25 Ekim 2017 Çarşamba

0 Kylie Scott - Aşkın Şarkısı (Stage Dive #3)



~~~*~~~
Son yıllarda kendi kendime kalmaya, kıyıda köşede yaşamaya çok dikkat etmiştim. Şimdi aniden, onun acısını kendi acım gibi hissediyordum, içim parçalanıyor, beni yaralıyordu.
~~~*~~~

Bir süreliğine Rockçıların dünyasına adım atmayı tercih ettim ama bu rockçılar sizin bildiklerinizden değiller. Hatalarıyla ve kusurlarıyla ünlü olmalarının yanında bizden özellikler taşıyorlar.

Zayıf olduklarında aile olarak gördüklerinin desteklerine ihtiyaç duydukları gibi, acılarını alkol şişesine vurabiliyorlar. Ya da sevdikleri insanları istemeden de olsa kırabiliyorlar. Bütün bunların yanında sahnede... işlerinde... müzik söz konusu olduğunda mükemmeliklerini konuşturuyorlar.

İşte bu grup... Stage Dive grubunun solisti Jimmy'nin hikayesiyle sizinleyim. 

Bir yazarın serisini bitirecek kadar okuyorsak o yazarın kurgularını ve kitaplarını seviyoruz demektir. Ben de Kylie Scott'ın kurgularını, olay döngüsünü sevdim ve çevirinin güzelliğiyle de kitabın akıcılığıyla mest oldum.

~~~*~~~
"İnsanlar seni her halükarda yargılar. İnsanlar kendi lanet olası fikirlerine bayılır ve sana bunları kabul ettirmekten memnun olurlar, sen istesen de istemesen de. kendinle mutlu olmalısın."
~~~*~~~

İtiraf etmek gerekirse Jimmy tam da beklediğim gibi çıktı. Hikayesinde onu daha iyi tanıdık belki ama tam da aynı pislik, aynı kötü aynı acımasız aynı çaresiz, aynı kaybetme korkusu olan, aynı sevdiğini korumaya içgüdüsü olan adam... Bildiğimiz diğer kitaplardan tanıdığımız Jimmy ve yanında bir nebze de romantik, iyi bir arkadaş, iyi bir kardeş ve mükemmel bir müzisyen... 

Direk yoruma daldım. Kısaca kitabın konusundan bahsetmek gerekirse; Stage Dive grubunun solisti aynı zamanda Dave'in ağabeyi Jimmy, alkol sorunuyla boğuşmaktadır. Grup üyelerinin ve menajerinin ortak fikri olarak 7/24 ona bakıcılık yapıp alkol almasına engel olması için yanında birinin çalışması ve ona göz kulak olmasıdır. Bu göreve hiçbir tecrübesi olmadığı halde alınan Lena, bir yandan Rock grubunun ünü ve müziği arasında bir yandan birbirleri ilişkileri ve aralarındaki sorunlarla bir yandan da huysuz bir çocuk olan Jimmy ile uğraşmak zorunda kalır.

~~~*~~~
"Bazen en az anlamlı gelen şeyler en doğru olanlardır. 
Hayatın gizemi budur."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Hayatını yalnız ve mutsuz geçirmek daha mı iyi?"
"Kalbinin kırılmasından daha iyi. Başka birisinin kalbini kırmaktan daha iyi."
~~~*~~~

Jimmy ile ilişkileri iki arkadaştan sonra aşka doğru yelken açarken Jimmy'nin sorunları, korkuları ve bu yolculukta Lena'nın yaşadıklarını okuyoruz.

Zaman zaman eğlenceli zaman zaman çileden çıkaran bir adet Jimmy ile kitap su gibi aktı. 

Jimmy'nin diğer grup üyeleri ile ilişkisi, kendiyle ilgili sorunları ve bütün bunlara rağmen Lena ile olan aslında mükemmel ilişkisini okumak oldukça zevkliydi.

Bu arada yukarıda yer alan Maroon 5'ın şarkısı kitapta yer alan bir şarkı ve Jimmy ile Lena arasında özel bir yeri olabilir mi ki acaba ;)

Ben sevdim. 5 üzerinden 5 vereceğim bir kitap değildi belki ama bence 4'ü alır :) 

Severek okudum ve dediğim gibi bazen cidden eğlendik okurken de.

Kitabın Rock grubu üyelerini anlatıyor olması sizin aklınıza aykırı ilişkiler, uyuşturucu, alkol ve kızların kol gezdiği, uç noktalarda cinselliğin olduğu bir seri olduğunu düşünmeyin. Bu kitap aşk romanı kategorisinde ve bir aşk romanında ne kadar cinsellik varsa bunda da o kadarı var.

Ben tavsiye ederim seriyi :)

Stage Dive Serisi

Kitabın adı    : Aşkın Şarkısı
Orijinal adı   : Lead
Yazarı           : Kylie Scott
Çevirmen      :  Tuğçe Nida Sevin
Yayınevi        : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı    : 400

Kitabın tanıtım yazısı:

Aşkın Müziği ve Aşkın Ritmi romanlarının New York Times çoksatan yazarı Kylie Scott, Aşkın Şarkısı'nda Stage Dive'ın seksi ve kendini beğenmiş vokalistiyle size uykusuz bir gece geçirtecek! 

Stage Dive'ın vokalisti Jimmy her istediğini, her istediği anda elde etmeye alışmıştı; bu ister içki, ister uyuşturucu, ister kadın olsun. Fakat sonu gelmeyen taşkınlıkları hem kendisi hem de grup için bir felakete dönüştüğünde Jimmy ipleri yeniden eline almak zorunda bırakılmış ve onu beladan uzak tutacak yeni asistanı Lena'yla karşı karşıya kalmıştı. 

Lena, seksi rock yıldızının zırvalıklarına boyun eğmeye niyetli değildi ve aralarındaki çekime rağmen ilişkilerini tamamen profesyonel seviyede tutmaya kararlıydı. Fakat Jimmy sonunda Lena'yı fazla zorlayarak kaçırmayı başardığında, belki de başına gelen en iyi şeyi kaybetmiş olacaktı… 

"Her ânını adeta içimde yaşadım ve kitabı bitirdiğim anda yeniden başlamak istedim. Her kızın hayallerini süsleyen türden bir rock yıldızı ve aşk hikâyesi." 
-Maryse's Book Blog-

"Sürükleyici, seksi ve duygusal." 
-Dear Author-

"Harikulade ve leziz. Kesinlikle bu yıl okuduğum en iyi kitaplardan biri!" 
-The Book Pushers-


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın