13 Temmuz 2016 Çarşamba

0 Amie Kaufman & Meagan Spooner - Parçalanmış Dünyam ( Starbound #2 )


~~~*~~~
"Kendine zarar vermek cesaret değildir, tatlım. 
Cesaret başkalarının zarar görmesine engel olmaktır."
~~~*~~~

Starbound Serisi kaldığı yerden son sürat devam etti. İlk kitapta okuyan bilir, LRS yaptığı deneyleri Lilac ve Tarver fark etmiş ve kendi güvenlikleri için büyük bir sır gibi saklamışlardı. Şimdi Avon gezegeninde baş gösteren fısıltılar, sonuçları ve olası görünen savaşa engel olmak isteyen iki genci okuyoruz.

Yazarlar yine nefes kesici bir kurguya imza atmışlar. Yine soluksuz okunuyor ve merakla ne olacağını bekliyorsunuz. İkinci kitap da ilk kitap kadar süperdi. Dahası ise 3. kitabı beklenti doruklarda ve sonucu nasıl olacak diye daha büyük bir merakla bekleniyor.


Öncelikle meerak edilen ve sorulan bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bu kitapta da Tarver ve Lilac'ı görüyoruz. Baş karakter olarak değil ama ara karakter olarak kendilerini gösteriyorlar. Kitabın baş karakteri Yüzbaşı Lee Chase, ilk kitaptan tanıdığımız Tarver'in askerlerindendi ve bu kitapta da Lee, Tarver'dan yardım istediğinde kendilerini gösteriyorlar ama tabi ki kitabın baş karakterleri Lee ve Flynn.

~~~*~~~
"Kalbim, ona sarılmamı istiyordu. 
Kalbim, yaptıkları yüzünden onun acı çekmesini istiyordu."
~~~*~~~

Kitabın konusuna detaylı bir giriş yapmayacağım, çünkü arka kapak yazısı yeterince açıklayıcı ve daha fazlası zaten kitap içeriğine girer. O yüzden direk kitaba dair yorumuma giriyorum. :)

LaRoux'un yine iş başında olduğunu bu kitapta yine görüyoruz. Bir şeylerin peşinde olduklarını daha da önemlisi neyin peşinde olduklarını üç aşağı beş yukarı tahmin edebilir hale geliyoruz.

Bu türdeki kitapları nadir okurum biliyorsunuz dolayısıyla içeriği ve kurgusu gidişatı ile kitabı çok beğendiğimi söylemeliyim. Daha iyisini okumadım henüz ve bu seriyi çok beğendim :)

En çok hoşuma giden de yazarın kurguyu yarım bırakmıyor olması... nasıl Tarver ve Lilac olayı kesin sonuç almasa da karakterleri tatmin edecek bir sonuca bağlanıyordu bu kitapta da öyle. Lee ve Flynn için tatmin edilebilecek bir sonuca bağlanıyor ama sadece geçici süreliğine çünkü biliyoruz ki... fısıltılar hala bir yerlerdeler... LaRoux bir yerlerde yine deneylerine devam etmekte...

Kitabın sonu tek bir konuda yarım bitiyor diyebilirim bu da bu fısıltılarla sonucun ne olacağını ya da LaRoux'un nasıl durdurulacağı... açıkçası işler biraz fazla çığırından çıktı ve nasıl durulacağı hatta durdurulup durdurulmayacağı bile merak konusu.

~~~*~~~
"Jubilee bana ilk kez ilk adımla hitap ettiğinde, ailemi öldüren kıza aşık olduğumu fark etmiş ve değer verdiğim herkese ihanet etmiştim."
~~~*~~~

Size kısaca bir bilgi vermekte sakınca görmüyorum. Kitap Tarver ve Lilac'ın yaşadıklarımım üzerinden 8 ay geçtikten sonrasını anlatıyor. Dolayısıyla ne fısıltılar duruyor ne de yapılan deneyler... sadece şimdiki deneylerin merkez üssü Avon ve denekler de orada yaşayanlar...

Bütün bu maceranın arasında tabi ki filizlenmeye başlayan bir aşk var. Kendini yavaş yavaş gösterip de kitabın sonlarında doruklara çıkması mükemmeldi. Hele ki kadın karakter Lee'nin zayıf değil de güçlü olması, savaşçı olması ve bir erkekle karşı karşıya olduğunda korkup sinmek yerine savaşabilmesi süperdi. Güçlü kadın karakterleri fazlasıyla seviyorum.

Küçük bir sır vereyim mi? Bu sefer kadın karakter erkek karakterden bile güçlü bence ;) hem de ne güçlü istese Flynn iki saniyede yere yığabilir ;) eee kadın asker :)

Kitaba dair çok fazla yorum yapmayacağım -gerçi zaten yaptım ama - kitabı çok beğendim. 3. kitabı büyük bir heyecanla bekliyorum ve sizlere de seriyi tavsiye ederim.

~~~*~~~
"Bazı şeyler var, o şeylerle yaşanmıyor işte."
"Bazı şeyler var, onlar olmadan yaşanmıyor."
~~~*~~~

Starbound Serisi Kitapları

Kitabın adı    : Parçalanmış Dünyam
Orijinal adı   : This Shattared World
Yazarı           : Amie Kaufman & Meagan Spooner
Seri Bilgisi    : Starbound #2
Çevirmen      : Ebru Sürmeli
Yayınevi        : Go Kitap
Sayfa sayısı    : 544
Türü              : Bilim Kurgu / Distopya / Romantik

Kitabın tanıtım yazısı:

JUBILEE CHASE İLE FLYNN CORMAC’ın hiç tanışmaması gerekiyordu.
Gezegenleri yaşanılır hale getirmek için kurulan terrafom şirketleri daha iyi bir gelecek vaadiyle topladıkları kolonicileri yeni gezegenlere yerleştirerek zengin olmuş, ama Avon gezegenine ilişkin vaatlerini hiçbir zaman yerine getirmemiştir. Flynn zorlu yaşam şartlarına isyan eden kolonicilerin başındaki isimdir.
Yüzbaşı Lee, isyancı kolonicileri kontrol altına almak için Avon gezegenine gönderilen askeri birliğin bir üyesidir ama isyancılardan nefret etmek için bambaşka nedenleri vardır.
Bitmek bilmeyen kanlı bir savaşta üstünlük sağlamaya çalışan Flynn, Yüzbaşı Chase’i kaçırıp rehin alır ama diğer isyancılar onu öldürmek isteyince hayati bir seçim yapar. Tüm gezegeni tehdit eden Cinnet, bataklıkta bir görünüp bir kaybolan gizemli ışıklar, birdenbire ortadan yok olan bir üs, bu iki düşmanı ortak bir savaşın içine çekecek ve ikisi için de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Nefes kesen bilim kurgu üçlemesinin ikinci kitabı Parçalanmış Dünyam, savaşın paramparça ettiği bir dünyada yeşeren bir aşkın hikâyesi…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın