22 Mayıs 2013 Çarşamba

2 Julie Garwood - Fidye

Merhabalar,

Son zamanlarda paylaşımlarımızdaki azalmayı sanırım fark etmiştir takipçilerimiz. Bunun için affedersiniz diyerek söze gireyim. Blogda iki yazarız ve İnci'nin işi, benimse okulum dolayısıyla kitaplardan istemeyerek de olsa uzak kalıyoruz ve sizinle de paylaşamıyoruz, malesef.

Ben de bu yüzden yine daha önce okuduğum ama yorumlamadığım, çok sevdiğim bir Garwood kitabını daha sizlerle paylaşacağım.

Fidye, okumaktan gerçekten çok keyif aldığım bir roman. Tekrar okumak istediğim romanlardan birisi ki iki kez baştan sona okudum. Zaman zaman beğendiğim bölümleri okuma kısmını kaç kez yaptığımı ise bilmiyorum :)

Fidye daha önce yorumladığımız Sır kitabının devamı niteliğinde. O romanı okuyanlar, Brodick'i zaten hatırlayacaklardır. Fidye'nin ana erkek karakteri, ta kendisi :)

Romanı okumayanlar varsa eğer, şimdiden diyorum ki: Tavsiyedir, bu türü seven herkes muhakkak okumalı.
Yorumun devamında biraz içeriğe gireceğim, uyarayım.

Romanın en sevdiğim bölümlerinden birisi evlilik kısmı. Brodick durumu öyle bir ayarlıyor ki Gillian'ın evlendiğinden haberi olmuyor, genç kızın nişanlandıklarını düşünmesi ve "hayır, nişanlanmadınız," dediklerinde buna bozulduğu anlar çok sevimliydi. Tabii evlendiğini öğrendikten sonraki tepkisi de çok güzeldi. Onları evlendiren pederin kederden sarhoş olması da... :D

Kitapla ilgili hoşuma gitmeyen tek nokta Ramsey ve Bridgit'in hikayesinin kısa tutulmasıydı. Garwood keşke onlar için de ayrı bir roman yazsaydı diye defalarca geçirmişimdir içimden... :)

Uzun lafın kısası: Garwood kalemini her zaman ki gibi ustaca kullanmış ve okunması fazlasıyla keyifli olan bir eser çıkarmış ortaya. Okuyacak kitap arıyorsanız ve bu türü de seviyorsanız romanı hemen edinin derim.

Tanıtım yazısı şu şekilde;
SIR ile başlayan seri, New York Times'ın çok satan kitaplar listesineki FİDYE ile devam ediyor... 
Büyüleyici bir hikâye... Tutku, sadakat, arkadaşlık ve gizem böylesine gerçekçi karakterlerle ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.
Romantic Times 
Katıksız bir ziyafet... Gerçek anlamda unutulmayacak bir aşk hikâyesi. 
Rendezvous 
Harika... Fidye'de şüphe, tutku, özlem ve neşe bir arada. 
All About Romance 
Julie Garwood, aşk romanlarının en önemli ve tanınmış isimlerinden biri haline geldi. 
People
Gillian, yakışıklı birer İskoç beyi olan Ramsey Sinclair ve Brodick Buchanan'ın yardımıyla geçmişini aydınlatabileceğini keşfeder. Genç kadın, bu iki İskoç beyinin cesaret ve kurnazlığı, yeni tanıştığı Bridgit'in de arkadaşlığı sayesinde, ailesini dağıtıp babasının adını kötüye çıkarmış olan vicdansız Baron Alford ile sıkı bir mücadeleye girişir.Fakat Sinclair ve Buchanan gibi iki güçlü savaşçıyı yanlarında bulan Gillian ve Bridgit, ihtirasın güçlü bir silah olabileceğini, tek bir ihanetin bile tüm güveni ortadan kaldırabileceğini ve en büyük riskin teslim olmak - özellikle de beklenmedik bir aşkın uyandırdığı güçlü hislere teslimiyet - olduğunu fark ederler.

2 yorum :

  1. Vallaha açıklamayı araya eklemeyi iyi yapmışsın, aynen işten geç gelince kitap okuyacak halim kalmıyor dolasıyla bir tek haftasonları okuyorum :(
    Neyse bende bu kitabı çok sevdim gerçi hep diyorum yine diyorum Garwood arkadaş sevilir :D

    YanıtlaSil
  2. Bende öyle iki kitabı peş peşe okudum ve bittiğine üzüldüğüm kitaplar

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın