınevi                : İthaki
Sayfa sayısı           : 376

Kitabın tanıtım yazısı:

Son zamanların en gerilim dolu romanlarından 10 Numaralı Kamara’da, seyahat yazıları yazan gazeteci Jo Blacklock on kamaralı lüks bir gemiyle Londra’dan Norveç’e yolculuk eder. Başta her şey şahane gözükür. Kamaralar konforlu, akşam yemekleri şaşaalı ve misafirler seçkin kimselerdir. Fakat günler uzar, gökyüzü kararır ve sert dalgalar gemiyi döverken bir gece Lo korkunç bir olaya tanık olur: Yan kamaradaki kadın, gemiden denize atılmıştır.

Cinayeti aydınlatmaya çalışan Lo, hiçbir şey olmamış gibi davranan yolcular ve görevlilerle mücadele ederken aynı zamanda kendi zihniyle de mücadele eder. Acaba 10 numaralı kamaradaki kadın gerçekten var mıdır?

Kapkaranlık Ormanda’nın New York Times çoksatan yazarı Ruth Ware okura ters köşelerle ve sürprizlerle dolu bir yolculuk vaat ediyor. 

“Diyalogları, karakterleri ve hikâyenin geçtiği ortamıyla âdeta modern bir Agatha Christie romanı."-Kirkus-

“Şahane bir modern gerilim romanı.”-New York Post-

“Ruth Ware’in ürkütücü gerilim romanı okuru cezbediyor.” -US Weekly-

“İyi yazılmış bir kadın başkarakter ve hızlı ilerleyen konusuyla kendine has bir gerilim romanı.”-Sunday Mirror-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın