21 Nisan 2018 Cumartesi

1 Sarah MacLean - Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu (Love by Numbers #1)


~~~*~~~
"Lordum... Aşka inanmadığınızı mı söylemeye çalışıyorsunuz?"
"Aşk, sonuçlarını düşünmeden hareket etmek için kullanılan bir bahanedir. Acı ve dertten başka bir şeye sebep olduğuna hiç şahit olmadım."
~~~*~~~

Sarah MacLean, uzun zamandır okumayı isteyip de bir türlü okumadığım hep ertelediğim bir yazardı. Artık okumalıyım diye düşünerek bu seriye el attım. Ve iyi ki okumuşum keşke daha fazla ertelemeseydim dedim. 

Sarah MacLean, akıcı ve sıkmayan, heyecanla okunmasını sağlayan bir kurgu kaleme almış. Heyecanla okuyor ve kurgu su gibi akıyor. 

Karakterlerin güçlü ve asi olmaları özellikle hoşuma gitti. Sümsük ve itaatkar değillerdi ve hep enerjik ve eğlenceli olmaları da bence kitabı hareketlendirdi.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; ilk sezonunun üzerinden 10 sene geçmiş artık evde kalmış yaftası yemiş olan Callie ağabeyinin rastgele ortaya attığı fikirle bir aydınlanma yaşayıp yapmak istediklerinin listesini yapar ve bunun ilk maddesini yerine getirmek için on sene önce gönlünü kaptırdığı bir Marki olan Gabriel'in evine gider. Orada bir öpücük için Gabriel ile anlaşma yapan Callie hem Gabriel ile maddelerini yapmaya başlar hem de anlaşmasına uyarken farkında olmadan Callie'nin çekimine kapılır. 

~~~*~~~
"Calpurnia Harwell sana göre bir kadın değil Gabriel."
"Peki Calpurnia Harwell ne tür bir kadınmış?"
"Aşk isteyecek türden bir kadın."
~~~*~~~

Gabriel tarafından filizlenen aşk kendini fark ettirmeden köklenirken Callie zaten aşıkken iyice kapılıp gidiyor. 

Diğer bir yandan da Callie'nin listesindeki o 9 madde cidden çok iyiydi ve o maddeleri yerine getirme çabası ile sonrasında olanlar çok eğlenceliydi. Zaman zaman eğlendiğimi zaman zaman da romantizm ile gülümsediğimi itiraf etmeliyim. 

Ağız tadıyla keyifle bir historical romans okumak paha biçilemezdi. Özellikle Gabriel'in alttan alttan kıskançlığı çok eğlenceliydi. 

Gabriel'in erkek kardeşiyle olan diyalogları çok iyiydi ama en güzeli de bir kıza ağabeylik yapmak daha eğlenceliydi. Callie ve kız kardeşi Mari ve ağabeyi Benedith de çok güzeldi.

Aile ilişkisi çok güzel işlenmişti ama kardeşler arasındaki arkadaşçasına ilişki çok güzeldi. 

~~~*~~~
"Daha fazla ne istiyorsun Callie? Zenginim. Yakışıklıyım..."
"Bunlara önem verdiğimi mi sanıyorsun? Fakir ve çirkin olsan da seni isterdim. Hiçbiri önemli değil. Yeter ki..."
"Yeter ki ne?"
Yeter ki beni sev.
~~~*~~~

Özellikle demek istediğim kısım da kitabın sonran bir önceki bölümde Gabriel, Oxford ve Callie arasında olanlar... bence çok iyiydi. 

Ayy anlatmak ve tek tek değinmek istediğim çok şey var ama spoiler olacak diye söylemek istemiyorum. O yüzden yorumumu kısa kesiyorum. 

Ben bir historical romans sever olarak kitabı çok sevdim. Ve sizlere de tavsiye ederim. Benden 5 üzerinden 5 aldı. 

Love by Numbers Serisi Kitapları


~~~*~~~
Aşk tek taraflı ya da bencil değildir. Büyüktür, cömerttir ve hayatı en güzel şekillerde değiştirir. Aşk yıkılmaz Gabriel. İnşa eder."
~~~*~~~


Kitabın adı    : Bir Çapkını Baştan Çıkarmanın Dokuz Yolu
Orijinal adı   : Nine Rules to Break When Romancing a Rake
Yazarı           : Sarah MacLean
Çevirmen      : Deniz Rukiyye Sakallı
Seri bilgisi     : Love by Numbers #1
Yayınevi        : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı    : 488

Kitabın tanıtım yazısı: 

Leydiler düelloya katılmazlar,puro içmezler, erkeklere özel bir kulüpte kumar oynamazlar. Ancak söz konusu kişi, Leydi Calpurnia Hartwell olduğunda durum biraz değişir.

Kendini gösterişsiz, basit, sade ve kilolu bulan Leydi Calpurnia Hartwell, her zaman kurallara uyan, sosyetede itibarı yüksek bir leydidir. Aşka inanır ve küçüklüğünden beri beyaz atlı prensini bekler. Ancak artık yirmi sekiz yaşına girmiştir ve beklemekle geçirdiği yıllardan sonra, etrafındakiler tarafından evde kalmış kız kurusu damgası yemeye başlamıştır.

Bir gün hissettikleri canına tak eder ve "hayatını yaşamaya" karar verir. Leydilerin yapmasına hoş gözle bakılmayan, tehlikeli bir yapılacaklar listesi hazırlar. Bu listedekileri gerçekleştirirken on yıl önce kalbini çalan, çapkınlığıyla ünlü ve günah kadar çekici Ralston Markisi'yle yolları kesişir.

Leydi Calpurnia dikkatli olmazsa en önemli yasağı çiğneyecektir: Karşılıksız bir aşka umutsuzca kapılmak...

1 yorum :

  1. Evet uzun zaman sıkıcı geçen historical romance dünyasına taze kan getirdi bu çeviriler diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın