10 Eylül 2018 Pazartesi

0 Büşra Köprü - Tarot Falım


~~~*~~~
"Dünya onun gelişiyle birden nasıl da güzelleşti. Biri söyleseydi inanmazdım herhalde bu kadar aşık olabileceğime... Keşke karşılığı da olsaydı ama her aşkın karşılığı olacak değildi ya?"
~~~*~~~

Ve bir Türk yazarın daha kitabını okumuş bulunuyorum. Yeni yazarları deneme taraftarıyım çünkü ön yargılı olup yetenekli yazarların arada kaynamasını istemem açıkçası. Bu düşünceyle tanımadığım yazarları deniyorum ve Büşra Köprü de o yazarlardan biriydi. Kitabını deneyip, kalemini nasıl öğrenmek istedim. 

Şimdi ise kitabın yorumuyla karşınızdayım. 

Öncelikle söylemeliyim ki, Büşra Köprü romantik komedi tadında yazmış kitabını. Eğlenceli, romantik, arkadaş ilişkilerinin işlendiği ve iş hayatına da dokunuşlar yapan bir kitap. Kurgusu aslında güzeldi ama zaman zaman sıkıcı da oldu benim için. 

~~~*~~~
"Sen çok farklısın Bukle. Çoğu zaman seni anladığımı ve tanıdığımı düşünmeye başlıyorum ama o an söylediğin bir şeyle tüm fikirlerimi değiştiriveriyorsun. Bir gün seni tamamen çözebilecek miyim, merak ediyorum."
"Sanmam! Kimseye o derece yakın olmak istemem."
"Öyle mi? Neden?"
"Çünkü insanlar nankördür."
~~~*~~~

Detaylı yoruma girmeden kitabın konusuna değinmek istiyorum; Bukle işsiz bir şekilde bir gün giriği restoranda cüzdanını düşürür ve restoren sahibi Okan, Bukle'yi sahilde tek başına oturmuş konuşurken bulduğunda kıza yardım eli uzatır ve arkadaşına yönlendirir... Giray Ortay'a. Giray'ın ortağı olduğu yayınevinde işe başlayan Bukle, her ne kadar Giray'dan etkilense, çekimine kapılsa da ondan uzak durmak zorundadır çünkü Giray patronu Gözde'nin sevgilisidir. Duyguları konusunda bir çıkmazda olan Bukle'nin bu yoldaki yolculuğunu okuyoruz. 

Kitapta, adından da anlaşılacağı üzere fal dokunuşları var. Aslında Tarot Falım adını duyunca ben daha farklı hayal etmiştim kurguyu ama tarot falı kısmı kitabın başlarında varken burç yorumları kitabın ana fikirlerindendi. Burç yorumlarını okumaktan hoşlanmayanlar bu kitaba dair sıkıcı detaylara boğulmuş gibi hissedebilir... tıpkı benim gibi... ben burç yorumlarını okumam ve okumaktan da hoşlanmam dolayısıyla kitaptaki o detaylardan sıkıldığımı itiraf etmeliyim. 

~~~*~~~
Benim için aniden anlamsız, önemsiz bir adam haline gelmesini istiyorum. Matematik problemi gibi... Başkasını seviyorsa seni sevemez. Bitti.
Ama anlamıyorum. Kalbim anlamıyor. Hiç öyle kolay olmuyor.
~~~*~~~

Ayrıca, Bukle'nin iç dünyasındaki savaşı, iç sesleri falan... bazı yerlerde cidden fazla olduğunu düşündüğüm iç çatışmaları oldu. Ki o kısımlarda da sıkıldığımı itiraf etmeliyim. 

Kitaba dair eleştirel olabileceğim kısımlar bu kadardı. Onun haricinde Bukle'nin eğlenceli karakterini sevdim. Öykü ve Okan çiftine de bayıldım. Giray.. bilemiyorum o adamı tanımlamak için bence biraz daha okumak gerekebilirdi ama benim favorim sonuna kadar Devrim. :) 

Gözde... harbiden beklenmedik hamleler yaptı. Beni hayretlere düşürdü. 

Gereksiz entrikaların ve ayrılıkların olmamasını sevdim. 

Kitabın son bölümü muhteşemdi. O tür sonları çok seviyorum :) içimdeki umutsuz romantik harekete geçiyor :) Balo akşamının olan bölüm ise... bana biraz geçiştirilmiş gibi geldi. En azından o kadar mekanla ilgili hayaller kurulduktan sonra o mekanın nasıl olduğunu detaylandırarak anlatılmasını tercih ederdim. 

~~~*~~~
"Ben de sana çok aşığım. O kadar çok ki kıskandığım için yediğim tüm lokmaları boğazıma dizsen de her gün bir kaç kere beni çıldırtacak kadar sinirlendirsen de sabredip sakinleşmeni bekleyecek ve sonunda yine bana böyle sarılman için her şeyi yapacağım.
~~~*~~~

Saymaya başlarsam çok fazla eksik bulacakmışım gibi hissediyorum. O yüzden susuyorum. Yazarın  yazdığı ilk hikaye miydi bilmiyorum ama eksikleri vardı. Duygular ciddi anlamda bazı noktalarda geçiştirilmiş gibiydi. Romantik komedilerde izlersiniz de romantizmi hissetmez ama izlersiniz ya öyleydi sanki biraz. Dediğim gibi zaman zaman sıkıldığım oldu ama eğlenerek okuduğum sayfalarda oldu. Bu yüzden dört dörtlük bir kitap değildi benim için ama okunduğunda keyifli zaman geçilebilinecek bir kitaptı. 

Kitabın adı    : Tarot Falım
Yazarı           : Büşra Köprü
Yayınevi        : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı    : 384

Kitabın tanıtım yazısı: 

İçinizde kaç farklı ses var?

Yalnızca bir? Belki iki?

Bu soruyu bir de Bukle Erbağ'a sorun.

Onun zihni âdeta bir bayram yeri!

Çikolatası elinden alınmış bir çocuk kadar huysuz Bukle,

Marmara'nın sularıyla tartışacak kadar öfkeli Bukle,

Bir papatyanın varlığıyla kendinden geçebilecek kadar mutlu Bukle...

Hepsinin yeri ayrı ama hepsi bir arada.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın