10 Aralık 2017 Pazar

1 Julia Quinn - Dudaklarımda Şarkısın (Smythe - Smith Quartet #3)

~~~*~~~
Dudakları karşısındaki erkeğe bir şeyler anlatıyordu; nasıl güleceğini bildiğini ve ona ruhunu verirse, tek bir gülümsemesiyle o adamın dünyasını aydınlatacağını.
~~~*~~~

Şuandan itibaren Julia  Quinn'in yayınlanmış olup da okumadığım kitabı kalmadı. :) 

Smythe-Smith Quartet Serisi'nin 3. kitabı Dudaklarımda Şarkısın'da bitti ve bu serinin kitap sıralaması devam ettikçe kurguların anlatımı daha Quinn kalemini anımsatır oldu sanırım. 

Bridgerton Serisi'ndeki kalemin aynısı olmasa da ondaki ilişkilerdeki diyalogları anımsatır bir kitap oldu. Diğer 2. kitaptan bir tık daha iyiydi bence. 

Neyse kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Honoria'nın düğününe katılan kuzeni Sarah, Honoria'nın isteği üzerine nefret ettiği Hugh Prentice'e eşlik etmek zorunda kalır. Bu eşlik hem ikilinin arasındaki buzları eritirken hem de birbirlerini daha iyi tanımalarına neden olur. 
Her şeyden önemlisi de Hugh, Daniel'le olan düellodan sonra sakatlandığı için kadınlarla ilişkisini kesmiş olmasına rağmen Sarah'nın çekim alanına girer ve ondan etkilenmeye başlar. Tabi önünde en büyük sorun Sarah'nın kendisinden nefret etmesinin bile ötesinde topal bacağı ve babası ve Daniel'in hayatı için babasına verdiği söz... 

~~~*~~~
Delice bir tutkuya ihtiyacı yoktı. Herkesin kendi gerçek aşkını bulacağına, hatta herkes için gerçek bir aşk olabileceğine inanmak için fazla gerçekçi biriydi. 
~~~*~~~

Bütün bunların yanında oldukça iyi vakit geçirip de Sarah'nın kız kardeşleriyle de bir o kadar iyi anlaşıp eğlenen Hugh, içten içe de böyle bir aile ortamında bulunmanın eğlenceli, huzurlu ve sevgi dolu yanını da tadar. 

Hugh'un Sarah, Elizabeth, Harriet ve Frances ile beraber bir arada geçirdikleri zamanlar çok eğlenceliydi ve hatta Hugh'un onlarla birer yetişkin gibi konuşmaları falan süperdi. 

Ama kitapta en çok hoşuma giden kısım kesinlikle Sarah'nın Hugh'un babasına karşı takındığı tavırdı. İşte benim kızım dedim... hatta orada Daniel ile olanlara güldüğümü itiraf edeyim :) 

Neyse kitap içeriğine giren bir yorum yapmak istemediğimden kısa kesiyorum ve bir kez daha diyorum kesinlikle Bridgerton Serisi gibi bir seri beklemeyin ama yine de güzeldi. O seri beklentiyi tavana çıkardığı için bunlarda eksiklik hissediliyor belki ama Bridgerton'ları saymazsak kesinlikle güzel bir seri. Her bir kitabı diğerinden daha iyi en azından.

~~~*~~~
Bir kadını ağlatan bir erkekten daha köy tek şey, bunun için kendini suçlu hissetmeyen bir erkektir.
~~~*~~~

Ben sevdim ki sevdiğim yazarların kitaplarını okumaktan keyif alırım da. Historical Romans severlere tavsiye ederim. 

Smythe - Smith Quartet Serisi 

Kitabın adı    : Dudaklarımda Şarkısın
Orijinal adı   : The Sum of All Kisses
Yazarı           : Julia Quinn
Çevirmen      : Özlem Sakin
Seri bilgisi     : Smythe Smith Quartet #3
Yayınevi        : Epsilon
Sayfa sayısı    : 344

Kitabın tanıtım yazısı:

New York Times Çoksatan Yazarı Julia Quinn yeni romanıyla okuyucularını hem güldürecek hem de onların kalplerini sızlatacak. Hugh bu kadının can sıkıcı şekilde ukala olduğunu düşünüyordu... Hugh Prentice hazırcevap kadınlara karşı asla sabırlı değildi ve eğer Leydi Sarah Pleinsworth utangaç ya da mahcup kelimelerinden haberdarsa bile onları çoktan lugatından çıkarmıştı. Pervasız bir düello matematik dehası olan Hugh’u sakat bir bacağa mahkûm etmişti ve şimdi Sarah gibi bir kadınla evlenmeyi hayal etmesi şöyle dursun, ona kur bile yapamazdı. Sarah bu adamın delinin teki olduğunu düşünüyordu… Hugh’un yaptığı düello neredeyse Sarah’ın tüm ailesini mahvedeceği için onu asla affedemezdi ama Sarah’ın asıl tahammül edemediği onun kişiliğiydi. Ancak bu ikili bir haftayı yan yana geçirmek zorunda kaldıklarında, ilk izlenimlerin o kadar da güvenilir olmadığını keşfedeceklerdi. Sonra ilk öpücük ikincisine, üçüncüsüne ve dördüncüsüne yol açarken, matematik dehası lord hesabını şaşıracak ve her zaman hazırcevap olan leydi belki de ilk defa kendini nutku tutulmuş halde bulacaktı. 

1 yorum :

  1. quinn hiç okumadııım. sölesenee, en iyisi hangisi bu yazara başlamak için :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın