1 Şubat 2019 Cuma

6 Ocak -2019 Neler Okudum??

Hep böyle bir yazı yazmayı istiyordum birkaç aydır ancak yeni yıla girelim ondan sonra başlayayım 2019 yılının farklı atılımı olsun diyordum. Şimdi karşınızdayım :D

Bu ay neler okudum yazısı bundan sonra her ay düzenli olarak paylaşılacak. İnstagramda yapıyordum, takip edenler bilir artık o yazıların detaylısını burada da paylaşayım istedim :) Şimdi bu yazıyı yazıyorum.


Normalde her ay 7-8 kitap okurdum ve üstüne de pek çıkamam ancak bu ay kendimi aşmışım ve 9 kitap bitirmişim. Açıkçası Stephen King'in kitabı elimde 1 hafta süründü eğer o olmasaydı muhtemelen daha fazla okurdum diye düşünüyorum. 

Şimdi neler okuduğuma gelirse, oldukça tür çeşitliliği yapmış olduğumu söylemeliyim. Tek bir türü okumak bir yerden sonra sıktığını düşünüyorum o yüzden tür değişikliği iyidir diyerek karmaşık bir ay geçirmişim :)

İşte okuduklarım; 

  • Julie James - Şeytan Tüyü: Romans ve gerilim aşk türünde bir kitaptı. FBI/US Attorney Serisinin ilk kitabıydı. Yorum için Tıklayınız.   Puanım ise 5/5.


  • Pınar Gencal - Aşk-ı Gurur: Romans ve romantik komedi türündeydi. Aşk ve Gurur klasiğinin günümüz ve Türk versiyonuydu. Yorum için Tıklayınız.   Puanım ise 5/5.


  • FMArsal - Ödünç Aşk: Romans türünde bir kitaptı. Zoraki Gelin serisinin 3. kitabıydı. Birbiriyle devam niteliğinde bir seri değil ama karakterler bakımından sırayla okunsa daha iyi olur bence. Yorum için Tıklayınız.   Puanım ise 5/5.


  • Vefa Enver - Bana Prenses Deme: Romans ve Chick-Lit türünde bir kitaptı. İnsanın içini sıcacık yapan bir kurgusu var. Açıkçası bu kitabı birçok kere okumuşluğum var ve bu sefer de arkadaşlar tekrardan okuduk. Yorum için Tıklayınız.   Puanım ise 5/5.


  • Stephen King - Üç'ün Çekilişi: Fantastik, bilim kurgu, gizem türlerinde bir kitap. Aslında genelde korku-gerilim olarak tanıdığımız yazar bambaşka bir türle karşımızda. Bu kitap Kara Kule Serisinin 2. kitabı. Yorum için Tıklayınız.   Puanım ise 3/5.


  • Kutay Görgülü - 60 Gün: Psikolojik gerilim, gizem türünde bir kitap. İlginç bir kurgusu var ve bence denemeden geçmeyin diyeceğim bir kitap. Yorum için tıklayınız. Puanım ise 5/5. 


  • David Beers - Cerrah: Polisiye, gizem türünde bir kitap. The Luke Titan Chronicles Serisinin ilk kitabı. Yorum için tıklayınız. Puanım ise 4/5.


  • Sabahattin Ali - Canım Aliye, Ruhum Filiz: Yazarın eşine ve kızına gönderdiği mektuplardan oluşan bir kitaptı ve benim ilk S.Ali kitabımdı açıkçası çok sevdiğimi de söylemeliyim. Yorum için tıklayınız. Puanım ise 5/5.


  • Stephen Zweig - Bir Çöküşün Hikayesi: Zweig benim favori modern klasikler yazarlarımdan ve kendisinin kadın psikolojisini çok iyi analiz ettiğini düşünüyorum. Bu yazarı mutlaka bir deneyin. Yorumum için tıklayınız. Puanım ise 4/5

Bu ay böyle geçti tabi bunun yanı sıra Kutay Görgülü ile röportajım da oldu. Sadece kitap okumadım yani, bir de röportaj yaptım sizler için. 

Bakalım bir sonraki ay neler olacak, kaç kitap okuyacağım ve belki bir röportaj daha sıkıştırırım o okumaların arasına ;) 




6 yorum :

  1. bana prenses demeyi merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. Çok eğlenceli bir kitaptı umarım siz de beğenirsiniz okuduğunzda :)

    YanıtlaSil
  3. Dolu dolu geçen bir ay olmuş abla. İçlerinde benim listemde olan kitaplar var sen de görünce meraklandım yeniden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumlarını bekliyorum o zaman o kitaplar için :D

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın