9 Ocak 2014 Perşembe

5 Pamela Clare - Aşka Adanmış Bir Gün (MacKinnon's Ranger #3)


Veeee sonunda Koridor Yayınları, MacKinnon's Rangers serisinin son kitabını çıkardı ve bende soluğu kitapçı da alıp kitabı almama rağmen yeni okuyabildim. İtiraf ediyorum her satırından ayrı bir keyif aldım elimden bırakmayı hiç istemedim ve bir o kadar da bitmesini istemedim. Nasıl da özlemişim P.Clare kalemini, İskoç Komandolarını ve MacKinnon'larımı...

Şöyle bir bakındım bloguma da daha önce yazarın Teslimiyet ve Günahkar kitaplarını okumama rağmen yorumlarını burada paylaşmamışım bu yüzden yazarın kalemine değinerek yorumuma başlamak istiyorum.

Pamela Clare ülkemizde MacKinnon's Rangers üçlemesinin kitapları ile tanıdığımız ve benim kalemine taptığım İskoç kahramanlarını yazan ve her kitabı okunan nadir yazarlardan biri. Akıcı, sürükleyici, savaş anlarını kanınızı donduracak kadar, aşkı iliklerinizi titretecek kadar hissettiren bazen okurken kaş çattıran bazen gülümseten bazen içinizi sızlattıran bazen kalbinizi hızla attıran soluksuz okutturan, sonunu merak ettiren ama bitmesini hiç istemeyeceğiniz bir kalemi, kurgu gücü var yazarın. Amma iltifat ettim yalnız... ama cidden yazar hakkında düşündüklerim bunlar.

Kısa bir bilgilendirme de yapayım seri hakkında. MacKinnon's Rangers serisi üç kitaptan oluşan üç erkek kardeşin hayatını, aşkını konu alan tarihi/ortaçağ aşk romanı. Iain, Morgan ve Connor MacKinnon, İskoç'lar. Yani anlayacağınız İskoç erkekleri... şu savaşçı, aşık olunası olanlardan :))

Size alıntılarla dolu bir yorum yapamayacağım çünkü bu kitabı o kadar uzun süredir bekliyordum ki okuyunca da kendimi öyle kaptırdım ki alıntlılara post-it yapıştırmayı unuttum ve şimdi de sayfalarda aramaya aşırı derecede üşeniyorum... Ama konu içeriğine giren bir yorum yapacağım... :) Aşağıdaki iki resim arasında konu içeriğine giriyorum :)


Connor MacKinnon ilk kitaptan beri en çok merak ettiğim karakterdi. Iain ve Morgan'dan çok daha farklı bir karakterdi benim için ve Wentworth'un komandolarına katıldıklarından onlardan daha gençti daha deliydi daha farklıydı... Şimdi onu beş yıllık bir komando olarak okumak, olgunlaşmış, savaşçı ve eline fazlasıyla kan bulaşmış biri olarak okumak çok farklıydı... 

Sarah ve Connor'ın karşılaşmaları ve birbirlerine karşı çekimleri çok iyiydi. Hele kitabın girişi... müthişti. 

Sarah'nin esir düşmesi, her şeye rağmen güçlü duruşu... asilliği... her şeyiyle sempatimi kazana güçlü bir kadın karakterdi... Connor'ın Sarah için yaptıkları... Onu Şavnilerin elinden kurtarması, zoraki evlilikleri, onu hayatı pahasına koruması... ama içlerinde arzuya yenik düşmeleri ve aşkın ateşinde yanmaya başlamaları insanın içini ısıtan kalbini dolduran satırlardı.

İnkar edecek değilim serinin 1. ve 2. kitabında Lord Wentworth'tan nefret etmiş ve çoğu zaman MacKinnon'lardan birine tak etmesini onu öldürmesini istemiştim ama ilk defa bu kitapta adama sempati duydum. O da sevdiği biri söz konusu olduğunda her şeyi gözden çıkarabiliyormuş. 

Hele kitabın sonunda pusuya düşüp de saldırıya uğradıklarında Connor, Sarah'nın o saldırıdan kurtulması için Wentworth ile göndermeye çalışmasına karşılık Wentworth'un verdiği karşılık... yaptığı fedakarlık bütün seri boyunca beslediğim kini alıp götürdü. Vallaha ondan böyle bir şey beklediğimi inkar edemem. 

Aşık Connor'ı aşık Iain ya da Morgan'dan daha çok sevdim. Ayrıca onları okumak da çok güzeldi. Hele Iain'i ve Morgan'ı baba olarak okumak onların ufacık küçücük yavrucaklarını okumak aşırı derecede keyifliydi.


Kitabın içeriğine dair çok söyleyeceğim şey olmasına rağmen kısa kesmek sanırım daha iyi çünkü okumak isteyenlere engel olmayalım. :)

Şahsen ben Pamela Clare'in diğer kitaplarını da okumak isterim. Dilerse Koridor yayınlayacağı serinin kitaplarını birer yıl arayla yayınlasın ama yeter ki yayınlasın modundayım. Mesela Blakewell/Kenleigh Family üçlemesini yayınlayabilirler yada I-Team serisini...

Her neyse... Ben şahsen bu seriyi çok severek ve keyif alarak okudum ve sizlerede tavsiye ediyorum. İskoç erkeklerinin olduğu, aşkın ve savaşın olduğu ama her şeye rağmen aşkın kazandığı bir seri... Keyifle okuyacğaınız, her satırında keyif alacağınız bitmesini hiç istemeyeceğiniz bir seri. Şiddetle tavsiye ederim okuyun!

MacKinnon's Ranger Üçlemesi'nin kitapları sırası ile
Kitabın konusunu aşağıda sizlerle paylaşıyorum:

Tutku bir kez alev aldı mı onu söndürmek ya da varlığını inkar etmek zordur.  
Connor MacKinnon, komutanı Lord William Wentworthten öyle nefret etmektedir ki Wentworthün yeğenini bir Şavninin esaretinden kurtarmakla görevlendirildiğinde kızın da tıpkı dayısı gibi aşağılık biri olduğunu düşünür. Ancak karşısında gördüğü kadın cesur ve güzel fakat çevresi tehlikelerle sarılıdır. Sarahyı kurtarmanın tek yolu ise onu kaçıran ve üzerinde kötü emelleri olan hain savaşçının ellerinden onu bir şekilde geri almaktır. 
Londrada yasaklarla büyüyen ve kendini bir anda bir trajedinin ortasında bulan Leydi Sarah sınırdaki zorlu koşullara karşı hazırlıksız yakalanmıştır ya da belki de hazırlıksız yakalandığı, Connor için hissettiği duygulardır. Ormanı geride bıraktıklarında asıl korunmaya ihtiyacı olan kişinin Connor olduğu anlaşılır. Dayısı Lord William, Connorın onu kurtarmak için yaptıklarını bilse hiç düşünmez onu öldürürdü. 
Ne var ki tutku bir kez alev aldı mı onu söndürmek ya da varlığını inkar etmek zordur. Aşkın izlerinin savaştaki en kötü yaradan daha derin olduğunu gören Connorın Sarahyı kendi yanına çekmek için krallığa karşı gelmesi gerekecektir.


5 yorum :

  1. Aaa ben de çok merak ediyorum Conner'ı ya hu. Okumalıyım okumalıyım ama yaza kadar gider bu :( Ölsün öğrencilik ama ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha hatun bence de oku :) Connor bu sefer diğerlerinden daha sert kayaya çarptı. Adam aşık olacak kadın yokmuş gibi gitti Wentworth'un yeğenine aşık oldu! Ama ne yalan söyleyeyim çok sevimliydi onu okumak. Çok güzeldi hele Wentworth'un o lanet hallerinden sonra yeğeni için yaptıkları düşüldüğünde... adam sempati besledim inanabiliyor musun :)

      Sil
    2. Evet, gel hatun. Sen de üzerime gel. Bir de sen vur :D :D :D

      Sil
    3. Hahaha tamam tamam sustum :))

      Sil
  2. Hahah :D Hatun merak ettim Blakewell/Kenleigh Family üçlemesini çevirmeye kalkışan olmuş mu diye yazar yazmaz burası geldi. Kitaplarla ilgili bir şey arayınca İlleKitap'ı gördüğümde bir hoşuma gidiyor ki anlatamam :D :D E

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın