15 Temmuz 2013 Pazartesi

1 Brenda Joyce - Kusursuz Gelin


Ve bir Brenda Joyce klasiği daha bitti... 

Rex benim seride en çok merak ettiğim De Warenne erkeğiydi. Onun durumunun ve aşkının çok daha yoğun ve güzel olacağını düşünmüştüm ve yanılmadığımı yazar bana kanıtladı. Açıkçası serinin okuduğum üç kitabını çok beğenmiş ve Aşka Yelken Açanlar kitabında yazarın performansını biraz düşük bulmuştum. Çok daha sığ gibiydi aşk ama o kitabın hemen ardından Kusursuz Gelin'i okumak duyguların yoğunluğu aşkı iliklerine kadar hissettiren bir kurgu... çok daha etkileyici ve tatmin ediciydi. 


Diğer kitaplarında olduğu gibi bunda da aile bağlarını okumak ve daha da güzel her şeye burnunu sokan Eleanor'u görmek çok daha eğlenceliydi. Kitabı oldukça eğlenceli kılan ve benim için kusursuz hale getiren bir nokta da karakterlerin çocuklarıydı... Cliff'in, Tyrell'in Eleanor'un çocuklarını ve aralarda onların yaramazlıkları oldukça eğlenceli hale getirmişti kitabı. Duygusal yoğunlukları bunlarla dengeli hale getirmişti yazar. 

Blanche'ın yaşadıkları insanı tüylerini ürperten şeylerdi ve bunu farklı yorumlayarak Rex'ten uzaklaşması ise bir yandan aptallık bir yandan da fedakarlık gibi göründü bana... Ama Rex'in tavırları... İkinci kez kalp kırıklığı yaşıyor ev bu sefer daha da yıkılıyor görünüyor... 

Rex'in ruhanı durumu okuduğumuz kitaplarda hep bir yerde bunalım takılan bir haldeydi ama burada Blanche ile beraberken onun da diğer De Warenne erkeklerinden hiçbir farkının olmadığını okumak paha biçilemezdi. 

Çok uzatırsam kitap içeriğine giren bir yorum yapacağım bu yüzden susuyorum.Seriyi zaten herkese tavsiye ediyordum ve dolayısıyla bu kitabı da ediyorum. Ben çok beğendim ve dediğim gibi Aşka Yelken Açanlar kitabında sığ (bana göre) aşktan sonra bu kitap ilaç gibi geldi :)) 
 
DeWarenne Dynasty Serisi Kitapları;

Kitabın konusunu aşağıda sizinle paylaşıyorum:

"Çocukluğunda yaşadığı travmatik olay Leydi Blanche Harrington’ı aşk dâhil tüm duygulardan arındırmıştır. Şartlar evlenmesini gerektirdiğinde Blanche başına üşüşen taliplerden hiçbirini seçmek istemez çünkü evliliğe oldukça uygun bir adaydan hâlâ ses çıkmamıştır. 
Savaş kahramanı bir münzevi olan Rex De Warenne uzun zamandır Leydi Blanche’a hayrandır. Kader ve kendi karanlık tabiatı onu böyle bir hanımefendinin hak ettiği türden bir gelecekten mahrum bıraktığı için Sör Rex duygularını kendine saklamaktadır. Fakat ilerleyen arkadaşlıkları onları şoke edici, tutku dolu bir geceye sürükleyince Blanche’ın ortaya çıkan geçmişi bu kırılgan aşkı ve… genç kızın hayatını tehdit edecektir."

1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın