11 Ağustos 2020 Salı

0 Elle Kennedy - Takip (Briar U #1)


~~~*~~~
"Başkalarının seni nasıl gördüğü önemli değildir. Önemli olan senin kendini nasıl gördüğün..."
~~~*~~~


Elle Kennedy, Off-Campus Serisi'nden kurgularını ve kitaplarını bildiğim bir yazardı. O serisi Yabancı Yayınları'ndan çıktı ve 4 kitaplık bir seriydi. O seriyi çok severek okumuştum ve favorilerim arasında yer alır. Aynı yazarın başka bir serisinin daha ülkemizde yayınlanıyor olmasından mutluyum. Bu yüzden de çıktığı gibi kitabı aldım ve şimdi de yorumuyla karşınızdayım. 

Öncelikle söylemek istediğim bir şey var. Bu seri yani Briar U Serisi, Off-Campus Serisi'nin yan serisi gibi bir seri. Şöyle ki o seride tanıdığımız hokey oyuncularından biri olan Dean'in kız kardeşinin hikayesiyle başladı seri. Dolayısıyla oradaki karakterleri burada da görüyoruz ki zaten bu serinin karakterleri de hokey oyuncusu ve aynı üniversitenin ve aynı takımın oyuncuları... Bu yüzden eğer okumadıysanız tavsiyem o seriyi de okumanız. Ayrı ayrı ve bağımsız olarak okunabilinir seriler ama o seriyi de çok sevdiğim için onu da okumanızı tavsiye ederim. 
Elle Kennedy, akıcı, eğlenceli, aile ve arkadaş ilişkilerine değinen hafiften de spora dokunuşlar yapan,  üniversite çağındaki gençlerin aşklarını ve hayatlarını anlatan bir kurguyu kaleme almış. Akıcıydı, çok eğlenceliydi. Aşk ve tutku doluydu. Dün gece 100 sayfa okumuştum ve bu akşam işten sonra oturdum okumaya başladım bir baktım ki kitap bitmiş öyle de su gibi akıyor. Başladığınız zaman yarım bırakma durumunuz asla olmaz bu kitap mutlaka biter yani. 


~~~*~~~
İnsanın hayatını yöneten büyük bir güvensizliği varsa bilinçaltı bu durumu hiç unutturmuyordu.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Summer, bir sene önce ağabeyinin yanına geldiğinde onun hokey arkadaşlarından biri olan Colin Fitzgerald'a vurulur ve o zamandan beri içten içe ona duyduğu hayranlık yerini aşka bırakırken Colin genç kızdan hep uzak durmaya çalışır ve onun bulunduğu ortamlardan da kaçar. Ancak bir yıl sonra bir yılbaşı gecesi aralarındaki çekim zirveyi bulduğunda Colin, Summer'ı istemediğine kendini inandırmak için arkadaşlarından biri olan Garrett'a söylememesi gereken şeyleri söylediğinde ve Summer bunları duyduğunda işler karma karışık olur. Yılbaşı gecesi hiç planlamadığı şeyler yapan Summer, Colin'in hokey arkadaşı aynı zamanda ağabeyi Dean'in arkadaşı Hunter'ı öper. Bu durum ilerleyen günlerde durumu daha da karmaşık hale getirir çünkü Hunter yavaş yavaş Summer'dan hoşlanmaya başlar ve Colin'in Summer'ı hep iten ve ondan kaçan tavırları da genç kızı Hunter'a yönlendirir. Tam kaybetmek üzereyken aklı başına gelen Colin, içine dönük, duygularını anlatmaktan çekinen ve sessiz karakterini bozarak duygularını anlatacak mı? Summer'ı kazanmayı başaracak mı? Bunları okuyoruz... Tabi bu yolda daha bir sürü eğlenceli, romantik ve bazen de sinir edecek bir çok olay da var :) 

Öncelikle Summer'ı Dean'in kitabı Hesaplaşma'dan tanımış ve görmüştük. Oradaki hallerini de çok sevmiştim ve şimdi bu kitapta ona odaklı okumak daha da eğlenceliydi. Dışa dönük karakteri, düşüncelerini açıkça söylemesi, saf, temiz halleri, uyanık olmaması ve insanların hep iyi yanlarını görme eğilimi çok tatlıydı. Hiç uyanık bir kız değildi. Zengin bir aileden gelmesi, dikkat çekici güzelliği olmasını bile kullanmadan çok doğal ve normal tavırları çok güzeldi. Summer'ı da diğer kızlardan ayıran özelliğiydi bu. 


~~~*~~~
Onun bana gülümsediğini görmenin hoşuma gittiğini itiraf etmeliydim. Karanlık gözlerle, ihtiyatla ve güvensizlikle bakmak yerine içindeki gün ışığını bana yansıtması çok güzeldi. 
~~~*~~~


Summer'ın güvensizlikleri, bunun altından kalkamadığı durumlar, Colin'in ona yardımcı olma çabalarına verdiği tavırları çok güzeldi. Ama bunun yanında da özgüveni ise... takdirlikti. Öyle tavırları vardı ki hayran olmamak mümkün değildi. Bu yüzden Summer muhteşemsin bebeğim :) 

Colin ise... adamım sen bir yıldızsın, hokey yıldızı, bir video oyun tasarımcısısın... kendine gel diyesim geldi hep. Onun da geçmişinden yaşadıkları bu adam olmasını sağladı belki ama bazen de suskunluğu, sessizliği ve düşüncelerini ya da duygularını kolaylıkla dile getirememesi beni sinir etti. Gerçi sonunda güzel kazandı çünkü karşısındaki Summer'dı. Fazlasıyla dışa dönük olan... ikilinin uyumu bu bakımdan çok güzeldi. 

Hunter'a üzüldüm. Cidden üzüldüm. Onun hikayesini okumayı hevesle bekliyorum çünkü bu kitapta kalbi kırılan o oldu. Hiç suçu yoktu, Summer'dan hoşlandı açık açık da Colin'e sordu Summer konusunu bu yüzden de Colin'e kızım ama kalp işte... Bu yüzden Hunter'ın da aşkı bulmasını ve aşık olmasını hevesle bekliyorum. 

Brenna'nın düşman sahalardaki büyük adama aşık olduğunu düşünüyorum. Kitabı okuyan anladı beni ya da okuyacaklar da anlayacaklar beni... Briar'ın en büyük düşmanı olan Harvard'ın hokey yıldızıyla arasında kesin bir şey olacak... Brenna sen tam bir vurgun yapacaksın kesin... 
Summer'ın barda kavga çıkarması, bağış gecesindeki tavırları, defiledeki halleri, futbolcularla provaları yaparken ki eğlenceli halleri, en son Nora ile olan olaydaki tavırları muhteşemdi. Bence bu kitabın yıldızı kesinlikle Summer'dı. 


~~~*~~~
Bu kız üzerimde böyle bir güce sahipti işte. Benden bir şey istediğinde içgüdüsel olarak hemen evet diyesim geliyordu çünkü onu mutlu etmek istiyordum. 
~~~*~~~


Bir de Colin'in şu çok ünlü video oyun firması kurucusu Kamal Jain'e karşı  tavırları muhteşemdi. Adam nasılda Summer için ileri geri konuştuğunda savundu sevgilisini... hele para peşinde koşan, servet avcısı sürtük dediğinde güldüm. Adamım sen kızın babasının otelinde bulunan bir balo salonundasın... o kız belki senden bile zengin ama sen kıza servet avcısı diyorsun :D çok güldüm orada ama sonrasındaki olaylar ve Colin'in tavrı süperdi. 

Normalde erkeklere hayranız ya bu kitapta benim Colin'den daha büyük hayranlığımı Summer kazandı! Kızım muhteşemdin sen! 

Summer'ın ailesi çok güzeldi. Birbirleriyle iletişimleri çok tatlıydı. Babasının devamlı ona prenses demesi, annesiyle iletişimi ve konuşmaları çok güzeldi. Hatta ağabeyi ile iletişimi bile muhteşemdi. 
Ayy kitapta bahsetmek istediğim daha çok şey var ama kitaba dair hevesinizi kaçırmak istemem bu yüzden okumalısınız diyorum. Cidden çok eğlenerek okuduğum bir kitaptı. Öyle eğlenceli ve romantik sahneleri vardı ki... 

Ama...

Özellikle söylemek istiyorum ki +18 sahneleri de vardı bu yüzden rahatsız olanlar okumasın. Çok fazla yoktu ama rahatsız olanlar okumasın diye de uyarmak istedim. 


~~~*~~~
"İnsanlar bazen oturup hayatın anlamını, bu dünyadaki amaçlarını, gökyüzünün neden mavi olduğunu düşünürler, sorgulayabilecekleri her şeyi sorgularlar, biliyorum. Ama ben hiç öyle biri olmadım. Ben başka konularda iyiyim; bana ihtiyacı olan birini dinlemek gibi. Ben..."
Güneş ışığısın, diye bitirdim içimden. 
Tıpkı adı gibiydi. Gün ışığıydı.
~~~*~~~


Briar U (Briar Kampüsü) Serisi

Kitabın adı     : Takip
Orijinal adı     : The Chase
Yazarı              : Elle Kennedy
Çevirmen        : Gülfem Çırak
Seri bilgisi       : Briar U (Briar Kampusu) #1
Yayınevi           : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı      : 424

Kitabın tanıtım yazısı: 

Cesur ve delidolu tavırlarıyla herkesin kalbini fetheden Summer Di Laurentis zıt kutupların birbirini çektiğinden oldukça emindi çünkü Colin Fitzgerald'a ilgi duymasının başka bir açıklaması olamazdı.

Çekici dövmeleri olan, video oyunları ve hokeyle kafayı bozmuş erkekler genellikle Summer'ı ilgilendirmezdi ancak genç adama attığı tek bir bakış bile ona tutulmasına yetmişti. Ne yazık ki Fitz, Summer'dan deli gibi etkilenmesine rağmen birbirlerinden uzak durmaları gerektiğini düşünüyordu. İşte tam bu noktada ortaya çıkan birkaç sorun vardı:

Fitz'in en iyi arkadaşı, aynı zamanda ev arkadaşı Summer'a âşıktı.

Summer yurdundan atılınca onların evine taşınmıştı.

Artık birlikte yaşamak zorunda kaldıklarından bahsetmiş miydik?

Fitz onunla ilgilenmediğini açıkça belirtmişti ve Summer da hiçbir zaman erkeklerin peşinde koşan kızlardan olmamıştı. Özellikle de yeni bir okul, takıntılı bir profesör ve belirsiz bir gelecekle meşgul olduğu zamanlarda… Peki Fitz aralarındaki çekime direnmeyi bırakıp teslim olursa ne yapacaktı?

Eh, en azından onu nerede bulacağını biliyordu.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın