11 Mart 2015 Çarşamba

6 J.M. Darhower - Gözlerindeki Canavar (Monster in His Eyes #1)


Veeee çıktığı andan beri olay yaratan kitap Gözlerindeki Canavar!!

Öncelikle yorumuma başlamadan önce kitap hakkında yapılan yargılayıcı yorumlardan sonra böyle yorumlar yapanlara söyleyeceğim tek şey "haddinizi bilin, ona göre konuşun!".
Yorumlar da yazılan hitaplar, söylenenler fazla yargılayıcı! Kimse kimseye nasıl bir şeyi hak edip hak etmediğini söyleyemez. Kimse kimseyi beğendiği şeylerden dolayı, tercihlerinden dolayı yargılayamaz!

Bir kitabı beğenmeyebilirsiniz, kurguyu onaylamayabilirsiniz, içerisindeki bazı detaylar sizi rahatsız edebilir! Yapacağınız tek şey kitabın kapağını kapatıp yarım bırakmak! Kitabı beğenmediğinizi tavsiye etmediğinizi dile getirmek! Kitabı beğenenleri, karakteri Ignazio Vitale'e sevenlere sizler "Özgecan gibi bir sonu hak edersiniz" anlamına gelen yorumlar yapmamak! Kimse... hiç kimse ne yapmış olursa olsun kim olursa olsun böyle bir sonu hak etmez!
Bir kitabın yerin dibine sokulmasını anlayabilirim belki ama o kitabın okurlarını yerin dibine sokmaya hakkınız yok!

Eğer bir kitabın, kurgu ve hayali bir dünya olduğunu akıl edemiyorsanız okumayın! Yazılan ülke, kültür, ahlaki değerleri ayırt edemiyorsanız sadece kendi yazarlarınızı okuyun! Üstelik ülkemizde bile yaş farkının artık önemi kalmadığının bir sürü örneği önümüzdeyken bu konuda konuşulması... yorumsuz! Cidden yorum dahi yapılmaya değmez!


~~~*~~~
"Yeni oyuncağı olmuş bir çocuk gibiydi ve paketten çıkarır çıkarmaz beni
kırmayacağını ummak dışında bir şey yapamıyordum."
~~~*~~~


Aslında söylemek istediğim çok şey olmasına rağmen onlara ayak uydurmayacağım ve uslu uslu yorumumu yapacağım.

J.M.Darhower'ın ülkemizde yayınlanan ilk kitabı Gözlerindeki Canavar, aşk romanlarından biri. Akıcı, sürükleyici bir kurgu olmasının yanında okuru şaşırtan detayların ve olay döngüsünün olduğu bir kitap aynı zamanda.

Mükemmel bir çeviri, harika kapak tasarımı ve sıfır imla hatası ile basılmış bir kitap.

Monster in His Eyes serisinin ilk kitabı, seri iki kitaptan oluşuyor. İlk kitap Karissa tarafından anlatılıyor ve ikinci kitap Ignazio Vitale tarafından anlatılmasıyla kaldığı yerden devam ediyor.

~~~*~~~
"O, bir uyuşturucuydu;hem de bağımlılık yapan türden... 
Ve bunun kurtulabileceğim bir alışkanlık olduğundan emin değildim. 
Tek bir vuruş yetmişti. 
Güçlü ve aşırı mutluluk veren tek bir vuruş.
Müptela olmuştum."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Karissa,üniversite birinci sınıf öğrencisi18 yaşında bir genç kız. Ailesinden uzakta okuluna devam ederken bir gün 38 yaşında tehlikeli derecede yakışıklı ve tehlike oklarının gösterdiği Ignazio Vitale ile karşılaşır. Derken aralarındaki etkileşim büyük ve vazgeçilmez bir aşka dönüşür. Geçmişinden yaralı, kaybetmenin anlamını oldukça acı bir şekilde öğrenmiş olan Ignazio Vitale yani nam-ı diyar Naz ile Karissa'nın aşkını konu alıyor. Tabi sadece bununla kalmıyor. İçindeki intikam ateşi ile yanan Naz'ın içindeki nefretin ve öfkenin sebebini şaşırtıcı bir şekilde öğrenirken iki aşığın çıkmazda gibi görünen ilişkisini okuyoruz.
Naz ile Karissa arasındaki zaten pamuk ipliğine bağlı olan güvenin kopma noktasına gelip kopup kopmayacağını, aşklarının nasıl bir yola gireceğini okumanın eşsiz zevkine varıyoruz.

Sıradan bir aşk hikayesi gibi gelebilir ama değil! Tıpkı sıradan bir erotik aşk romanı olmadığı gibi. Çok daha fazlasını içinde barındırıyor.

Bu kitabı tarif etmek, kelimelere sığdırmak mümkün değil bence okumalısınız.

~~~*~~~
"Ben iyi bir adam değilim, Karissa ve asla da olmayacağım. Sakın beni düzeltebileceğini 
ya da bir gün değişeceğimi düşünme. Öyle bir şey olmayacak. Şunu anlamak zorundasın.
Eğer bu iş daha ileri giderse, eğer kalmamı istersen bir gün çekip gitmene izin vermeyeceğim."
~~~*~~~

Size eğleneceğiniz bir itirafta bulunayım mı? Kitabın çevirmeni Arzu Hanım, kitaba dair alıntılarını profilinde paylaşırken hep Naz, Naz, Naz diyordu. Tabi ben kitabı araştırmayı aklından dahi geçirmeyen bir okur olarak bu adamın bir kadın olduğunu düşünüyor bazen alıntılarla kafam karışsa da utanıp cinsiyetini sormuyordum. Halbuki goodreads'e girip bakmam yeterli ama işte onu da yapmıyordum. Kitabı okumaya başlayıp da Naz'ın aslında Ignazio Vitale olduğunu öğrendiğimde ne gülmüştüm :) Nasıl böyle bir izlenime kapıldıysam :))

Bu utanç verici düşüncemi de sizinle paylaştıktan sonra kitaptaki alıntılarımı sizinle paylaşmak istiyorum :) 

~~~*~~~
"Bu çekingen gülümsemeyi ve bu kocaman masum gözleri ilk gördüğümde anlamıştım. 
Benim için bunu istemek... seni istemek yanlış bir şeydi; 
lanet olsun çok yanlış bir şeydi. Ama karşı koyamadım."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Seninle gönül eğlendirip yollayabileceğimi düşünmüştüm ama sana sahip
olduğum anda seni bırakmamam gerektiğini anladım, Karissa. 
Yürüyüp gidemezdim."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Naz, karanlık bir girdaptı ve kendimi gitgide daha dibe,
onun uçurumunun derinliklerine çekiliyor gibi hissediyordum."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Kralın kendisi olduğu kendi küçük dünyasında yaşıyordu ve 
onun gözdesi olmaktan fazlasıyla mutluydum...
Ama bana bakıp gamzesini ortaya çıkaracak biçimde gülümsediğinde gözdesi değil,
kraliçesi olduğumu hissettim."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Noktaları birleştiriyorum," dedi sakin bir sesle. "Sırtındaki çiller yıldızlara benziyor. Onları birleştirme biçimime göre bir hikaye anlatıyorlar."

"Ne söylediler sana?"

"Senin çok güzel olduğunu ve sana sahip olduğum için benim şanslı bir orospu çocuğu olduğumu söylediler."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Birini sevdiğin zaman onun için en iyi olanı istersin... Ama ona aşıksan, onu kendin için istersin.
Ve bu ikisi her zaman aynı şey değil. Sırf seni istiyor olmam senin için en iyisi olduğum anlamına gelmez... Değilim. Olmadığımı biliyorum. Bununla barışmak hiç kolay değil.Çünkü gitmene izin vermem, hemen şimdi beni terk etmene izin vermem gerektiğini biliyorum ama bunu yapamıyorum. Yapamam. Bencilim ve sana aşığım. 
Seni kendime saklamaktan başka hiçbir şey istemiyorum."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Solduğu havadan daha çok bana ihtiyacı varmış gibi bakıyordu."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Sende farklı bir şey var... Uzun süredir özlemini duyduğum bir şey. 
Hep istediğim bir şey. Ve şimdi onu buldum.
Gitmesine izin verebileceğimi sanmıyorum."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Aşk; çirkinlikte güzelliği, karanlıkta ışığı görmek demekti ve ışıklar sönükken önümü göremiyor olsam bile orada bana yol gösterecek bir şey olduğunu bilmekti.
Aşk; kendini tersyüz etmek, başka birine teslim etmek ve ona güvenmekti... 
Sana dokunacağını, seninle ilgileneceğini, sana teslim olacağına ama ne olursa olsun ona verdiklerini asla paramparça etmeyeceğine inanmaktı."
~~~*~~~


Bu kadar alıntıdan sonra ya kitabı okumak için çıldıracaksınız ya da kitabı okumaya gerek kalmadı her şeyi anladık diyeceksiniz. Gerçi anlaşılacak bir şey yazmadım sadece sizi biraz heyecanlandırmak istedim :)) 

Şaka maka baya alıntı yazmışım aslında daha post-it yapıştırdığım bir sürü yer vardı ama eleme yaptım hep :) eee birazını kitaba bırakmak lazım her ne kadar kitaba bir şey bırakmamış gibi görünsem de! 

Kitabı beğendim, hatta bayıldım! Vitale karakterini sevmeyenlerin aksine sevdim. Onun sert karakterine, garip fantazisine, intikam içinde yanan kalbine rağmen içindeki aşık adama vuruldum! 

Zaten görünenin ardındakini görebilen bir okur Vitale bayılır ama sadece dış kabuğun görüşüne,Vitale'in gösterdiği kişiliğini gören bir okur ise kitabı beğenmez! 

Kitabın kapağını kapatır kapatmaz ikinci kitabın çıkması için heyecanlandım hatta CNR'da bile bunu dile getirdim ve öğrendim ki çeviri için Arzu Hanım'a verilmiş. İkinci kitapta aynı çevirmen tarafından çevrilecek bunu demeden geçmeyeyim :)

Bir de... ben böyle kitaplara yani bu tür kitaplara erotik aşk romanı kategorilendirmesini nedense yakıştıramıyorum. Artık bütün aşk romanlarındaki erotizm dozu bu kadar ve erotik aşk romanı dediğim anda aklıma çok daha fazlası geliyor, mesela Günahkarlar Turnede Serisi...
Bu kitap için, bence çoook güzel bir aşk romanı ve evet içerisine biraz erotik sahne serpiştirilmiş demek bence daha yerinde olur ;)

Arzu Hanım duyun sesimi. Kitabı, yani 2. kitabı heyecanla bekliyorum. Olabilecek en kısa zamanda lütfen çevirinnnn...ne olurrr diye yalvarasım var :)) 

Kitabın yorumunu bitiriyorum artık ve tekrar tekrar söylemekten yorulmayarak kitabı tavsiye ediyorum. 5 üzerinden 5 arkadaş! O kadar beğendim işte. 


~~~*~~~
"O benim diğer yarımdı.
Belki de masal yanlıştır.
Belki de Külkedisi sonsuza dek mutlu yaşamamıştır.
Belki de gece yarısı olduğunda oradan kaçmak istemiştir.
Belki de prensi buna izin vermemiştir.
Benimki vermedi.
Vitale."
~~~*~~~

Monster in His Eyes serisinin kitapları:

Orijinal adı     :  Monster in His Eyes
Çevirmen        :  Arzu Altınanıt
Yayınevi          :  Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     :  443

Kitabın tanıtım yazısı:


Kırmızı Başlıklı Kız, Koca Kötü Kurt'a âşık olursa… Ignazio Vitale iyi bir adam değildi. Onu ilk gördüğümde tehlikeyi sezmiştim. Karanlık ve öldürücü… Büyüleyici ve ürkütücü... İstediğim her şey ve ihtiyacım olan son şey... Saplantı…

Beni ağına düşürmesi, yatağa atması ve hayatına dahil etmesi çok uzun sürmedi. Onun sırları vardı, hayal bile edemeyeceğim sırlar… Gözlerindeki karanlık, ürkütücü ve heyecan vericiydi. O, yakışıklı prens maskesi ardına gizlenmiş bir canavardı ve maskesini çıkardığında her şey değişmişti. Ondan nefret etmek istiyordum. Bazen ediyordum da... Ama bu onu sevmeme engel olmuyordu.

6 yorum :

  1. Kesinlikle çok güzel bir yorum olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, İncicim. İkinci kitap için beklemede kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemedeyim Arzu Hanım, heyecan ve merak içerisinde bekliyorum =)

      Sil
  3. Naz'ı ben de kız sanmıştım ya :D :D O büyük bir kısmın başına gelmiştir bence. Hiç erkek ismi Naz olabilir diye düşünmedim.
    Kitap tüm övgüleri hak ediyor. Hatta daha fazlasını...Şimdi Günahlar ve İğneleri okuyorum ama aklım Vitale'de :D

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Bildigim kadarıyla evet iki kitap tabi yazar seriyi uzatmaya karar vermezse :) üstelik 2. kitap yakinda cikacak. :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın