14 Şubat 2013 Perşembe

2 Brodi Ashton - Yerkara


Vay canına... Böyle bir kitabı yorumlamak çok zor... İlk defa bu tür bir kitapta yorum yapmakta zorlanıyorum... Ama bütün samimiyetimle söylüyorum ki okuduğum en güzel fantastik/paranormal kitaplardan biriydi.

Yazarı ayakta alkışlamak gerekir. O kadar güçlü bir kurgu kurmuş ve bunu da mitolojiyle harmanlamış ki okuyucuya söz söyleme şansı bırakmamış. Yazarın kalemi çok güçlü ve sağlam bir şekilde kurgusunu kurmuş. Akıcı, sürükleyici ve merak uyandırıcı şekilde işlemiş her bir kelimeyi...

Kitap içeriğine girmeden yorum yapmaya çalışacağım, ancak bazı yerlerde girersem şimdiden yorumu okuyacak arkadaşlardan özür diliyorum.

Kitabın aralarında 'Beslenme'den önceki kısımlara yönelik geçmişin anlatılması çok güzeldi. Cole her ne kadar biraz kötü bir karakter izlenimi yaratsa da Noel partisinde söylediği "kimi zaman... kalplerimiz kırılır." sözü insanın içinde bir şeyleri kıpırdatıyor. En azından Cole karşı bir sempati duydum ve kendisini en az Jack kadar sevdim.

Jake'in aşkına sahip çıkıp da Nikki için bu kadar fedakarca davranması, pes etmemesi, çabası ve yaptığı her şeyi anlatmak... kelimelerle ifade edilemez.

Kitabın son yüz sayfalık dilimini öyle bir keyifle ve heyecanla okudum ki kitabın bitmesini hiç istemedim. Hele o tünellerin gelip alma safhası muhteşemdi.
Ama son iki sayfası... rüyalarında Jack ile Nikki'nin buluşması... "sonsuza kadar seninle" ifadesi... tam anlamıyla kelimelerin kifayetsiz kaldığı noktaydı.

Yazar duyguları o kadar güçlü işlemiş ki okurken o duyguları hissedebilmek çok güzeldi.

Çeviri çok güzeldi, kitabın akıcılığı bozulmamıştı. DEX'in okuduğum ikinci kitabıydı ve bayıldım. Cidden başarılı bir yayınevi olarak görüyorum kendilerini. Umarım kısa zamanda "Yerkara"nın ikinci kitabını çıkarırlar. Şimdilik üç kitap olarak görünen "Everneath" serinin ilk kitabıydı Yerkara.

Şiddetle tavsiye ederim okuyun.
Açıkçası fantastik kitaplarda hep vampirler, kurt adamlar okumaya o kadar alışılmış ki bu kitabın değişik kurgusu okuyucuyu tatmin edecektir. Beni tatmin etti ve tekrardan bu türü bana sevdirdi.

Şahsen 5 üzerinden 5 veririm bu kitaba!

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:


Cehennemi yaşamadan cennete kavuşamazsın. 
Aşk, ölümsüzlük ve kaybedişin dramatik hikâyesi. Nikki altı ay önce, birden ortadan yok olmuştu. Nikki bu süre boyunca yerin altında, Yerkara adı verilen bir diyarda yaşamıştı; zaman burada farklı işliyor, bambaşka yollarla besleniliyordu.   
Nikki, Yeryüzey’e, eski yaşamına ve sevgilisi Jack’e veda etmek için geri döndü. Geçmişi unutmak ve hayatına devam etmek istiyor ama Yerkara’ya döneceğine söz verdi. 
Çünkü Cole onu bekliyor.  
Cole, Nikki’yi baştan çıkarıp Yerkara’ya gelmesi için kandırmıştı. Şimdi de Yerkara’nın yönetimini ele geçirmeye karar verdi ve bunun için Nikki’ye ihtiyacı var.  
Nikki Yerkara’ya dönüp Cole’un kraliçesi mi olacak, yoksa Yeryüzey’de Jack’le mi kalacak? 



2 yorum :

  1. DEX kitaplarından daha bir tanesini bile okumuş değilim :) Hangi kitabın alayım, hangisi en iyisi diye merak ediyorumdum. Sizin bu paylaşım o yüzden çok yardımcı oldu bana :)

    Yerkara sayenizde sipariş verdiğim ilk DEX kitabı :) İnşallah okuyub beğendikden sonra diğerleri için yine sizin tavsiyelerinizden yararlanmaya çalışırım.

    Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Umarım sizde benim kadar çok beğenirsiniz. Okuduktan sonra yorumunuzu bekleriz :))

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın