24 Mart 2020 Salı

0 Büşra Toraman - İhanet Çarkları (Amazon Efsaneler #2)



~~~*~~~
"Bazı şeyleri duyman değil, yaşaman gerekir. Başka türlü ciddiye almazsın ya da inanmazsın. Ve bu ormanda ciddiye almadığın şeyler ölümüne sebep olur."
~~~*~~~


Amazon Efsaneleri serisinin ikinci kitabı İhanet Çarkları'nın yorumuyla karşınızdayım. Bu seriyi çok severek takip ettiğimi fark etmişsinizdir. İlk kitabı çok çok sevmiştim keza bu kitabı da öyle çok sevdim. Yine heyecan dorukta okudum ve her satırından keyif aldım. Derken kitap öyle bir bitti ki hani üçüncü kitap moduna girdim :D 

Öncelikle belki çok iddialı olacak ama bence Büşra Toraman, ülkemizin en iyi fantastik kurgu yazarlarından biri. Cidden güçlü kalemi, muhteşem bir hayal gücü var. Kitaplarını okurken hem olaylar merakını uyandırıyor hem de karakterler seni eğlendiriyor. Gerçi diğer serisini okumadım ama onunda bunun kadar iyi olduğuna eminim. Bu seriden sonra ona da sıra gelecek. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; İlk kitabın sonunda Gregg ve Aleka bir savaşın ortasında düşman olarak karşılaşmışlardı. Kitap oradan devam ediyor. Aleka, Koperlere rehin düşüyor ve onların elinde esir olarak tutulurken Amazonların kraliçesiyle bir anlaşma imzalanmasında önemli bir rol oynamak üzere. Tabi planlar hiç de umdukları gibi gitmiyor çünkü Aleka, esir olarak tutulduğu yerde Koperler, saldırıya uğruyorlar ve olaylar tepetaklak oluyor. Çünkü Amazonlar kendi içlerinde isyandalar, kraliçeyi tahttan devirmek yerine başkasını seçmek istiyorlar. Durum böyle olunca Koperler ve Amazonlar Kraliçesi anlaşma yapıp isyanı durdurmak istiyor ve bu isyanı durdurmak için en büyük adımı ve yardımı yapabilecek olan ikili Aleka ve Gregg… Bizim muhteşem çiftimiz sahalarda tekrardan. Kedi köpek gibiler ama çooook tatlılar. 


~~~*~~~
"Ölü gibi hissediyor olmalısın."
"Sana bakınca hala sinirlerim bozuluyor. bu hayatta olduğum anlamına mı gelir, yoksa senin bir ölüyü bile öfkelendirebileceğini mi düşünmeliyim?"
~~~*~~~


Aleka'nın esir düşmesinde hep bir sebep aradım ve bütün o işkencelere ve baskılara rağmen konuşmamışken Gregg'e konuşması okurken sırıtmama neden oldu. Ne kadar inkar ederse etsin Aleka, kızım aşıksın sen Gregg'e :D 

Gregg'in Aleka'yı korumak için çırpınışları, onun artık çıkışlarını ve asi, vahşi tavırlarını dikkate almaması muhteşemdi. 

Her ikisinin arasındaki sohbetlerde çok eğlendiğimi ve en favori sahnelerimin o satırlar olduğunu itiraf etmeliyim. 

Kitapta her şeye rağmen en sevdiğim şeylerden biri küçük, minik, sevimli panter... yavru panter... o ufaklığı okurken alıp kucağıma sevesim geldi hep :D 

Gregg'in annesi ile ilgili gizem çözülürken aslında altında çok daha büyük bir gizemin yattığını öğreniyoruz. Gregg'in neden bu kadar değerli olduğunu ve zarar verilemez olduğunu öğreniyoruz. Bu da sanırım onun geçmişini anlamamıza bir tık daha yardımcı oluyor. 

Rald ve Niobe'nin geçmişlerine de dokunuşlar vardı ve ben o satırları çok sevdim. Keşke dedim, daha fazla onların hikayesini okuyabilseydik. Ya da bir novella çıkarıp onları mı yazılsaydı diye düşünmedim değil. 

Bir de Vasyl hakkındaki gerçekler, Faythe'in yaşadıkları.. çok güzel kurgulanmıştı. Hatta Delbin'i bu sefer sahalarda görmek muhteşemdi. Bence Vasyl suçlu değil ya da birilerini koruyor ya da çok çok geçerli bir nedeni var ama onu üçüncü kitapta öğreneceğiz sanırım. 


~~~*~~~
"Gizemli davranışlarda bulunan ve duyguları konusunda kafası karışık olan bir tek Aleka değil."
"Benim kafam duygularım konusunda karışık değil." diye bağırdı Aleka onlara doğru. "Ne yapmak istediğimi çok iyi biliyorum. Dedektifin kalbini söküp, geriye hiçbir şey kalmayana kadar onu parçalamayı düşlüyorum."
Gregg sakin bir şekilde iç geçirip Delbin'e baktı. "İşte hep böyle kalbime giden yolu buluyor, sonra ona duygu beslememem gerektiğini söylüyor."
~~~*~~~


Kitabın sonu tam bir vurgundu! Kelimenin tam anlamıyla nefes kesici ve beklenmedikti. Yazar bence bunu çok iyi yapıyor çünkü hiç beklenmedik anda resmen bombayı patlatıyor ve kitabı bitiriyor. 

Kitap boyunca adını bolca duyduğumuz Doryalar ile tanıştık ama ne tanışma! Bu sefer olaya başka kişilerde dahil oldu. Hem de Gregg'in kız kardeşi Tess ve iş arkadaşı Kyle. 

Ortalık fena karıştı! Üçüncü kitap elimde olaydı başlamıştım şimdi o derece merak uyandırıcı bir sondu! 

Fantastik severlerin mutlaka denemesi gereken bir seri. Ben çok beğendim. Türk yazarlarındaki cevherler beni hep memnun etmiştir. Takipte olduğum yazarlardan biri oldu kendileri :D




~~~*~~~
"Aşk böyle bir şeydir zaten. Mantığı ve gerçeği soldurup yok eder. Orada olduğunu bildiğimiz halde görmezden geliriz. Aşka karşı koymak kaçınılmazı engellemekten başka bir şey değildir. Öyle ya da böyle senin bulur ve sen daha ne olduğunu anlamadan bir boşluğun içine düşüverirsin."
~~~*~~~



Kitabın adı        : İhanet Çarkları
Yazarı                : Büşra Toraman
Seri Sıralaması : Amazon Efsaneleri #2
Yayınevi             : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı        : 480

Kitabın tanıtım yazısı: 

İhanet bazen bir intikam, bazense hırslardan ibarettir. Ölüm ve yaşam arasındaki denge kadar hassastır sadakat. FBI Ajanı Gregg Reese, bir seri cinayet davasında tanıştığı Aleka sayesinde bambaşka bir dünyanın kapılarını aralamıştı. Amazonların varlığını öğrenmekle kalmamış, onlardan doğan erkek çocukların oluşturduğu bir toplulukla tanışmıştı; koperler. Aleka ile bu yabancı topraklara yaptığı yolculuk, sadece doğaüstü varlıkları değil, kendisini de keşfetmesini sağlamıştı. Bir süre sonra Gregg kendini amazonlar ve koperler arasındaki kırılgan dengede aracı olarak bulur. Herkesin sadakatinin sınandığı bu güç savaşında en çok zorlanan Gregg ve Aleka olacaktır. Artık iki düşman ırktan olsalar da, ortak bir amaç onları bir araya getirir ve ölümcül bir göreve çıkmaya mecbur bırakır. Bu görevde hem geçmişleriyle yüzleşecek, hem de birbirlerinin sırlarını keşfedeceklerdir. 

Gregg bir yandan Aleka'nın kraliçe uğruna feda etmekten çekinmediği yaşamı için mücadele ederken, bir yandan da hayatını sorgulamaya başlar. Her şey bir tesadüf müydü, yoksa en başından beri bilmediği güçler tarafından yönlendiriliyor muydu? Uğradıkları ihanetlere rağmen, bu tehlikeli dönemeçten geçmeyi başarabilecekler miydi? Peki ya yolun sonu burasıysa? Her KAÇIŞ başka bir kovalamacadır. Ve her KOVALAMACA başka bir MACERA ile son bulur.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın