18 Eylül 2012 Salı

0 Tracy Anne Warren - Gül ve Diken



Üç kitaplık bir serinin ikinci kitabı Gül ve Diken. Tavsiyem önce Kollarımdaki Yabancı'yı okuyun sonra bunu okuyun ki Jeannette'nin yaşadıklarını ne kadar hak ettiğini anlayın :) Yine ve yine kitap içeriğine giriyorum. 

Jeannette resmen ektiğini biçiyor bu kitapta ama biçtiği şey sonunda Daragh gibi bir erkek olunca insan acaba bende mi bu tür şeyler eksem diyor. :) Neyse, Jeannette'nin bütün huysuzluklarını, kaprislerini, sivri dilini, küçümseyici aşağılayıcı tavırlarını bu kitapta okuyoruz. 

Kız kardeşi ile yer değiştirmenin cezasını İrlanda'ya giderek alıyor. Orada tabi ne güzel partiler ne balolar ne de yüksek sosyete erkekler ve kadınları var. Hepsi orta halli insanlar ve Jeannette çıldırıyor. Ah tabi çıldırtan bir etki daha var o da Daragh... 

Daragh bir mimar aynı zamanda da bir kont... Tabi bu kontluk ünvanından son ana kadar Jeannette'nin haberi olmuyor. 

Daragh, Jeannette'nin burnunu sürtmekten çok hoşlanıyor ama kendi de yavaş yavaş kapılıyor tabi Jeannette'nin güzelliğine ve asiliğine... Neyse bunlar yakalanılmaması gereken şekilde yakalanıyorlar. Üstelik kalabalık bir erkek grubuna ki bu grupta eniştesi Dük Adrian, dükün erkek kardeşi ve yanına kalmaya geldiği kuzeni de var... Tabi evlenmek zorunda kalıyorlar. 

İşte bu kısımda Daragh fena bir oyun oynuyor Jeannette'ye... Bu oyunu söylemeyeyim ki tadı kaçmasın zaten çok şey söyledim. 

Kitap,, Kollarımdaki Yabancı'dan daha eğlenceliydi. O çok daha ciddi duygular üzerine kurulmuşken bundan daha çok eğlenceli bir anlatım vardı. Kitabı baştan sonra gülümseyerek okudum bile diyebilirim. Kesinlikle tavsiye ederim :) Okuyun... 

The Trap Serisi kitapları:
Kitabın konusunu aşağıda belirtmiş bulunuyorum: 

"Rüzgar eken fırtına biçer...  
Düğün gününde ikiziyle yer değiştirip büyük bir skandala imza atan Leydi Jeannette Brantford, ailesi tarafından cezalandırılır ve can sıkıcı kuzenlerinin yanına İrlanda'ya gönderilir; ancak Jeannette'ı sürgünde bekleyen sürprizler vardır. Yolda şeytani derecede yakışıklı bir mimar olan Darragh O'Brien ile karşılaşır ve cezası birden tutkulu, eğlenceli bir hal alır.  
Jeannette kendi statüsünde bir leydiyi ancak bir dükün tatmin edebileceğini düşündüğü için Darragh'a olan hislerini belli etmekten kaçınır, oysa bu cesur adam Mulholland Kontu'dur ve gerçek kimliğini açıklamadan önce Jeannette'a aşk hakkında bir ders vermek ister. "


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın