7 Şubat 2019 Perşembe

2 Julie James - Yakın Mesafe (FBI/US Attorney Serisi #2)


~~~*~~~
"Sadakatten uzak erkeklerden biri olduğunu öğrendiğim için biraz şaşırdım."
"Bu adamlardan biri olmak için iyi bir sebebim var."
"Bu adamların her zaman kendilerine göre sebepleri vardır."
~~~*~~~


Allah'ım ben bu seriyi okumayı niye ertelemişim acaba merak ediyorum... bir de neden 3. kitabı almamışım onu da merak ediyorum... şimdi hemen 3. kitabı alacağım ve seriyi sonlandıracağım hatta Ephesus serinin devam kitaplarını çıkarmazsa orijinal dilden okumayı bile planlıyorum. 

Julie James'in FBI/US Attorney serisinin 2. kitabı Yakın Mesafe, ilk kitap gibi akıcı, sürükleyici, heyecan ve merak uyandıran kurgusu ile romantik bir kitaptı. Hatta romantik gerilim denilen polisiye ile aşkın harmanlandığı bir kitaptı. Benim en sevdiğimden :)

~~~*~~~
Düşünüyordu ki, ilk adımı atarak onunla Napa'ya gelmesini isteyen kendisiydi. Bir sonraki adımın ondan gelmesi gerekirdi. 
Ve şimdi, Nick o adımı atıyor gibiydi. Geriye doğru. Kapının hemen dışına...
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; gizli görevlerin adamı ajan Nick, ilk kitaptan tanıdığımız organize suç lideri Martino'nun iş yaptığı adamlardan Xander'ın birinin peşine düşer ve ona yaklaşabilmek, hakkında delil toplayabilmek adına Xander'ın iş yaptığı şarap uzmanı Jordan ile sözde sevgili rolü oynayacak ve adamı yakından izlemeye alacaklardı. Ancak olaylar tahmin ettikleri gibi çıkmadı, Xander akıllı çıktı Nick'in peşine adam taktı. Nick ile Jordan'da planları ortaya çıkmasın diye sözde sevgili oyununa devam etmeye başladılar ancak bu oyun aralarındaki kıvılcımı harlarken Xander pek de uslu durmadı. 

Jordan'ın güçlü kişiliği, ne istediğini bilen tavırları ve karakteri ile hayranlığı kazandı demeliyim. Tıpkı ilk kitaptaki Cameron gibiydi Jordan da... ve tabi Nick de tıpkı Jack gibiydi. 

Sanırım içimde FBI ajanlarına karşı bir sempati oluştu ve hep onları okuyasım var :) 

~~~*~~~
"Birisine nasıl hissettiğini söylemenin riskleri olabilir Jordo. Kelimeler ağızdan çıkınca onları geri alamazsın."
~~~*~~~

Kitapta en sevdiğim şey de Jordan'ın mesleği bakımından şarap hakkında verilen detaylardı. En sevdiğim alkol türü şarap olduğundan onunla ilgili detayları okumak elime bir kadeh şarap alıp kitabın keyfini çıkarma isteği ile dolmama neden oldu.

Kitaptaki koşuşturmacalar, operasyonlar, romantik kaçamakların yanında Jordan'ın kardeşiyle ve arkadaşlarıyla olan ilişkisi çok güzeldi. O satırları okumak bir gülümseme oluşturdu yüzümde. Ayrıca Nick'in de kardeşleriyle ve annesiyle olan iletişimi de çok süperdi. 

Kitap sadece romantik polisiye harmanlanması değildi kurgu bakımdan arkadaşlık ve aile ilişkilerine de dokunuşlar yapmıştı ve ben bu detaylara bayıldığımı söylemeliyim. 

Keşke elimde 3. kitap olsa da başlasam diyorum ama ne yazık ki yok. Alınınca da hemen başlayacağım. Yarın bir kitapçıya uğrayıp alsam mı acaba... 

~~~*~~~
Jordan Nick'e döndü. "Merak ediyorum, bana üstünlük taslamaya mı çalışıyorsunuz yoksa bu derece itici olmak sizin doğanızda mı var?"
"Sanırım sizi bir parça kızdırmaya çalışıyorum."
"Neden?"
"Becerebildiğim için belki. Görünüşe göre bu çok kolay oluyor."
~~~*~~~

Ben size bu seriyi tavsiye ederim ,mutlaka deneyin. Ben çok çok sevdim :) 

FBI/US Attorney Serisi

~~~*~~~
Genç kadın derin bir nefes aldı. "Benim de söyleyeceğim bazı şeyler var. Aslında bir tane. Sonraki gizli görevi alma. Benim yanımda kal."
Nick gözlerini, Jordan'ın gözlerine dikti. "Bana sebebini söyle."
"Çünkü... seni seviyorum."
~~~*~~~


Kitabın adı        : Yakın Mesafe
Orijinal adı       : A Lot Like Love
Yazarı                : Julie James
Seri Sıralaması : FBI/US Attorney Serisi #2
Çevirmen          : Murat Karlıdağ
Yayınevi             : Ephesus
Sayfa sayısı        : 448

Kitabın tanıtım yazısı: 

"Aşkın, aksiyonun ve mizahın muhtşem sentezi!"
-Fresh Fiction-

"Seksi ve eğlenceli. Romantizm severler epey mutlu olacak." 
-Library Journal-

"Bu kitaba bayılacaksınız!"
-Usa Today-

Milyonlarca doların vârisi ve şehrin en ünlü şarap dükkânının güzel sahibi Jordan Rhodes her daim Chicago'nun prestijli kişilerinin bir araya geldiği partilere katılmaktadır. Fakat FBI'ın, özellikle de karizmatk ajan Nick McClal'ın dâhil olmak istediği tek bir parti vardır. O da Xander Eckhart'ın bağış toplamak için organize ettiği gecedir. Çünkü Xander aynı zamanda mafyayla iç içedir ve para aklamaktadır. Jordan'la FBI arasındaki bu ilişki hiç umulmadık olayların yaşanmasına sebep olur. Mizahın, maceranın ve romantizmin harmanlandığı Yakın Mesafe soluksuz okunacak bir roman. Kemelerinizi bağlayın, takip başlıyor! 

2 yorum :

  1. Ben hem yazarı hemde eserlerini ilk kez duydum.Not aldım teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım benim kadar seversiniz okuduğunuz zaman.

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın