9 Ekim 2017 Pazartesi

2 Miranda Kenneally - Jordan'ın Peşinde (Hundred Oaks #1)


~~~*~~~
Hayal kurmaya çok zaman ayırırsan onun için bir şeyler yapmayı bırakırsın.
~~~*~~~

Ve bir Yabancı Yayınları kitabı daha... elimde ciddi anlamda Yabancı logosundaki kitaplar biriktiği için artık tek tek bitirmeliyim diye düşünerekten okumaya başladım. Ve şunu fark ettim ki bazen çok duygusal bazen de çok eğlenceli kitapları hep geriye itmişim... bir daha bunu yapmamayı planlıyorum :) 

Miranda Kenneally'nin Hundred Oaks Serisi'nin ilk kitabı Jordan'ın Peşinde, eğlenceli, arkadaşlığı, aşkı, aile ilişkilerini ve Amerkan Futbolunu konu alan hikayesiyle okuru yüzünde gülümsemeyle okutuyor. 

Ahh, çok mükemmel ya da cidden süper diyebileceğim bir hikaye değildi. Ama eğlenceli zaman da geçirtti okurken. Neyse daha değineceğim çok şey var eleştiri kısmına en son değineceğim :)

~~~*~~~
"Neden benden kaçıyorsun?"
"Ty, odaklanmam lazım."
"Dikkatini mi dağıtıyorum?"
"Olabilir."
"Peki, ben senin yüzünden bütün kontrolümü çoktan kaybettim desem?"
~~~*~~~

Kitap, Jordan adında okulunun futbol takımının - Amerikan Futbol Takımı- oyun kurucusu olan genç, güzel bir kızdır. Evet, Amerikan Futbolu ve oyuncu kurucu bir kız... şaşırtıcı değil mi :) Bence süperdi :D Hiç bu futbolu izlediniz mi bilmiyorum ama bir yerde altta kalanın canı çıksın tarzında sert hamleleri olan bir spor. Bir kız içinse.. bilemiyorum oldukça zorlayıcı olduğu kesin bence.

Neyse, Jordan'ın en büyük hayali Alabama Üniversitesi'ndeki takımda oynamaktır ve bunun için kendi takımında en üst performansı sergileyip süper bir oyun çıkarmak ilk hedefidir. Ancak okuluna yeni gelen ve geldiği okulda oyun kurucu olan Tyler, hem Jordan'ın aklını karıştırıp hem çocukluk arkadaşı Henry ile arasının bozulmasına ve daha da önemlisi oyuna kendisini verememesine sebep olmaya başlarken Jordan hayatına dair çok büyük şeyleri fark etmeye, aslında her şeyin bir yerde nasıl da değişmeye başladığını görmeye başlayacaktır.

Kelimenin tam anlamıyla erkeklerin egemen olduğu ve ona göre sertlikle oynanan bir oyunda bir kız olmanın ve iyi olduğunu göstermenin azmini de okuyoruz. Açıkçası bu detayı çok sevdim ve Jordan'ın pes etmeyip savaşmaya devam etmesine de bayıldım. 

~~~*~~~
"Senin başa çıkmaların, yüreğimi paramparça ediyor. Daha bu hisleri öğrenmeden önce bile kalbimi kırıyordun."
~~~*~~~

Tyler'i sevip sevmeme konusunda çok kararsız kaldım ve şunu söyleyebilirim ki Henry mi Tyler mı derseniz sanırım Henry der susarım. 

Jordan'ın babasıyla olan ilişkisi... bence kitabın en vurucu detaylarından biriydi. Neden derseniz, Jordan'ın babası Donavan da Amerikan Futbolu geçmişi olan biri ve bu konuda kızını desteklemiyor ve bu sporu bırakmasını istiyor ama aynı zamanda kızının yanında da olmak istiyor... eee işler böyle olunca da baya bir sıkıntı oluyor.

Neyse... yorumu çok uzatmayayım yoksa kitap içeriğine gireceğim.

Güzel bir aşk hikayesi tam Chic-lit diyeceğimiz türden. Aşırı mükemmel, duyguları süper anlatmış diyemem. Ki bence duygular biraz geçiştirilmiş çok daha fazla değinilebilinirdi bence. 

~~~*~~~
Bazen daha iyi bir şey elde etmek için bir şeyden vazgeçmek zorunda kalıyorduk. 
~~~*~~~

Çok büyük beklentilerle okunmazsa ve ha evet okursam eğlenceli ve güzel bir hikaye bana sunar ama etkileyici bir hikaye sunmaz mantığıyla okursanız bence seversiniz. Ben tamamen öyle okudum çünkü okuyacağımı söylediğimde okuyanlar tarafından beklentimi çok yükseltmemem gerektiği söylemişti ki haklı çıktılar. 

Sizlerde beklentinizi yükseltmeden okursanız seversiniz. Bence 5 üzerinden 3 alır daha fazlasını alamayacak bir kitap ne yazık ki.

Bu arada bence birim kapak orijinalinden daha güzel :D tam kurguya uygun bayıldım =) 

Hundread Oaks Serisi
  • Jordan'ın Peşinde
  • Stealing Parker
  • Things I Can't Forget
  • Racing Savannah
  • Breath Annie Breath
  • Jesse's Girl
  • Defending Taylor
  • Coming Up for Air


Kitabın adı    : Jordan'ın Peşinde
Orijinal adı   : Catching Jordan
Yazarı           : Miranda Kenneally
Çevirmen      : Şebnem Yaşar Kip
Seri bilgisi     : Hundred Oaks #1
Yayınevi        : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı    : 312

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bu oyunda taktiklere yer yok.

Hangi kız gece gündüz, yakışıklı Amerikan futbolu oyuncularıyla çevrili olmak istemezdi ki… Jordan Woods sadece onlarla çevrili değildi, aynı zamanda onların takım kaptanı ve okul takımının oyun kurucusuydu. Çocukların hepsi onu içlerinden biri gibi görüyordu ve Jordan bunu hiçbir zaman sorun etmiyordu. Tabii ki atletizm bursu tehlikeye girmediği ve en iyi futbol programına sahip üniversiteye girebileceği sürece. 

Ancak Ty Green okuluna transfer olduğunda, uğruna savaştığı her şey tehlikeye girmişti. Çocuk sadece harika bir oyun kurucu olmakla kalmıyordu, aynı zamanda fazlasıyla da çekiciydi. Bu nedenle Jordan hayatında ilk kez zayıf hissediyordu. Bir yandan kalp kırıklığı kaçınılmaz görünürken, bir yandan da bursu tehlikeye girebilirdi… Peki ama, Jordan bu koşullar altında her zamanki gibi soğukkanlılığını koruyarak aklını oyunda tutabilecek miydi?  

“Her kim futbol ve kızlar bir arada olmaz demişse, henüz Jordan’ın Peşinde’yi okumamış demektir. Elimden bırakamadım!”-Simone Elkeles, Kusursuz Kimya romanının New York Times çoksatan yazarı-

“Karşısına çıkan seçenekleri sorgulayan kimse Jordan’ın kararlarını ve zaferlerini anlamakta hiç zorlanmayacak.”-Sarah Ockler, Kırık Kalpler romanının yazarı-

2 yorum :

  1. Kitapları nereden temin edebilirim?
    Çok güzel ve keyifli gözüküyor, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizde yazarın sadece bir kitabı çıktı, onu da internet kitap satış sitelerinden temin edebilirsiniz, basımı var mı henüz bilmiyorum ama yok ise de ikinci el kitap satan yerlerden bulabilirsiniz, dolap, gardrops gibi uygulamalara da bakmanızı tavsiye ederim.

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın