13 Ağustos 2015 Perşembe

2 Perfect Kisses Serisi'nin Tanıtımı // Nemesis Kitap Okuma Etkinliği \\




"Every story begins with a first kiss..."


Okuma etkinliğimiz devam ederken ben sizlere kitabın ait olduğu Perfect Kisses Serisi'nin diğer kitaplarını tanıtacağım. Yukarıda her kitabın orijinal kapaklı hali bulunuyor. Yani "Bıraktığın Yerde Bekler mi Aşk?" ın da orijinal kapaklı hali bulunuyor. İlk resim Playing at Love bizim kitabımız. Seriye ikinci kitaptan başlamayayım diyerekten yayınlanmış olsa da bizim kitabımızla başlayacağım :) 

Seri toplamda 3 kitap 1 novelladan oluşuyor. 

Ahh bu arada... yukarıda yer alan İngilizce cümle yazarın sitesinden alıntı. Serinin adı Perfect Kisses, Türkçe'ye çevirmek gerekirse "Mükemmel Öpücükler"  ve düşündüm ki, bu seri tanıtım yazısına bu cümle ile başlanmalı. Türkçe'si ise... yazının sonunda yer alıyor ;) 

Unutmadan, çekilişimiz hala devam etmekte, katılmak isteyenler buraya tıklayabilir. :)



Biliyorsunuz ki kitabımız yayınlandı ve birçok kitapçının raflarını süslemeye de başladı. Tavsiye ettiğimi söyleyerek kitabın tanıtımına geçiyorum. 

Kitabın adı           : Bıraktığın Yerde Bekler mi Aşk?
Orijinal adı          : Playing at Love
Yazarı                   : Ophelia London
Seri / Sıralaması  :Perfect Kisses #1
Çevirmen             : Merve Altıparmak
Yayınevi               : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı           : 320

Kitabın tanıtım yazısı:

Müzik öğretmeni Tess Johansson’ın çok sevdiği üç şey vardır: müzik, mesleği ve bu ikisine karşı hissettiği tutkuyu öğrencileriyle paylaşmak. 
Okulda yeni öğretim yılı başlarken yapılan toplantıda, bütçe kesintileri nedeniyle ya Tess’in başında olduğu okul korosunun ya da futbol takımının çalışmalarına son verileceği açıklanır. Bu kararın ardından Tess kendini, futbol takımını yönetmek için okula yeni gelen koçla karşı karşıya bulur: Jack Marshall. On beş yıl önce kalbini paramparça eden ilk aşkı.

Jack’in hayattan istediği iki şey vardır: ayrıldığı eşinde kalan küçük kızına daha yakın bir yerde yaşamak ve futbol koçu olarak adından söz ettirmek. Çalışmaya yeni başladığı bu okul, ona ikisini de sağlayacaktır ancak onunla aynı okulda çalışan Tess’le karşılaşınca işler karışır.

Üstelik bu basit bir karşılaşma değildir. Artık gerçek anlamda bir savaş başlamıştır aralarında. İkisinden birinin ekibi yüksek maliyetler yüzünden dağıtılacaktır. Onlara verilen tek dönemlik süre içinde hangi ekibin okulun prestiji açısından daha faydalı olduğunu ortaya çıkaracak başarılar elde etmek zorundadırlar. Tess’le yarışırken, bir türlü unutamadığı o yaza dair bütün hisleri yeniden gün yüzüne çıkan Jack’in işi oldukça zordur. Tess için de yaşananların kolay olduğu söylenemez. Ancak en zoru, yıllar önce bıraktıkları o yerde hiç eskimeden beklemiş olan aşkın işidir! Yeniden ortaya çıkıp herkesi yaşadığına inandırması hiç de kolay olmayacaktır!






Orijinal adı          : Speaking of Love
Yazarı                   : Ophelia London
Seri / Sıralaması  : Perfect Kisses #2

Karakterler         :  MacKenzie Simms & Rick Duffy

İlk kitaptan bu karakterlerin kim olduğunu öğreneceksiniz. MacKenzie Simms, Tess'in arkadaşı ve Rick Duffy ise bir gazeteci.

Kitabın konusu:

Münazara sınıfının öğretmeni ve başarılı bir çöpçatan olan Mackenzie Simms, yakışıklı zengin gazete sahibi arkadaşı Rick Duffy'ye bir kadın bulmaya karar verir. Geçen aydaki birbirleri ile olan buluşmalarını düşündüğünde Mac ve Rick, birbirlerinden daha farklı olamazlardı. Mac açık sözlü, iğneleyici ve Rick'in ayrıcalıklı hayat tarzından oldukça nefret ediyordu. Rick kaygısız, mütavazi ve zengin hayatında rahat görünüyordu. Neden Mac, onun hakkında düşünmekten vazgeçsin ki?

Rick, kendisi ile dik kafalı sevimli Mac'in arkadaş olamayacaklarını biliyordu, bu yüzden Mac'in ailesinden biriyle bir çift olma planlarından kaçmayı kafasına koydu. Ama Mac, Rick'in buluşmalarında kendisine arkadaşça sarılışlarını ve her dakika çöçatanlık planındaki güzellik kraliçesi gibi olan her kuzeninin ona baktığını gördüğünde üzüldüğünü fark etti. Zihni bütün riskleri önüne koyduğunda Mac gerçekten kalbinde ne olduğunu kendine itiraf edebilecek mi?







Orijinal adı          : Falling for Her Soldier
Yazarı                   : Ophelia London
Seri / Sıralaması  : Perfect Kisses #3

Karakterler         : Ellie Bell & Charlie Johansson

Charlie Johansson, ilk kitapta tanıdığımız Tess'in asker kardeşi. Zaten kendisini ilk kitapta okuyacağız ve tanıyacağız bu kitapta da kendisinin aşık oluşuna tanık olacağız.

Kitabın konusu:

Eski balerin Ellie Bell'in kendisine tanınan yılın dolmasına yirmi dört günü kalmıştı. Daha fazla yanlış -yakışıklı, seksi, kötü-  adamla takılmayacaktı. Neden asker olan mektup arkadaşı Charlie Johansson gibi tatlı birini bulamıyordu ki? Onun mailleri dünyalar kadar değerliydi ve onun hakkında düşünmekten vazgeçemiyordu... her istediğini yerine getirdiği kaslı kendini beğenmiş gülümsemesiyle tehdit eden Hunter'la tanışana kadar.


 Charlie "Big Game Hunter" Johansson'ın son görevinden önce, deli gibi bir kadını düşünüyordu. Ama en iyi arkadaşının kız kardeşiyle mektuplaştıktan sonra gerçek anlamda duygusal olarak bağlanmıştı, Charlie, Ellie Bell ile gerçek bir ilişki için hazırdı. Ama sonra kardeşi onu Hunter'la tanıştırdı. Ordu yararına düzenlenen oyunda Ellie kendisinin partneri olduğunda iki kardeşin fikrini değiştirmek için oyunun fazla uzun olmadığını kabul etmeliydi ama aşkı Ellie için zor olacaktı.Çok geç olmadan onu gerçekten kendisine aşık edebilir miydi?





Orijinal adı          : Making Waves
Yazarı                   : Ophelia London
Seri / Sıralaması  : Perfect Kisses #3,5  (novella)

Karakterler         : Justine Simms & Chase Ryder


Kitabın konusu:

Ellie ve Charlie'yi Hawaii'de ziyeret eden arkadaşlarının çok olması gerekiyordu - muhabir Justine Simms'in buna ihtiyacı vardı. Ama kötü şöhreti ile tanınan sörfçü Chase Ryder'in bir yarışmadan çekildiğini öğrendiğinde, kariyerinin kurtaracak kimsenin bilmediği bir şey yakaladığını biliyordu. Sonra onun, bir yıl önce kalbini kıran muhteşem gizemli antisosyal adam olduğunu öğrenir. 

Will Davenport - yani Chase Ryder - röportaj yapmadı. Kağıtlarda kendi gerçek adını kullanmadı ve özel hayatıyla iş hayatını karıştırmadı. Hala kalbi kırık olan Justine kendisine şantaj yapana kadar. Çarpıcı bir güzellikte olan Justine'i gördü, daha önce ona hissettiği tüm şeyler geri geldi. Ama içlerindeki çekimden nefret ediyordu, onu ilk terk edişinden beri hiçbir şey değişmemişti.



"Her hikaye ilk öpücükle başlar..."





2 yorum :

  1. aşktan başka bir dünyanız yok mu sizin bütün kitaplarınız atv tv deki aşk dizileri gibi en azından hawking okuyun da dünyanın geoit olduğunu öğrenin o kadar kitap okuyor ya arkadaş dünya görüşüne bir katkısı olmaz mı diye merak eden arkadaşlar için işte böyle kitaplar okuyorlar arkadaş

    YanıtlaSil
  2. Her insanın kendi tercihidir okuyacağı kitaplar, kimileri ciddi politik veyahut gerçek hayatın getirilerini okumaktan hoşlanır kimileri de kurgusal hayal ürünü olan yazıları okumaktan hoşlanır. Kimse bunu yargılayamaz bence! Siz kendinize, görüşünüze katkısı olacak şeyleri tercih ediyor olabilirsiniz bu tür kitaplar da benim tercihim. O dizileri izlemekten hoşlanmam ama bu tür kurguları okumaktan hoşlanırım. Bu benim zevkim, tercihim ve ne yazık ki tartışmaya açık bıraktığım bir konu da değil.

    Benim blogumda daha çok bu tür kitapların yorumları ve tanıtımları bulunur. Eğer siz, sizin tabirinizle "dünya görüşüne katkısı olacak" tarzda şeylerin yorumlarına göz atmak istiyorsanız eminim öyle kitapları okuyan bloggerlarda vardır. Onları takip ederek yeni kitaplar keşfedebilirsiniz Bu blogda öyle kitapların yorumlarını bulamazsınız.

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın