28 Şubat 2014 Cuma

9 Jamie McGuire - Cehennem [Providence Üçlemesi #2]



Ve ve ve ve... sonunda bende Cehennem'i okuyanlardanım ve hayran kalıp bitirenlerdenim. Açıkçası uzun zamandır bu kadar nefes kesen ve heyecanla sayfalarını çevirdiğim bir fantastik okumamıştım çok iyi geldi :)

"Cehennem" Jamie McGurire'nin Providence Üçlemesi'nin 2. kitabıydı. İlk kitabı Araf ikinci buydu üçüncüsü ise "Eden" hangi isimle yayınlanır şimdilik bilemiyorum. 

Akıcı, sürükleyici, heyecan verici soluksuz okunan bir fantastikti ve herkese tavsiye ederim. 

Aşkı ve aşk için savaşmayı, arkadaşlığı, aile ilişkisini ve heyecan verisi savaşı ile soluksuz okunuyordu. 

Nina ve Jared'ı ilk kitaptan tanımış aşık oluşlarına ve beraber olmak için göze aldıkları şeyleri okumuştuk bunda da beraberlikleri devam ediyor ama bu sefer onların beraberliğinin bedelleri, karşılarındaki engeller ve her şeye rağmen aşkın kazanmasını okuyoruz. Ama tabi ki yine aşkın önündeki engellerle kitap bitiyor. 3. kitabı heyecanla beklememize enden oluyor. 

Ben kitap içeriğine girerek yorum yapan bir okurum ve bu kitapta sizlere bahsetmek istediğim o kadar şey var ki o yüzden bunları içimde tutamayacak ve anlatacağım. Dolayısıyla bu kısımdan sonra iki resim arasındaki yer fazlasıyla kitap içeriği olacak :) Uyarmadı demeyin sonra :)


Yukarıda kitap içeriği uyarısı verdim ve şimdi kitap içeriğine giriyorum :) 

Nina'nın kabusları çok fenaydı hele ki Jared'in yanındayken kabuslar görmesi ve o yokken huzurla uyuması ise... muhteşemdi yani dehşetti. işte öyle bir şeydi. Jared resmen aşkı için savaşıyordu gerçi Nina'da öyle ama Jared daha fazla yıpranıyor, çabalıyordu en azından benim gözümde öyle.

Kitapta benim en çok hoşuma giden Claire ve Ryan ikilisi oldu. Muhteşemlerdi ya... Claire'in şikayetleri, Ryan'ın Claire hakkındaki gerçekleri öğrenmesi, öğrendiğinde verdiği tepki... harikaydı. Keşke onları anlatan bir kitap olaydı. Gerçi dayanamadım ve kitabı bitirir bitirmez yazara mail attım bu ikiliye dair bir kitap ya da novella yazmayı planlıyor musunuz diye bakalı nasıl bir cevap alacağım :) Neyse :)

Kitabın sonlarında Shax ile olan savaş sahnesi çok güzeldi. Müthişti nefesimi tutarak okudum resmen ama Ryan'ın ölümle burun buruna gelmesi ve Claire'in de can çekişir halleri... çok fenaydı ya... cidden üzüldüm bende farkına varmadan dua ettim yaşamaları için :))


Evet kitap içeriğine giren yorumum bitti dolayısıyla rahat nefes alıp yorumumu okumaya devam edebilirsiniz ;) 

Kitapta benim en çok ilgimi çeken karaterler Ryan ve Claire oldu onların da bir kitabı olsa okumayı çok isterim dilerim olur da :)

Seriyi size tavsiye ediyor, okumanızı öneriyorum ve yorumumu bitirmeden önce iki küçük aşk alıntısı yapıyor ve bitiriyorum :)

***
"...sana, seni sevdiğimi, sana karşı hissettiğim bu aşkın, hayatım boyunca hissettiğim hiçbir şeye benzemediğini hatırlatmak istiyorum. Sana kendini değersiz ya da bir şekilde istenmediğini hissettirdiyse... aldığın her nefesin benim için ne kadar kıymetli olduğunu bilmeni istiyorum."
***
"Seni bu dünyadaki her şeyden, evrendeki her şeyden daha fazla seviyorum. Seni yaşamdan, ailemde daha fazla seviyorum. Seni, seninle bu şekilde birlikte olmaktan daha fazla seviyorum."
***

Ahhh Jared her kadına senin gibi bir adam lazım :) Kitap cidden heyecan vericiydi, beklenmedik olaylar, nefes kesek savaşlar ve hiç tahmin edemeyeceğiniz sonla dolu bir kitaptı. İlkinden daha heyecan verici daha şaşırtıcıydı. Benden 5 üzerinden 5 aldı :)

Providence Üçlemesi
Kitabın konusunu aşağıda sizlerle paylaşıyorum:
Nina Grey, şeytanlarla yaptığı savaşın yaralarını yeni yeni sarıyordu. Geçmişte olanlar çok uzakta kalmış gibiydi. Hem okuluna devam ediyor hem de babasından kalan şirketin başına geçmek için hazırlanıyordu. Her şey normale dönmüştü, geceleri gördüğü kâbuslar dışında... 
Nina ve nişanlısı Jared için bu kâbusların tek bir anlamı vardı: Yaklaşan tehlike ve Şeytanlarla yapılacak olası bir savaş… 
Tatlı Bela’nın yazarı Jamie McGuire, Providence üçlemesinin ikinci romanı Cehennem’de hem içinizi ısıtacak hem de tüylerinizi diken diken edecek!

9 yorum :

  1. Sevgili kitap gurum :) Arafı aylar önce aldım ama okumak için 2. Kitabı bekliyordum en kısa zamanda ikisini birlikte okuyacağım hele de bu güzel yorumlarından sonra derhal başlamalıyımmm :) çok güzel bi seri ve hemen bitecek çok üzülüyorum :( bişey sorsam okuduğum yorumlar bana Ölümcül Oyuncakları hatırlatıyor,sizce de benzerlikleri var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Imm ben açıkçaıs Ölümcül Oyuncaklar serisini okumadım ama ilk kitabın filmini izledim filmden yola çıkarak hiçbir benzerlik olmadığını söyleyebilirim ama kitapları nasıldır bilemiyorum ne yazık ki :( bu yüzden bir şey demem yanlış olur. Ama bence oku Araf ve Cehennem'i bence çok harikalar =)

      Sil
    2. Araf ve Cehennemi en kısa sürede okuyacağımm çook teşekkür ederim :) Ölümcül Oyuncakları tavsiye edebilirim sevgili kitap gurum Kemikler Şehri,Camlar Şehri ,Külker Şehri ve Düşmüş Melekler Şehrini okudum, Kayıp Ruhlar Şehri sırada... sanırım 2 kitap daha var çevrilmeyen :) filmini izlemedim ama kitaplar genelde daha güzel oluyor sanki ;)

      Sil
    3. Filmin efektleri falan müthişti ben konu olarak da beğendim kitapları da önerini dikkate alıyorum inş. kısa zamanda alıp okuyacağım =)

      Sil
    4. ay ayyy inşallah çok beğenirsin :)

      Sil
  2. Sevgili kitap gurum :) bu seriyi bitirmek üzereyim... evet pek benzerlik yokmuş okudukça farkettim :) bu seri de güzeldi ama sanırım ben ölümcül oyuncakları daha çok beğendim , belki daha çok olay olduğundan belki de tasvirlerin güçlü oluşundan bilemedim :( benim için , Jared ve aşk dolu bakan gözleriyle vedalaşma vakti :)

    YanıtlaSil
  3. Ilk kitapta nina boyum 1.73 diyodu ikincisinde 1.65 buna tek takılan ben miyim yanlış mı anladım acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh, inanın hatırlamıyorum o kadar detayını. Uzun zaman geçti üzerinden. Ama bazı ince detaylara takılmıyorum ben sonrasında çok soğuyorum kitaptan o yüzden görmezden gelmeyi seçiyorum ;)

      Sil
  4. Ilk kitabında nina boyum 1.73 diyodu ikincisinde 1.65 buna tek takılan ben miyim yanlış mı anladım acaba

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın