3 Aralık 2015 Perşembe

0 Şevval Işık - Benden Korkma


Bir Wattpad yazarlarından biri daha... Şevval Işık...

Çarpıcı kapağı ve adıyla açıkçası beklentilerim yükselmiş ve konusuyla da ilgimi çekmişti ancak bu da bana beklediğimi veremeyen yazarlardan biri oldu.

Profesyonel bir kalemi olmasını beklemiyordum ancak yine de bir kitap olmasının sonucunda bir okuru tatmin edecek ve okura istediklerini verebilecek, içeriğindeki duyguları okura hissettirebilecek bir kalem bekliyordum ne yazık ki beklediğimi bulamadım.

Başlangıçta iyiydi, bir cinayete tanık olan Alexis... katilin onun peşine düşmesi kaçırması falan... güzel girişti ama sonrasında ise... olmamıştı. Bir katil ne kadar karşısındakini korkutursa korkutsun asla işlediği cinayete tanık olan birini bırakın serbest bırakmayı yaşatmaz bile... ama hadi oldu da serbest bıraktı, ona aşık olması... arkadaş hangi ara aşk muhabbetine girdiniz... durun bir! Yavaş...

Her şey bir dozunda, okura hissettirerek, tatmin edici detaylar verilerek olsun olay döngüsü ama değil mi?

Ben mi çok şey bekliyorum yoksa yeni yazarlarımız mı bunu bana veremiyor bilemiyorum. Yazarın ilk kitabı dolayısıyla belki acemi kalemi diğer kurgularında daha da iyi olacak ama bence kötü bir başlangıç oldu benim nazarımda.

Kendisine bir okur tavsiyem olsun... bir yazar kitabını yazarken her şeyden önce kurgusunun bütünlüğünü ve duyguları hissettirebilmesiyle okurun kalbine girebilir. Yakışıklı kötü bir adam yapayım istemem yan cebime koy bir kadın karakter tamamdır... düşüncesi olmasın yazarlarımızda...

Araştırın, öğrenin... iyi kalemlerden nasıl iyi olduklarına dair gerekirse tüyolar alın! Acemi kaleminizi iyileştirin! Sıradan bir hikaye değil bir kitap yazıyorsunuz... ha ben hikaye yazıyordum sonradan kitap oldu diyorsanız bu kurgunun üzerinden geçin, gerekirse her bölümüne eklemeler yapın, kurguyla oynayın. Kurgu sizin, karakterler sizin...

Okuru tatmin edecek detaylar ekleyin... Biz okurlar okuduğumuz yeri hayal edebilmeliyiz, bir kadının kıyafetinin en ince detayına kadar düşünebilmeliyiz... bir adamın yüzündeki kasların kasılmasıyla nasıl bir ifadeye büründüğünü gözümüzün önünde canlandırabilelim... kitapta anlatılan şeyleri yaşayabilelim... diğer türlüsü tatmin edici olmaz bence.

Çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama ben bunu istiyorum yazarlarımızdan...

Dilerim yolunuz açık olur, daha iyi kitaplara imza atarsınız. Ancak benim nazarımda bu olmadı.


Kitabın adı      : Benden Korkma
Kitabın yazarı : Şevval Işık
Yayınevi           : Müptela
Sayfa sayısı      : 240

Kitabın tanıtım yazısı :

"Sadece beni görmeni, sadece bana bakmanı ve sadece benim yanımda olmanı istedim." Gecenin ardından gelen gündüz, Kavga ve aşk, Kötünün içindeki iyi, Dünya dengede durabiliyorsa, muhtemelen bu karşıtlıklar yüzündendir. Hikâyesini hiç öğrenemeyeceğimiz insanları sadece tanıdığımız kadarıyla sevmek, onlardan korkmamak mümkün mü? Sevilmeye ihtiyacı olan genç bir kızı bütün varlığıyla seven, canı pahasına koruyan kişi ya bir katilse? Alexis ve Harry'nin yaşadıkları, tüm bu soruların cevaplarını arıyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın