4 Temmuz 2022 Pazartesi

0 Katy Regnery - Viking Şövalye (A Modern Fairytale #4)

 


~~~*~~~
Verity Gwnn her zaman gizli gizli hayal ettiği ama asla kendisine çekemediği türden bir kızdı.
~~~*~~~
  

Bu kadının Kül ve Ateş kitabını okumuştum. O kitabı Güzel ve Çirkin masalının yetişkin ve günümüz uyarlamasıydı. Viking Şövalye'de o serinin 4. kitabı ama hangi masal bilmiyorum. İtiraf ediyorum bilmiyorum. 

Serinin ikinci kitabı da çıktı Beni Bırakma, o da Hansel ve Gratel'in masalıydı. Onu henüz okumadım neden bilmiyorum ama o kitabı atladım. Seri kitaplar ama her kitap birbirinden bağımsız... rahatlıkla karışık okuyabilirsiniz. 3. kitap neden çıkmadı bilmiyorum.

Yazarın ilk okuduğum kitabıyla çok sevmiştim ama bu kitapla emin olamadım. Neden bilmiyorum ama bu kitabı çok ortalama buldum. Neyse detaylara yorumda gireceğim ama okumayı planlayanlar yazarın diğer kitaplarıyla kıyaslamasınlar derim. 

~~~*~~~
Verity tek bir şey dahi söylemeden içindeki o ateşli canavarı dizginlemiş, dokunuşu onu bir manyaktan normal bir insana dönüştürmüştü. O ufak tefek vücudunda muazzam bir güç barındırıyordu ve Colt bunun yarattığı huzur hissini tüm beliğiyle istiyordu.
~~~*~~~
  

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, Verity anne babasını kaybettikten sonra zihinsel olarak engelli olan ağabeyi Ryan ile kimsesiz kalmışlardır. Ellerindeki sınırlı parayla iş arayıp yaşamaya çalışmaktadır. İş aramak için gittikleri bir başvuru yerinde bir sürü iş başvuru yapılırken orada viking şövalyenin radarına takılır ikisi de... Colton, viking şövalye olduğu gösteriler için eleman arayan patronuna yardım etmektedir. Bu sırada Verity ve Ryan'ı fark ettiğinde onlara yardımcı olmak için patronunu kandırır ve ikisini de işe aldırır. İlk günlerinin akşamında tesadüfen kaldıkları pansiyondan atıldıklarını öğrenen Colton, Verity ve Ryan'ı yanına kendi evine alır. Colton'ında geçmişinden sırları olsa da Verity'nin davranışları, çevresindeki insanlardan farklı oluşu genç adamın ilgisini ve dikkatini çekerken aynı zamanda kalbine de aşkın tohumlarını atmaktadır. Verity'de aynı zamanda herkesten hep bir vurgun yedikten sonra Colton'ın kendine yardımcı olmasını başında yadırgasa da sonunda iyi biri olduğunu fark etmesi ve genç adamın Ryan'a ve kendisine yardımcı olması genç kızın kalbini hızlandırır. Aynı zamanda onunda kalbine aşkın tohumları atılmaya başlanmıştır. İkisi de birbirlerine olan ilginin farkında olarak harekete geçerken hem Colton'ın geçmiş sırları hem de Verity'nin güvensizlikleri ikilinin aşkını sınavdan geçirecektir. Bütün bunların yanında ikisinin de nasıl bu aşk için savaşacaklarını okuyoruz. 


~~~*~~~
Yüzüne çarpan yağmur damlaları otoparkın tepedeki ışıklarının parıltısını yakalıyor, yanaklarında parıldıyor ve onu yıldız ışığıyla aydınlanmış gibi gösteriyordu. 
"Taci neden kendine saklamadın?" diye sordu Colt boğuk bir sesle.
"Çünkü onu bana doğru şövalye vermedi."
~~~*~~~
  

Öncelikle şunu söylemeliyim ki ben bu masalı bilmiyorum o yüzden orijinali nasıldır bu nasıl olmalıydı bilmiyordum. O yüzden sadece kitabı ve konusunu değerlendireceğim. Bir kıyaslama beklemeyin benden...

Ryan'ın engeli, davranış şekilleri, Verity ve Colton'ın ona yaklaşımı çok güzel anlatılmıştı. Dolayısıyla bence bu kitabın en güzel detayıydı Ryan. 

Verity ve Colton ise... bilemiyorum... çok çabuk mu aşık oldular... çok çabuk mu iyilik meleği oldular... çok mu çabuk beraber oldular... yani her şey çok çabuk oldu bitti. Bilemiyorum aşk kısmı çok çabuk oldu gibi hissettim o duyguyu veremedi gibi...

Bunun yanında Melody ve Ryan çok güzel detaylardı... İş yerinde olanlar da güzel kurgulanmıştı. Kitaba hareket katan ve Colton ile Verity aşkı için aksiyondu... bence bu kitap için olması gereken detaylardı çünkü çok yüzeysel geliyordu. 

Kitaba dair çok fazla bir şey söylemeyeceğim. Benim için ortalama bir kitaptı. Çok beklentiyle başlanmazsa sevebilirsiniz ya da okuyup geçeceğiniz bir kitap. 

Puanım 5 üzerinden 3 veriyorum. 


~~~*~~~
Onu önce bir yanağından, sonra diğer yanağından öptü ve gözleri ışıldamaya başladı. "Şövalyen olabilirim, Verity. Ne istiyorsan olabilirim." Dudakları dudaklarını okşadı. 
"Lancelot'um olur musun?" diye fısıldadı Verity gülümseyerek. Colton'ın tatlı, neşeli öpücükleri ve vaatleri başını döndürmüştü. 
"Olurum, bebeğim." diye inledi Colt. Verity onun sıcak nefesini hissetti. "Gözlerini aç ve gör. Buna aşk denir işte. Biz gerçekten de bir masalız."
~~~*~~~
  


A Modern Fairytale Serisi



Kitabın adı      : Viking Şövalye
Orijinal adı     : Dark Sexy Knight
Yazarı            : Katy Regnery
Çevirmen        : Belgin Selen Haktanır
Seri Bilgisi       : A Modern Fairytale #4
Yayınevi          : Martı Yayınları
Sayfa sayısı     : 352

Kitabın tanıtım yazısı: 

Birebir olmasa da Camelot efsanesinden ilham almış olan Viking Şövalye, hayatının en kötü gününde çaresiz bir durumda kalmış olan Verity Gwynn’le tanışan akşam yemeği tiyatrosu şövalyesi Colt Lane’in öyküsünü anlatıyor.

Verity ve özel eğitime ihtiyaç duyan ağabeyi Ryan’ın birer iş bulması gerekiyordur, yoksa birbirlerinden ayrılma riskiyle karşı karşıya kalacaklardır. Gerçek hayatta beyaz atlı bir prensle uzaktan yakından alakası olmayan Colt beklenmedik bir şekilde onların yardımına koşar ve büyük bir hızla Verity’nin kalbinde sağlam bir yer edinir. Colt’un gülümsemesini engelleyen, bakışlarını yerden ayırmamasına neden olan ve onu insanlardan uzak tutan bazı karanlık sırları vardır... Ta ki onun kaba tavırlarına ve suskun hallerine aldırış etmeyen Verity’yle karşılaşana dek. Colt onunla vakit geçirdikçe bu tatlı kızın hayatında daha çok olmasını ve onun o çok ihtiyaç duyduğu parlak zırhlı şövalye olmayı arzulamaya başlar. Geçmişini öğrendiği takdirde, Verity’yi kaybedeceğinden emindir ve güzel bir gelecek inşa edebilmek için ona geçmişiyle ilgili sırlarını anlatıp anlatamayacağından emin olmalıdır.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın