30 Ağustos 2019 Cuma

0 Nora Roberts - Görkemli Ölüm (Ölüm Serisi #3)


~~~*~~~
Bir erkek yeterince zekiyse ve avını, evlenme teklif etmek için böyle bir zaman ve yer seçecek kadar iyi tanıyorsa, o kadın hapı yutmuş demektir. 
~~~*~~~

Ölüm Serisi'nin 3. kitabı da okundu bitti. Şunu söylemeliyim ki sanki her bir kitap bir öncekinden daha iyi ve her bir kitapta Roarke kendine okuru daha da aşık ediyor :) 

Her ay bir ya da iki tane okuyarak bu serinin yayınlanmış olan kitaplarını bitirmeyi amaçlıyorum ve bu ay sanırım bir tane okuyarak bırakacağım artık önümüzdeki ay daha fazla okurum inşallah.

Roarke ve Eve'in hikayesi soluksuz bırakmaya devam ediyor. 2. kitabın sonunda Roarke, Eve'ye evlenme teklif etmişti ve şimdi evliliklerine sayılı zaman kala Eve'in hayatını etkileyecek bir cinayet davasına bakması gerekiyor. Çok yakın arkadaşı Mavis o cinayet davasının baş zanlısı. Eve hem Mavis'in suçsuzluğunu kanıtlama çalışıyor hem de evlilik hazırlıkları gerginliğini yaşıyor hem de hala işlenmeye devam eden cinayetlerin bağlantılarını kurmaya çalışıyor. Bütün bunların yanında hatırlamadığı geçmişi su yüzüne çıkmaya karar vermiş gibi Eve'in hayatını mahvetmeye çalışıyor. 

Eve'in bu sefer çok daha zor bir dava üzerinde çalıştığı değişmez bir gerçek çünkü sadece mantığıyla değil bu sefer duygularıyla da baş etmek zorunda kalıyor. 

~~~*~~~
"Cinayet masasında çalışmak istediğini nasıl anladın?"
"Çünkü ölüm her zaman bir hakarettir. Biri onu çabuklaştırdığı zaman, bu en büyük hakarettir."
~~~*~~~


Eve ve Roarke'ın aralarındaki iletişim ve birbirlerini anlamaları muhteşemdi. Özellikle Roarke'ın sevgisi, sevdiği kadını dört dörtlük tanıması, onun istediği şeyleri daha söylemeden bilebiliyor olması muhteşem. Bütün bunların yanında onun için yaptıkları ise... offf Roarke keşke senin gibi başkaları da olsa da onları da biz alsak dedirtiyor. 

Üstelik itiraf etmeliyim ki bazen sanki bütün ipler Eve'in elindeymiş gibi davranıp da aslında her şeyin kendi kontrolünde olduğu tavırları var ya... offf Roarke... resmen senden sonra bütün erkekler senin kalitesiz çakmanmış gibi geliyor. 

Eve'i anlatmaya gerek yok bence. Şimdiye kadar okuduğum en güçlü kadınlardan biri açıkçası. Mavis'in davası boyunca çabalaması, hem duygusal hem mantık olarak karmaşalarına rağmen ayakta kalıp ona olan güvenleri boşa çıkarmamaya çalışması muhteşemdi. 

Büyün bu cinayet ciddiyetinin yanında düğün hazırlıklarını okumak bence kitabın en eğlenceli kısımlarıydı tabi bir de Eve ile Roarke'ın iletişimi de var. 

Cinayet yine hiç tahmin edilemeyecek kişi tarafından işlendiği ortaya çıktığında bir kez daha anladım ki Nora Roberts okuyorsanız katili tahmin etmeye çalışmamalısınız. 

~~~*~~~
Son birkaç ay içinde, Roarke'tan epey bir şey öğrenmişti. Ondan öğrendiği en önemli şeylerden biri şuydu: Bazen, bütün endişeleri, sorumlulukları hatta cevaplar aramayı bir kenara bırakıp sadece Eve olmalıydı.
~~~*~~~


Kitabın polisiye kısmı çok güzeldi ve güçlü bir kurguyla cinayetlerle anlatılmış işlenmişti. Bunun yanında ise, romantizm ve aşk anlatılmaz yaşanır boyutundaydı. 

Bu kadın bence yazar olmanın hakkını çok iyi veriyor. Keşke şu seriyi Epsilon yayınlamaya devam etse demekten başka çaremiz yok ne yazık ki. 

Eğer bulabilirseniz mutlaka bu seriye el atın bulamazsanız da bence Epsilon'a yeni basımlar için baskı yapın derim ben. 




Kitabın adı        : Ölümsüz Ölüm
Orijinal adı       : İmmortal in Death
Yazarı                : Nora Roberts (J. D. Robb)
Seri Sıralaması : Ölüm Serisi (Eve Dallas) #3
Çevirmen          :  Mina Atafırat
Yayınevi             : Epsilon
Sayfa sayısı        : 332

Kitabın tanıtım yazısı: 

En sevilen aşk ve gerilim romanı yazarlarından olan Nora Roberts`ın tüm kitapları, herzaman en çok satan kitaplar listelerinin başkonuğu oldu.Konu seçimindeki titzliği, onu ortalama aşk romanı yazarlarının çok üstüne bir konuma taşıyor.Yazdığı kitaplarla 35 milyondan fazla okuyucuya ulaşmış olan N ora Roberts, Milwaukee Journal-Sentinel`in dediği gibi: 
"Gittikçe daha iyi yazıyor." 

Eve`in en yakın arkadaşı Mavis, ünlü model Pandora`yı öldürmekle suçlanmaktadır.Mavis`in cinayet mahallinde bulunması ve Pandora`nın tırnak izlerini taşıyor olması, tutuklanmasını gerektirdiği halde, Eve arkadaşının katil olmadığından emindir.Genç kadın arkadaşını kurtarmak için, ölümsüzlük vaad eden, yaşadığı bir cinsel uyarıcının yol açmış olabileceği cinayetin soruşturmasını üstlenerek katilin peşine düşer.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın