20 Ekim 2020 Salı

1 Yeni Kitaplarım

 

Yine rahat duramadım ve bir sürü kitap aldım. Bu sene fuara gidemeyecek olmamın sonucunda fuarı ayağıma getiren indirimlerden yararlanmazsam olmazdı. 

Fuarlar muhtemelen bu sene kurulmayacak en azından ben öyle düşünüyorum. Covit-19 salgını devam ederken kurulması da pek sağlıklı gelmiyor bana ki kurulsa da ben gitmeyi planlamıyorum açıkçası. 

İç çekerek gidenleri izleyecek olsam da sağlık her şeyden daha önemli değil mi? 

Neyse, ben aldıklarımla ilgili konuşayım. Bu arada resimdeki film amigurumisi annemin emeği çok tatlı değil mi? Hedefim bir tane de Chucky yaptırmak :D Yaptırabilirsem onu da resimlerde kullanmayı planlıyorum.

Bu arada siparişlerimi kitap365.com, amazon ve kitapyurdu'ndan yaptığımı söylemeliyim. BKM'den de yapacaktım ama bu konuda çok uyarıldım baya bekletiyorlarmış -19 gün ve daha fazla- bu yüzden ben de iptal edip kitapları kitap365.com dan aldım. Çok da hızlı bir şekilde temin edilip geldi elime. 



İlk olarak kitapyurdu.com adresinden aldığım kitaplarla başlamak istiyorum. Çünkü ilk siparişim oydu. 

Son zamanlarda Martı Yayınları'nın kitapları çok ilgimi çekiyordu ve dayanamadım aldım ve bir de çok güzel indirim vardı yayınevinin tanesi yaklaşık olarak 12-13 TL gibi fiyatlara geldi. Bu fiyatlara kitap almayı özlemişim resmen. Bu arada klasiklerin bir kısmını, en azından Martı'dan çıkanları toplayacağım. Kapakları uyumlu olsun diye. :)

Yabancı Yayınları'nın kitabını ise... o seriyi topluyorum ve kısa zamanda da okumayı planlıyorum. Çok seveceğimi düşünüyorum çünkü masalımsı hikayeleri çok severim. 

Pegasus'un ise.. kitap çıktığında nedensizce okumalıyım hissine kapılıp aldım, umarım beğenirim. 

Neler aldığımı hemen sıralayayım size; 
  • Her Zaman Aklımdasın
  • Sicilya'da Bir Aşk Hikayesi
  • Kızıl Damga
  • Kalbinin Peşinde
  • Işığım Sensin
  • Kitap Kurdu ve Çirkin



İkinci alışverişim de kitap365.com adresinden yaptığım alışverişti.. Aslında bu alışverişi BKM'den yapmıştım ama sonra gecikiyor uyarıları alınca iptal ettim ve buradan aldım. Kısa zamanda da elime ulaştı. Yanılmıyorsam cumartesi verdim siparişimi çarşamba elimdeydi. 

Ben kitap365.com dan çok memnunum hiç denediniz mi bilmiyorum ama ben aşırı memnunum hem hızı hem de sıkı indirimler yapıyorlar. 

Büşra Toraman'ın Amazon Efsaneleri Serisinden sonra Kırmızı Başlıklı Kız Serisi'ni de okumak istiyordum ve instagramda okuryazarannecik okuma etkinliği düzenleyince bahanem oldu ve seriyi aldım. Yakında ilk kitabın yorumu gelir çünkü ilk kitap bitti bile ve bayıldım. Bence mutlaka deneyin. 

Stephenie Laurens ise... henüz okumadığım ama bütün kitaplarını topladığım bir yazar. Historical romans türünde yazıyor ve çok tavsiye ediliyor ben de kaçırmadan son kitabını alıverdim :) 

Saf Kan ise... bu seriye dair hiç yorum duymama rağmen aldım. Serinin ikinci kitabı ve ben ikisini de aldım kısa zamanda okusam iyi olacak yoksa bu gidişle seriyi toplayıp okumayacağım :) 

Keskin-Veda kitabı da arkadaşlarım bircatlakokur ve eserekliokur çok tavsiye ettikleri için aldım. Seveceğimi düşünüyorum çünkü bu kızlarla zevklerimiz çok uyuşuyor. 

Böyle anlattım ama neler aldığımı sıralı da yazayım hemen :)
  • Av Dönencesi
  • Cellat'ın Kalbi
  • Kanın Büyüsü
  • Bir Çapkının Evlenme Teklifi
  • Saf Kan
  • Keskin Veda


Ve son alışverişim de amazon.com dan yaptığım alışverişti. Tabi ki Türkiye olanından... yoksa bir ay gibi bir süre asla beklemeye tahammül edemem. :) Ama sanırım bir gün onu da yaparım o yöne doğru gidiyorum :D

İngilizce romanlar okumaya başlayacağım çünkü bu şekilde İngilizce'mi geliştireceğime inanıyorum. Daha önce e-book olarak okuyordum şimdi kitap olarak okumaya heveslendim.

Önceden kalemini orijinal dilden deneceğim Colleen Hoover'ın iki kitabını da bu yüzden aldım. Çünkü akıcı, yormayan ve anlaşılır bir dili var. Ne demek istediğini okurken çok rahatlıkla anlıyorsunuz. Bu yüzden bu kitaplarını da deneyeyim dedim. Bu arada yazarın ülkemizde çıkan kitaplarını aldım ama henüz okumadığım. Ancak serinin novellası olan Finding Cinderella kitabını okumuştum :) 

Neler aldığımı söyleyeyim hemen 
  • Without Meit
  • It Ends With Us






İşte benim aldıklarım bu kadar aralarında okuduklarınız varsa yorumlarınızı beklerim. Özellikle merak ettikleriniz varsa söyleyin öncelik vereyim tabi ki Kırmızı Başlıklı Kız Serisi'nden sonra :) 









1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın