28 Ekim 2017 Cumartesi

2 Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


~~~*~~~
Hile yapanlar asla kazanmamalıydı. Artı, ben de hiçbir zaman kaybetmemeliydim. Yeni hayat felsefem, ne dilersem onu yapmaktı. Toplumun beklediği ya da istediği şeyleri değil. 
~~~*~~~

İlk çıktığında aldığım ama nedense okumak için elimin bir türlü gitmediği tek kitaptır kendileri. Neden bilmiyorum ama bir türlü 2015'ten bu yana okumadan beklettim. Ve şimdi okudum...

Öyle pişmanım ki bu kitabı bunca zaman beklettiğime... çünkü kelimenin tam anlamıyla süperdi!

Kapak tasarımı her ne kadar tamamen erotik bir kurgu üzerine kurulu bir hikayeymiş gibi görünse de... görünüş yanıltıcıdır. Sanırım ben de bu yüzden beklettim en azından öyle düşünüyorum ama yanıldım! 

~~~*~~~
Aşk? Kelimeyi henüz sesli olarak söylememiştik ama o an yaklaşıyordu. Gözlerimizden, dokunuşlarımızdan, birbirimize düşkünlüğümüzden belliydi. Ama ikimiz de dikkatli yaklaşıyor, bakire kalplerimizi beceriksiz ellerimizle korumaya çalışıyorduk. 
~~~*~~~

Şunu söyleyebilirim ki... müthiş bir kurgu... şaşırtıcı bir son... süper bir aşk... muhteşem bir kitap! 

Belki de başka söze gerek yoktur bilemiyorum...

Alessandra Torre... bu kitabıyla ne yazsa okurum dedirtti bana. Henüz tek bir kitabını okumuş olmama rağmen o kadar güzel ve muntazam işlenmiş bir kurguyu kaleme almış ki bayıldım. Tabi biraz da çevirinin güzelliğinin de etkisi var bunda ;)

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Layana zengin bir ailede doğmuş ve onların kasıntı asillik ve aristokrasi tavırlarından sıkılmış içerisinde bastırmak zorunda kaldığı asi tarafı zaman zaman dışarıya taşıyan bir genç kadın. Tek kendi isteğiyle yaptığı ve her şeyini verdiği Amerika'nın Evsiz Gençleri kuruluşunun gecesinde tanıştığı Brant'la aralarındaki çekime yenik düşerek bir ilişkiye başlarlar. Brant'ın göründüğü kadarıyla her kadının hayallerini kurduğu bir adam olmanın yanında kelimenin tam anlamıyla beyaz atlı prenstir de. Güzel giden ilişkileri sonucunda Layana'nın keşfettiği şeyler, öğrendiği sırlar sonucunda yolunun kesiştiği Lee ile de bir ilişkiye başladığında farkında olmadan kendini çözümü imkansız görünen bir düğümün içerisinde bulur.  

~~~*~~~
Gerçek aşk insanları düşüncesizce davranmaya itebiliyor, risk almalarını ve fedakarlık yapmalarını sağlayabiliyor. Gerçek aşk, sınırlarımızı zorlayıp daha iyi olmak için can atmamızı ve elimizde olanları korumak için savaşmamızı sağlıyor. Ben bu aşk için savaşacağım.
~~~*~~~

Brant, Layana'nın mükemmel erkek tanımına uyarken Lee onun içinde bastırdığı asi ve tutkulu tarafı tatmin ediyordu. Ve Layana bu iki kişiye de aşıktır. 

İşte alarmların çaldığı nokta da burada ortaya çıkıyor. Kendisini aldattığından şüphelenen Brant ve kendisinden seçim yapması beklediği Lee arasında kalan Layana hayatının en zor kararını vermek zorunda kalır. 

Öğrendiği sırları ortaya dökmek belki de aldığı en büyük riskti ve belki de sonu kötü olacaktı. Ama şansını deneyip mutlu olmayı denemek zorundaydı.

Kitabı okurken ciddi anlamda iki arada kalmış bir kadını okudum. Hatta bazen kızdığım, sinirlendiğim hatta itiraf etmek gerekirse sürtüğe bak dediğim kısımlar bile oldu.

~~~*~~~
hayatım onunkiyle birbirine geçmişti ve Brant'le olan hayatımın nere bittiğini, onunla olanın nerede başladığını söyleyemezdim. 
Bu tehlikeli bir oyundu. Daha da kötüleşmesi kaçınılmaz olan oyun. Çok daha fazla kötüleşecek bir oyun...
~~~*~~~

Sırrı hep merak ettim ve açıklandığında da... ne olduğunu anlamam ve olayları çözümlemem zaman aldı. Çünkü yazar kesinlikle okurlarını ciddi anlamda şaşırtan ve yok artık dedirten bir kurguyu sunmuş. 

Kitapla ilgili çok fazla övgü duymuştum hatta yeni okuduğumu öğrenenlerden nasıl bunca zaman beklettiğime dair yorumlar bile almıştım. Şimdi şunu söyleyebilirim ki... nasıl bir hata yapıp da çıktığı gibi okumamışım.

Uzun zamandır beni ciddi anlamda şaşırtan ve etkileyen nadir kitaplardan biri oldu. Hani bazılarını okursunuz beğenirsiniz ama bir süre sonra unutursunuz detaylarını ama bu kitabın böyle bir şeyi yok. Unutamazsınız ve kitaba da bayılırsınız.

Kitaba dair çok fazla yorum yapamıyorum çünkü söyleyeceğim en minik şey ile sizin hevesinizi kırmaya veya kitaba dair büyük bir şey söylemiş olmaktan korkuyorum.

~~~*~~~
Eğer bir aşk varsa, yeteri kadar güçlü olmak zorundaydı. Zamanı gelmişti.
Tüm yalanlarımızı gizleyen örtüyü kaldırmak zorundaydım.
~~~*~~~

Ama... ben çok beğendim. Şiddetle tavsiye ederim. Kapağın erotizmine aldanmayın... okuyun! Bayılacaksınız. Güvenin bana :)

Ve Yabancı Yayınları, bu yazarı bırakmamalı, bütün kitaplarını çıkarmalılar. Böylesine kurguları kaleme alan yazarları okumak çok güzel bir tatmin duygusu yaratıyor. Dilerim diğer kitaplarını da okuyabiliriz.


Kitabın adı    : Karanlık Yalanlar
Orijinal adı   : Black Lies
Yazarı           : Alessandra Torre
Çevirmen      :  Onur Kınacı Birler
Yayınevi        : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı    : 336

Kitabın tanıtım yazısı:

Bu bir aşk hikâyesi ama okuması kolay olanlardan değil...

Brant:
Yirminci yaş gününde bir teknoloji milyarderi oldu. Benimle üç yıldır beraber. Dört kere evlenme teklif etti. Dört kere reddedildi.

Lee:
Ev hanımlarıyla aşna fişne yapmadığı zamanlarda çim biçiyor. Elleri ve vücudunun diğer parçaları son derece yetenekli. Bilse de bilmese de, iki yıldır benim tarafımdan takip ediliyor.

Durmayın. Yargılayın beni. Benim aşkımın nelere yol açtığı hakkında en ufak bir fikriniz bile yok. Daha önce bu hikâyeyi duyduğunuzu düşünüyorsanız güvenin bana… duymadınız
.
"Kendinizi, okuyacağınız ve tekrar okumak isteyeceğiniz en dudak uçuklatıcı kitaplardan birine hazırlayın. Karanlık Yalanlar kusursuzca yazılmış, etkili bir şekilde detaylandırılmış ve bir insanın aşk için ne kadar ileri gidebileceğini gösteren bir kitap. Okurken büyülendim, serseme döndüm ve bittiğinde nutkum tutulmuştu. " 
-Natasha is a Book Junkie-

"VAY BE!!! Açıkçası, okuduğum en MUHTEŞEM kitaplardan biriydi! Kesinlikle favorilerimden! 
Aestas Book Blog-

"Bir beğendiğiniz kitaplar vardır, bir sevdikleriniz, bir de aklınızı başınızdan alıp sonsuza kadar sizinle kalacak olanlar; işte Karanlık Yalanlar sonuncusu.
-Rosie's Book Heaven-

2 yorum :

  1. Yorumunuza güvenerek okudum ve bayıldım çok çok güzel bir kitaptı

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın