8 Temmuz 2017 Cumartesi

0 Amie Kaufman & Meagan Spooner - Sonsuz Işığım ( Starbound #3 )


~~~*~~~
Cesaret ve kahramanlık anları, onları parçalayan şiddet ve intikam hırslarının altına gömülmüştü.
~~~*~~~

Ve bir serinin daha sonuna geldik. Starbound Serisi'de bitti ama hem de ne bitti... hep serinin ilk kitabı göz bebeğimdi Tarver ve Lilac'ın hikayesi... bir bilinmezlik ve heyecan barındırıyordu. Bu kitapta ise her şeyi biliyorduk ama nasıl bir sona ulaşılacağının bilinmezliği ve heyecanı içerisindeydik ama öyle bir son oldu ki... hele ki son 150 sayfa falanı elimden bırakamadım ki...

Tam da seriye yakışan bir son oldu. 

Yazarın kurgu yeteneğini sevdiğimi fark etmişsinizdir ki seriyi bitirdim. Ama cidden müthiş bir kurgu yaratmış. Birbirinden alakasız üç çifti öyle bir birlerine bağladı ki ve sonunda da açıklanan bazı şeyler sonucunda öyle ince detaylarla kurgulanmış bir hikaye olduğunu ortaya koydu ki bayıldım. 

~~~*~~~
Birinin eline silah vermezsen, silahı sana karşı kullanamaz.
~~~*~~~

Fantastik bir kitaptı ve severek takip ettiğimi söyleyebilirim. Sizlere de tavsiye ederim hatta seri bitmişken bence kitabı alıp okumanın tam zamanı bence.

Kitabın konusuna değinmek gerekirse, Sofia babasının intikamını almak için sahte kimliklerle LaRoux'u öldürmeyi planlıyor ve ona yaklaşabilmek için de her yolu deniyor. Bir gün planının bir adımını daha atmaya hazırlanırken genç bir adamla tesadüfi olarak karşılaşıyorlar. Gideon'un da Sofia ile aynı amacı olması ikisinin bir yerde yollarını kesiştirip önlerine bakmalarını sağlıyor. Ancak hesaba katmadıkları engeller ve birbirlerinden sakladıkları sırlar, daha da önemlisi yalan üzerine kurulmuş bir arkadaşlıkları arasında yavaş yavaş filizlenen aşkları da en büyük sınavdan geçmeye hazırlanıyor. Güvensizlikleri, yalanları ve sırları ortaya çıkarken LaRoux'a karşı çıkan diğer çiftler de onlarla beraber olmaya hazırlandıklarında fısıltılar boş durmuyor ve çok büyük bir engeli karşılarına koyuyor. 
Büyük bir kaos yaratılırken karşılarında yenemeyecekleri bir güç varken tek sığınabilecekleri birbirleri, aşkları, güvenleri ve seçimleri olacak. 

~~~*~~~
"Sana güvenebilir miyim Gideon?"
Nedenini bilmiyordum ve bu soruya doğru cevap verdiğim insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi. Yine de nedeninden emin olmasam bile cevaptan emindim. "Gerekirse, senin için bir daha vurulurum."
~~~*~~~

Kitap çok güzeldi en güzeli de diğer çiftleri hep beraber görüp de yollarının kesişmesiydi. 

En çok etkileyen satırlar Tarver ve Lilac'ın yaşadıklarıydı. O kısımlar bu kadar üzücüyken bir de onların tarafından okumak çok zor olurdu sanırım. 

Kitapta bir kısım, gri sayfalarla olan kısım Lilac tarafından yazılmıştı ve o kısım bence kitabın kalbiydi. Hatta serinin kalbi...

~~~*~~~
"Doğru miktarda baskı uygulanırsa herkes canavara dönüşebilir." Patlayan tavancanın sesi. Lilac'ın düşüşü. Bana bakan Tarver'ın yüzü. "Herkes."
~~~*~~~

Kitaba dair anlatmak istediğim çok şey var aslında ama içeriğe girip de hevesinizi kaçırmak istemiyorum.

Bu yüzden yorumumu kısa kesiyorum ve şiddetle seriyi okumanızı tavsiye ediyorum.

Son kitap tam bir vurgundu! Şaşırtan,, heyecan veren, soluk kesen ve aşklarla içinizi ısıtan bir kitaptı. Müthiş bir adrenalin vardı!

Ve hala en sevdiğim çift Tarver ve Lilac der ve yorumumu bitiririm :D

~~~*~~~
Sevgi. Ve güven. En önemlisi de, o uzun kader ve belirlenmiş yıllarla ilgili söylevinde unuttuğun şey: Seçim. Bizi insan yapan şey bu. Sevgi ve güven... Hepimizin tekrar tekrar seçtiği şey.
~~~*~~~


Starbound Serisi Kitapları


Kitabın adı    : Sonsuz Işığım
Orijinal adı   : This Factured Light
Yazarı           : Amie Kaufman & Meagan Spooner
Seri Bilgisi    : Starbound #3
Çevirmen      : Ebru Sürmeli
Yayınevi        : Go Kitap
Sayfa sayısı    : 582
Türü              : Bilim Kurgu / Distopya / Romantik

Kitabın tanıtım yazısı:

Flynn Cormac ile Jubilee Chase’in tüm galaksiyi gezegenlerinde olup bitenlere tanıklık etmeye çağırdıkları ünlü Avon Bildirisi’ni yayınlamalarının üzerinden bir sene geçmiştir. Kimileri Flynn Cormac’ın deli olduğunu düşünürken komplo teorileri çığ gibi büyümüştür. Bundan bir sene önce düşen İkarus adlı uzay gemisinden sağ kurtulan ünlü Tarver Merendsen ve Lilac LaRoux çiftinin ise kameralardan uzakta yaşadıkları, sırlarla dolu ikinci bir hayatları daha vardır.

Bu dört insanın hayatı LaRoux Sanayi’ye karşı yürüttükleri savaşı dönüm noktasına taşıyacak olan iki yeni oyuncunun hayatıyla kesişmek üzeredir: Gideon Marchant ile Sofia Quinn. On sekiz yaşındaki Gideon, Kupa Valesi adıyla tanınan ünlü bir bilgisayar korsanıdır. Onun da amacı LaRoux Sanayi’nin tüm insanlığın geleceğini tehdit eden gizli oyunlarını gün yüzüne çıkarmaktır.

 En yüksek güvenlik önlemleriyle korunan bir yere bile elini kolunu sallayarak girebilecek kadar yetenekli bir dolandırıcı olan Sofia da babasının ölümünden sorumlu tuttuğu LaRoux’dan intikam almak için fırsat kollamaktadır. Galaksinin bu en güçlü şirketini alaşağı etmek için güçlerini birleştirmeleri şarttır.

Nefes kesen bilim kurgu üçlemesinin son kitabı Sonsuz Işığım, kaderleri ince ince örülüp birbirine bağlanan altı insanın gerçeği arayış hikâyesi…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın