17 Nisan 2016 Pazar

0 Daniel Palmer - Görme Duyma Konuşma


~~~*~~~
Kötüyü görme, Kötüyü duyma, Kötü konuşma.
~~~*~~~

Uzun zamandır polisiye okumayan ben Koridor Yayınları'ndan son çıkan bir polisiyeye el atayım dedim hem de ne el attım ama... tam isminin hakkını veren bir cinayet kurgusu vardı.

Daha önce Daniel Palmer kitabı okumadım, ki bildiğiniz üzere tam bir romans okuru olduğum için polisiye ve gerilim türü romanları genelde pek tercih etmem ama arada bir değişiklik iyidir diye düşünerek bu kitabı elime aldım. Yazarın cinayetleri kurgulama stilini beğendim, yaratıcılık iyiydi. Ancak zaman zaman bazı detaylar sıkıcı geldi, sanırım hızlı ilerlemeye alıştım bazen yavaş ilerleme bana sıkıcı geldi. Atraksiyonu sevdiğim için hareketin hep doruk noktasında isterim ama bu kitapta yazar durgun ama merak uyandırıcı şekilde kurguyu kaleme almıştı.

Kitap adını tam anlamıyla cinayetlerin işlenme tarzından almış ki bu benim hoşuma gitti. Orijinal adındansa bu adı daha yakıştırdım :) zaten koridorun polisiye kitaplarda beyaz zemin siyah yazı stilini hep çok beğenmiştim :) John Verdon kitapları da bu yüzden favorimdir mesela :)

Polisiye türlerde ne yazık ki çok fazla detay vererek yorum yapılamıyor çünkü içeriğe dair minik bir kelime kaçırmak tüm heyecanı öldürebilir. Bu yüzden kısa keseceğim yorumumu ancak biliyorsunuz susmayı bilmem ben illa söylemem gereken bir iki şey oluyor her kitapta bunda da var =)

~~~*~~~
"Hepimiz hiç tasarlamadığımı suçları işleyecek potansiyele sahiptik."
~~~*~~~

Katil itiraf ediyorum ki beklemediğim biri çıktı. Bende John gibi olası ihtimalleri düşündüm ama açıkçası Uretsky'ın katil olmadığını biliyordum =) yine de tahmin etmediğim ve aklımdan bile geçmeyen biri çıkınca baya şaşırdım. Bunların yanı sırada cinayet döngüsündeki bazı detaylar ve katilin düşündüğü bazı noktalara pes yani derken hakketten benden katil olmaz arkada ben düşünemezdim dedim. Cidden adamların ilginç bir düşünme yapısı var ve bence her polisiye roman yazarında da biraz katil potansiyeli var ;)

Bir de Facebook üzerinde bir oyundan bahsediliyor Kötüyü Gör adında. Gerçekten böyle bir oyun var mı bilmiyorum açıkçası içeriğini kitapta okuduktan sonra merak da etmiyorum var mı yok mu... ama eğer kurguya dahil ise bu tür bir oyun... Yazara diyeceğim tek şey... hayal gücün baya değişik adamım... korktum senden olurdu.

Neyse uzatmayayım, pek polisiye okumam genelde ama okuduklarımda da yüksek beklenti ile olur ve mükemmellik beklerim. 5 üzerinden 5 lik değildi. Benim için bazı eksiklikler vardı... Her şey bir sırayla olması güzeldi ama cinayetlerin işlenmesine veya olayın başlamasına kadar kitabın durgun ilerlemesi biraz sıkıcı geliyordu. Cinayetlerin işlenmesi ve bu döngü dahilindeki kurgu hoşuma gitti bunu inkar edemem. Yazarın beni oldukça şaşırttığı nokta baya var... bu yüzden kitaba 3,5 veriyorum. :)

Eğer polisiye sever iseniz bence bir deneyin derim ben :)

~~~*~~~
"Birinin hayatı tehlikedeyse önce hamleni yapar, sonra paniklersin."
~~~*~~~




Kitabın adı    : Görme Duyma Konuşma
Yazarı           :  Daniel Palmer
Çevirmen      : Dilan Toplu
Yayınevi        : Koridor Yayınları
Sayfa sayısı    : 424

Kitabın tanıtım yazısı: 

Akıl Oyunları’nın yazarından gerilim dolu bir roman!

John Bodine bir gün gizemli bir telefon alır. Esrarengiz bir ses ona sıra dışı ve ürkütücü bir oyun oynamayı teklif eder. John buna anlam veremese de, karşı tarafı dinlediğinde bu oyunu oynamak zorunda olduğunu anlar: Suç Oyunu.

Karısını ölümcül bir hastalıktan kurtarmaya çalışan John’un tek çaresi bu psikopattır. Saplantılı bir zihnin onu yönlendirmesiyle korkunç ve durdurulamaz suç oyunlarının içine çekilir. Her adımı, peşinde bir caninin ayak izlerini bırakacaktır. Hasta ruhlu bu adamın kim olduğunu ortaya çıkarması için sadece 36 saati vardır.

Benim adım John Bodine. Yirmi dokuz yaşındayım ve hayatımın aşkıyla evliyim. Ne pahasına olursa olsun, ne yapmam gerekirse gereksin, onun ölmesine izin vermeyeceğim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın