14 Nisan 2013 Pazar

2 Julia Quinn - Biz Evleniyoruz


Ve Bridgerton'ların son kitabı... Bu seri bitti diye cidden çok üzüldüm çünkü gerçekten çok eğlenceli ve keyifli bir aileydi ve dolayısıyla çok da güzel bir seri olmuştu.

Bu kitapta tek evlenmeyen kalan kardeş Gregory'i okuyoruz. Kişiliği kitabı eğlenceli hale getirmişti hele ki Hermione, Lucy ve Gregory üçlüsünün bulunduğu sayfalar muhteşemdi. Ancak... son bölümde kahkahalar attım. Yazar dört yüz küsürlük sayfanın sanki bütün olaylarının stresini son bölümde atmıştı. Çok güzeldi :))

Şimdiki satırlarda kitap içeriğine girmiş olabilirim :)) Yani düşünün bir yazar basit bir sandviç düzeni konusunda sohbeti sayfalarca yazarken onu eğlenceli nasıl kılar... İşte bu kadın kılıyor. Partide Gregory ve Lucy arasındaki sandviç düzeni muhabbetini şaşkınlıkla ve eğlenerek okudum.
Gregory'nin küçük kız kardeşine işkence çektirme konusundaki konuşmalarını zaten sormayın... bana kardeşimle kendimi hatırlattı. Bazen sırf sinir etmek için işkence çektirmek paha biçilemez ve yazarın tarihi aşk romanına böyle güncel bir detayı mizahi olarak araya serpiştirmesi kitabı gözümde daha eğlenceli kıldı. :))
Gregory ve Lucy arasındaki beklenmedik gelişmeler ve Lucy'nin Lord Haselby ile evlenmesine rağmen Gregory'nin aşkın peşinden koşması çok güzeldi. Lucy ile Haselby evlenirken kiliseyi basması, düğünü engelleyememesi sonra düğün yemeğine gelmesi ve evliliğin iptali için çırpınması... Gregory herhalde diğer Bridgerton'lardan daha fazla çaba harcadı aşkı için... :) ki zaten diğerleri direk aşkın içine düştüler ama Gregory resmen aşkı için savaştı...

Her neyse fazla uzatırsam bütün kitabı anlatacağım :)) Kitabı çok beğendim gerçi bu kadın "ne yazarsa okudum" dediğim yazarlarımdan biri, bu yüzden beğenmem çok normal. "Bridgerton" serisi bitti diye üzülüyorum ama yazarın bu seriye ek bir kitap daha çıkarttı son zamanlarda. "The Bridgertons: Happily Ever After" adında. Dilerim Epsilon bu kitabı da bizlerle buluşturur olmadı yazarın diğer kitaplarına da razıyım :))

Bu seriyi sizlere şiddetle öneririm şahsen çok keyifle okuduğum, takip ettiğim bir seriydi. Aynı zamanda bitmesini istemediğim... Bence okuyun beğeneceğinizden eminim :))

Serinin diğer kitaplarının sıralamasını sizlere hatırlatmak isterim:
  1. Yüreğe Söz Geçmiyor
  2. En Çok Beni Sev
  3. Son Söz Aşkın
  4. Rüyalar Gerçek Olsa
  5. Sonsuz Sevgilerimle
  6. Sana Muhtacım
  7. Öpüşünde Saklı
  8. Biz Evleniyoruz
Kitabın konusunu aşağıda sizlerle paylaşıyorum:

"Garip birşey oldu... 
Tanıdığı bütün adamların aksine, Gregory Bridgerton gerçek aşka inanmaktadır. Ve hayallerinin kadınını bulduğunda, onun doğru insan olduğunu bir anda anlayacağından emindir. Başına da tam olarak bu gelmiştir. Fakat... 
Bu kadın, doğru kişi değildir. Hatta, nefes kesici Bayan Hermione Watson başkasına âşıktır. Ama en iyi arkadaşı Leydi Lucinda Abernathy, Hermione'yi feci bir birliktelikten kurtarmaya karar verir, böylece Gregory'ye onun kalbini kazanması için yardım etmeyi teklif eder. Ama bu esnada Lucy âşık olur. Hem de Gregory'ye. Fakat... 
Lucy nişanlıdır. Ve amcası onun nişandan caymasına izin verecek gibi görünmez. Gregory kendine gelip, doğru kişinin keskin zekâsı ve insanın içini açan gülümsemesi ile kalbine şarkılar söyleten Lucy olduğunu anlayınca bile... Böylece, düğün yolunda, gelini öpme vakti geldiğinde, sunakta duran kişinin yalnızca kendisi olmasını sağlamak için Gregory'nin her şeyini riske atması gerekmektedir..."



2 yorum :

  1. Çok kıskanıyorum ama ben seni şu anda :( :)

    YanıtlaSil
  2. Hehe :)) bazen ben de kendimi kıskanıyorum hatun :P
    evde olmanın bütün nimetlerinden faydalanıyorum =)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın