6 Şubat 2024 Salı

0 Özge Naz - Bronz (Bronz #1)


~~~*~~~
"Birinin bunlara dur demesi gerekiyordu. Ben sadece ses oldum, geriye kalanlar bu sese kulak verdi. Bir düşünce, birçok orduyu yıkabilir."
~~~*~~~

 
Bir itiraflar yorumu olacak sanırım. Öncelikle bu seriyi ciltli aldım ciltli kapaklar oldukça ilgi çekici olsa da ona vereceğim parayla kalkarım iki kitap alırım derim hep ama indirimler sağ olsun. Bir de bu kitap bana arkadaşım Halime'nin hediyesi olunca dedim ki madem ciltli gelmiş ciltli devam et seriye 😇

Kitapta ilk ilgimi çeken kapak tasarımıydı çünkü ilgi çekici... tam da aslında kitabın içeriğine uygundu bence. Sonrada arka kapak konusunu okudum ve çok da bir şey anlamadım sonra kendime dedim ki İnci kapaklara aldanıp ne kitaplar aldın bunu da oku gitsin... Sonuç olarak ilk kitap elimdeydi ve ikinci çıkınca dedim onu da ben alayım sonra da peş peşe okurum... tabi seriye bir 3. kitap geleceğinden haberim yoktu ki seri kaç kitap onu bile bilmeden başladım. Ateşpare Serisi'nde de 7 kitap olduğunu bilmeden iki kitabı okudum sonra bıraktım diğer kitaplar çıksın öyle okurum diye bunda da aynısı olmasa bari diye kendimi motive ediyorum. Ama umarım olmaz 🙈 Çünkü kurgusu uzatılmaya müsait ama çok uzatılırsa da Türk dizileri gibi saçmalanır mı bilemiyorum... Umarım yazar tadında bırakır çok uzatmaz. 


~~~*~~~
Dünyayı sevgi kurtaracak diyenler sevgisizliğin bir gün yok edeceğinden habersizlerdi.
~~~*~~~


Bu arada kitap her ne kadar yetişkin kurgu olsa da içeriğinde öyle cinsellik yok o yüzden bence lise öğrencisinden itibaren okurların okuyabileceği bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Yani cinayet kısımlarıyla biraz dark romans havası var ama direk yetişkin okura ait kitap diyemem. 
Direk yoruma daldım şimdi azıcık kitabın konusundan bahsedeyim sonra yoruma devam ederim. 🙈

Kitabın konusu, arka kapak yazısı pek bir şey anlatmıyor 🙈; Hisar Alatav'ın babası Haris Alatav bir Türk olmasına rağmen bir Rus kadına aşık olup evlenir. Aşklarını da dolu dizgin yaşadıklarını görüyoruz. Haris Alatav aynı zamanda Arkana denen bir topluluğa üyedir. Bu toplulukta bulunan her üyede tarot kartına benzer ama sadece benzeyen bir kart bulunur ve sahip oldukları kartın temsil ettiği kadarıyla da yetki sahibidirler. Haris Alatav, varisi olan oğlu yaşadıkları bir olay sonucunda sakat kalınca Arkana'da söz sahibi olan üyeler adama bir varis sahibi olmasını emrederler. Çünkü sakat, yürüme engeli olan birinin varis olamayacağını söylerler. Bunun üzerine her ne kadar karısı istemese de bir şekilde bir kız çocuk sahibi olurlar. Hisar Alatav. Haris kızı Hisar'ı hiçbir zaman kızı gibi görmez, annesi de zaten onu yok sayar, sıkı eğitimlerde geçerek bir kart sahibi olmasını sağlamaya çalışır. Ancak hiçbir şey Haris'in planladığı gibi gitmez. Sonucunda da olan olaylar sonucunda Hisar, kendine bir yol çizer ve bu yolda hedeflerine ulaşmak için çabalamaya başlar. Çünkü tek başınadır. Ne anne babası ne de ağabeyi tarafından sevgi görmemiş, deli gibi sevgi dilenmiş ama hiçbir zaman karşılığını almamış duygularından arınmasına neden olunmuş bir Hisar Alatav ortaya çıkmıştır. Kendine çizdiği yolda, annesinin en büyük tutkusunu sırf kendisini sevsin diye paylaşan Hisar artık dünyada bir piyanist olarak tanınmaktadır. Bu görüntünün altında da planlarına ulaşmak ve daha da önemlisi annesinin günlüğüne ulaşmak ve kendisi için neler hissettiğini öğrenmek ister. Ancak günlük, bütün dünya düzenini bozan ve yeniden düzen oluşturan Bronz'dadır. Bronz'da peşinde olduğu kartın genç kadında olduğunu düşünerek onun peşindedir. Bir şekilde yolları kesişen Bronz ve Hisar şimdi ilerlemeyi planladıkları yolda birbirleriyle de uğraşmak zorundadır. Birbirlerinin haricinde de onlara engel olmak isteyenler vardır. Büyük bir oyunun içindedirler ve bu oyunda nasıl oynayacaklarını ve rollerini nasıl olacağını yaşayarak öğrenmek zorunda kalırlar. 


~~~*~~~
Düzeni değiştiren adam olarak bilinirdi. Bir ruh, bir gölge gibiydi. Herkesin ona dair bilmediği tek bir şey vardı. Yüzü.
~~~*~~~


Öncelikle Türk yazarlara karşı her zaman ön yargım var bunu asla saklayamam, ama bazı yazarlar kitaplarıyla bu ön yargımı kırmaya yemin etmiş gibiler. Bu yazarlar arasında Özge Naz'da girmek üzere. Çünkü beklentimin çok ötesinde bir kurgu kaleme almış ve başlarda eksikleri olduğunu düşünsem de bence oldukça da başarılıydı. Başlarda dedim çünkü okumaya başladığımda burası havada kalmış burası ne alaka dediğim her nokta bir şekilde bir yerlere bağlandı bu yüzden başlarda diyorum. 

Arkana oluşumuna dair bilgiler, başlarda anlatılan hatta neredeyse ilk 40-50 sayfadaki bilgiler resmen bir bilgi yüklemesi gibiydi. O kısımları okurken bir şeyleri oturtmaya çalışmak anlamak baya ağır geldi. Çünkü bir anda beyne bilgi yüklemesi yapmak gibiydi. Ama bu kurguyu anlamak için de onun gerekli olduğunun farkındayım. Ancak o sayfalar biraz daha ağır gidiyor anlamaya çalışmak için... O yüzden en azından ilk 100 sayfayı okurken sabredin sonrasında açılıyor kitap. 

Hisar Alatav karakteri... ya da kendisine denilmesini istediği gibi His karakteri cidden hayranlık uyandırıcıydı. Çünkü geçmişinden beri yaşadıkları, baş etme şekli oldukça iyiydi. Güçlü bir kadın ama bunun yanında psikolojik sorunları olduğunu da düşündüm. Bazı olayları yaşanmış olarak anımsıyor falan ama aslında yaşanmamış oluyor... valla His sayesinde onları bende çözemedim. Bende yaşandı sandım nasıl yani falan oldum. Spoiler olacak ama Bronz ile ilk öpüşmesindeki kısımlar... ben bile hayır Bronz öptün kızı... yalan söyleme modundaydım. 🙈 

Geçmişe dönmeli sayfaları okumayı normalde sevmem... gerçi bu hikayede de sevmedim... ancak olması gerektiğini de düşünüyorum. Çünkü bazı anları bizler okumasaydık havada kalan şeyler olur gibiydi. 


~~~*~~~
"Benim yaptığımı hala nasıl anlamadın, Bronz? Beni bu kadar hafife alıyor olmana fazlasıyla üzüldüm. Düşmanını sakın dışarıda arama, düşman nefesin kadar yakınında."
~~~*~~~


Bronz ise... tam bir gizem... bence ilk kitaba dahil olduğundan beri gizemdi ve kitap bittiğinde bile hala bir gizemdi. Ancak duruşu, karakteri, dürüstlüğü -kısmen dürüstlüğü- arkadaşlarıyla ilişkisi çok güzeldi. Ayrıca zekası da öyle... 

Bronz'un elinde IV dövmesi var... kitabın başında Haris Alatav bir dosya alıyordu bir çocuğun dosyası ve bu dosyada da böyle bir simge, ad vardı ve acaba dedim... o kişiyi Haris mi yaptı... Bronz'un Haris Alatav'la bir ilgisi mi var? Kafamda deli sorular... 😵

Bazı detaylar cidden çok iyiydi o detayları açık açık da söyleyemiyorum spoiler olur diye ama çok iyiydi bazı konular.

Bu arada tarota ilgisi olan bir insanım dolayısıyla kitapta ona dair kurgu görmek çok güzeldi. Çok sevdim.

Hisar Alatav'ın bir gemiyi yakarım içerisinde ben olsam da yakar eğlenceme bakarım tavrına bayıldım. Ne demek istediğimi okuyan anlar ama şöyle küçük bir tüyo vereyim... Bronz, Hisar'ı yakaladığında evini patlatması süperdi. Kadın kendi ölümüne bile imza atar ama asla geri adım atmaz. 😆



~~~*~~~
Ben onu ışık sanmıştım. O ışığın ateş olduğunu fark ettiğimde ise artık çok geçti. Yanmıştım.
~~~*~~~



Bu arada Yasmin ve Saraç arasındaki ilişkiyi oldukça merak ediyorum bence işin içinde bambaşka şeyler çıkacak ama hala deli gibi aşıksınız birbirinize siz. 😍

Viran, Serdal karakterleri ise... süperdi. Viran bu arada dünyaca aranan kiralık bir katil ve şunu söyleyeyim, adam müthiş bir detay 🙈 

Ayrıca söylemezsem içimde kalır Serdal, tam bir ağabey modunda 🥰 Özellikle Hisar'a tavrı çok iyiydi.

Ayy çok konuşursam spoiler vereceğim çok fena o yüzden kısa kesiyorum. Sadece kitabı sevdim. Evet zaman zaman kurgu için anlatılması gereken detaylar kitabın akıcılığını biraz yavaşlattı falan ama ben çok sevdim. 

Bu arada kitabın tasarımı çok güzeldi, iç sayfalardaki tarot detayları falan da çok hoşuma gitti.

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Esaret bana göre değil Bronz. Bir gönle esir düşebilirim, birinin gönlünde sonsuza kadar mahkum kalmaya razıyım. Emanet olmak istemem.
~~~*~~~


Bronz Serisi




Kitabın adı    : Bronz 
Yazarı           : Özge Naz
Seri Bilgisi     : Bronz #1
Yayınevi        : Ren Kitap
Sayfa sayısı   : 448

Kitabın tanıtım yazısı: 

Kartlar Yeniden Dağıtıldı.
Kartlar Kaderimizdi.
Kimse Kaderinin Dışına Çıkamadı.

Karanlık örgütün kurduğu düzen için doğmuş bir kız çocuğuyken ona verilen en büyük ceza sevgisizlikti. Kaderini kabullendi ve kartını oynadı. O kim miydi? Hisar Alatav. Hayır, sil. His Alatav. Karanlık düzenin kıyameti olmak üzere.

O ise Bronz. Karanlık örgüte başkaldırıp kartları yeniden dağıtan adam. Ona Bronz derler.

Onların tohumları el bebek gül bebek değil; el bebek öl bebekti.








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın