26 Şubat 2020 Çarşamba

0 Lauren Conrad - Los Angeles Şekeri (L. A. Candy #1)


~~~*~~~
"Ait olmanın tek yolu, aitmiş gibi davranmaktır. 
Ya da ait olup olmamaya metelik vermemektedir."
~~~*~~~

Çok heveslenerek aldığım, özellikle kapak tasarımlarına bayıldığım bir kitap hatta seriydi. Çünkü üç kitaptan oluşan bir seri ve ben serinin bütün kitaplarını aldığım için genelleme yapıyorum. Serinin bütün kitapların kapakları çok iyi, en çok da kapakları dikkatimi çektiği için seriyi aldığımı itiraf etmeliyim ama ne yazık ki hayal kırıklığı olduğunu söylemeliyim. 

Öncelikle yazarın akıcı ama hiç de merak uyandırmayan bir kurguyu kaleme aldığını söylemeliyim. Kitabın son 100 sayfası kalana kadar okudum ama ne yazık ki sonunda ben ne okuyorum ya diyerek kitabı yarım bıraktım. Açıkçası bana bir günlük okuyormuşum gibi hissettirdi. Hiç olay yok, bir konu yok, bir aksiyon yok hiçbir şey yok bu da beni açıkçası sıktı. 

Kitabın kısaca konusunu anlatmak gerekirse; Jane ve en yakın arkadaşı Scarlet, Los Angeles'a yeni taşınmışlar ve hayatlarına orada bir yön vermeye başlamışlardır. Bir akşam eğlenmeye gittikleri kulüpte ünlü bir yapımcı ile karşılaşırlar ve reality şov programının baş kahramanları olurlar. Bu reality şovun çekimlerini, hayatlarını anlatıyor.

Gereksiz televizyon programları var ya saçma, amaçsız olanlar işte onlardan birini okuyurmuşum gibi hissettim. 

Çok fazla konuşmaya gerek yok bence, sadece size tavsiye edebileceğim bir kitap değil. Sizin tercihiniz okuyup okumamak ama vaktinizi boşuna harcamayın derim. 

~~~*~~~
"Bazı nedenler yüzünden iş yürümezse o zaman bu senin başka bir işte harika olmayacağın anlamına gelmez."
~~~*~~~



L. A. Candy Serisi

Kitabın adı        : Los Angeles Şekeri 
Orijinal adı       : L. A. Candy
Yazarı                : Lauren Conrad
Seri Sıralaması : L. A. Candy #1
Çevirmen          :  Ceren Erdoğan
Yayınevi             : Pegasus
Sayfa sayısı        : 336

Kitabın tanıtım yazısı: 

Los Angeles'ta Tatlı Hayat!
Gözde gece kulüpleri, yakışıklı erkekler ve akla gelebilecek her şeyin tasarımcı versiyonu!
On dokuz yaşındaki Jane Roberts işte böyle bir hayata dalmak üzeredir. Los Angeles'a staj yapmaya gitmiştir fakat eğlenmeyi de aklına koymuştur. Üstüne üstlük yanında en yakın arkadaşı Scarlett da vardır.
"Sex and the City'nin realite versiyonunu" çekmek isteyen bir yapımcı, Jane ve Scarlett'a teklif götürünce kızlar şanslarına inanamazlar. Kısa süre sonra Jane televizyonun en gözde yıldızı haline gelir. Şöhret, büyük şehre yeni gelmiş bir kızın hayal dahi edemeyeceği şeyler sunmaktadır: tasarımcı elbiseleri, en şık kulüplerde seçkin masalar, Hollywood prömiyerlerine davetler…
Fakat hayallerinin peşinde koşan insanlarla dolu bir şehirde hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ve herkesin ondan bir şey talep ettiğini keşfetmesi Jane'in fazla zamanını almayacaktır…

"Kitabı deneyimlerine dayanarak kaleme alan Conrad, okurların devamını talep edeceği, heyecanlı bir öykü yazmış."
-School Library Journal-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın