10 Şubat 2024 Cumartesi

0 Özge Naz - Bronz II (Bronz #2)


~~~*~~~
"Kaderime hoş geldin, bir mum yakmayı unutma. Çünkü yanmanın ne demek olduğunu gerçekten göreceksin."
~~~*~~~



Bronz Serisine hızla devam edip ikinci kitabı da okudum. Yorumuyla karşınızdayım... şuandaki modum "biri bana bir yerden üçüncü kitabı fırlatabilir mi?" öyle bir yerde bitti ki bir sonraki kitap nefes kesici olacak belli ki... 

Öncelikle normalde kitabın kesinlikle yetişkin içerikli olduğunu düşünüyorum, erotizm ya da cinsellik içeriği olmamasına rağmen kurgusu şiddet içerikli olduğundan ve kurgusunun-olay döngüsünün detayından ve içeriğinden dolayı yetişkin okurların en azından +18 okurların okumasını tavsiye ederim. Yoksa tek bir sahne haricinde cinsel içerik yoktu...

Bir kere daha söylüyorum ki kaç kitaplık bir seri bilmiyorum ama evet üçüncü kitap kesin olacaktır çünkü öyle bir bitti ki devamı gelmeli.. umarım üçüncü kitapla sonlanır çünkü çok uzarsa bu seri nasıl olabilir bilemiyorum. Birçok konuda üçüncü kitapla çözümlenebilinir gibi... tabi yazarın kafasındaki kurguyu bilmeden yorumluyor ve bu konuda haddimi aştıysam yazarımızdan özür diliyorum. 😇

~~~*~~~
Çocukların öldüğü dünyayı artık hiçbir ışık aydınlatamaz.
~~~*~~~


Kitabın konusuna gelirsek; ilk kitapta Bronz'un evine bir katliam yapılmıştı ve Hisar Alatav orada boy gösterdiğinde Bronz ve ekibi gelerek bütün suç ona binmişti. Kitap kaldığı yerden devam ediyor... Bronz katliamın nasıl ve nedenini araştırırken Hisar'ı da yanından ayırmaz çünkü onun bu katliamı yaptığına dair şüphelenir. Ki zaten yapılan incelemeler sonucunda da suçsuzluğunu kanıtlar. Bunun ardından Kuklacı'ya karşı birleşmeyi teklif eden Bronz, ikisinin de düşmanının ortak olmasına karşılık düşmanımın düşmanı dostumdur gibi davranarak Hisar'ı kendi davasında ortak olmasına ister. Bunun içinde çabalamaya çalışır. Tabi Hisar'ın başka planları vardır. Çünkü Hisar çok daha büyük oynamaktadır. Bronz'la kaldığı sürece hem annesine ait günlüğe ulaşmayı, ele geçirmeyi hedeflemekte hem de kafasındaki planları adım adım öne çıkarmaya çalışmaktadır. Bronz her ne kadar çok zeki ve her şeye hazırlıklı olsa da aslında Hisar'ın planına farkına varmadan ayak uydurmaya başlamıştır. Hisar ise Serdal, Sanaç ve Viran'ı çok daha yakından tanırken Bronz için konumlarını ve değerlerini izlemeye devam eder. Bunun yanında da Bronz'ın çok eski dostu olan Kuklacı'nın da bazı planları vardır. Üstelik bu planlara bir şekilde Hisar'da ayak uydurmak zorunda kalacak gibi görünmektedir. Bunların yanında da Albay'ın bağlı olduğu ve Yasmin ile Hisar'ın da dahil olduğu Kale'de daha net bir şekilde kendini gösterir. Çünkü artık işler ve planlar daha da ilerlemiştir. Özellikle de Kale'nin başındaki General... Hisar ile ilgili çok daha net ve acımasızdır. Çünkü ikisinin de ortak bir geçmişleri vardır. Artık kartların sahiplerini bir şekilde bilirken kartsız olan Hisar, en başından beri sahip olduğu ve belki de kimsenin ruhunun duymadığı bir kartı ortaya çıkarıp Arkana'da bir başka devrim yapıp resital düzenleyeceği ana yaklaşmaktadır. Bir de... sayılı günleri kalmıştır... ölümüne adım adım daha da yaklaşırken azalan zamanına çok fazla şey sığdırmak zorundadır. Bir savaşında daha başarısız olmamalıdır. 

Öncelikle ilk kitapta gizemli olan birçok kısım bu kitapta kendini gösterdi. Zaten bunu bekliyordum da bu yüzden bu ortaya çıkan gizemler beni memnun etti. 


~~~*~~~
Derler ki, sevgisiz büyüyen çocuklar hiç tatmadığı o duygunun acısını dünyadan çıkaracaktır. Çünkü sevgisizlik, büyük bir savaş başlatırdı.
~~~*~~~


Özellikle Kuklacı... kim olduğu, Bronz'la geçmişi, Hisar'ı tanıması ve bir şekilde her ikisinin de hayatında yer alan insanlara bir şekilde dokunmuş olması güzel detaylardı. Kuklacı bence kitabın en ustaca kurgulanmış detaylarından biriydi. 

Atılan her adımda, yaşanan her olayda bir şekilde birilerinin sebep olması, hepsinin bir nedeninin olması güzel detaylardı. Yazarın bu konuda zekasına hayran oldum. 👏 Mesela bir sahnede Hisar mutfaktayken orada bir yangın çıkıyor ve ev kendini kilitliyor güvenlik için bunun sonucunda yaşananlar ve bu yangının kitabın sonlarına doğru neden olduğu planı okumak... Hisar... kadın... sen müthiş bir şeysin! 

Bu arada kitabın sonlarına doğru Bronz'un ekibinden biri olan Laren'ın Hisar'ın geçmişiyle ilgili getirdiği video kayıt ve onları hep beraber izlemeleri... güzeldi. Oradaki bulunan Serdal, Viran veya Sanaç'ın izledikleri görüntüye verdikleri tepki muhteşemdi. Ah gençler ah... siz Hisar'ı fazla küçümsediniz!  Ki hiçbiriniz Hisar istemeseydi bu verilere ulaşılamayacağının farkında bile değilsiniz. Bronz hariç!

Direk kitabın sonundan başladım yoruma 🙈 ama o sahne süperdi. Okurken hepsinin yüzlerini ve yaşadıkları şaşkınlığı gözümün önünde canlandırdım resmen. 

Katliamın sonunda Bronz'ın tavrı, tepkisi, olayı araştırma şekli ve Hisar'ın yapmayacağını düşünmesi süperdi. Gerçi Hisar'da yapardı ama 6. kuralına karşı gelmiş olurdu ve bunu Bronz çok iyi biliyordu. Bunun yanı sıra karanlık korkusuna rağmen Hisar'ın karanlık odaya kapatılması ve sonrasında olanlar güzel detaylardı. 

Ahh bir de Bronz'un Kuklacı ile hesaplaşmasını okumak heyecan vericiydi. Özellikle de "kızım" detayı süperdi. Spoiler vermeyeceğim ama 🙊🙈


~~~*~~~
Kelimeler acıtmaz diyenler yalan söylüyordu. En çok kelimeler acıtırdı.
~~~*~~~


Şöyle bir düşününce kitabın en nefes kesici kısımları sanırım olayların tavan yaptığı sayfalardı. Mesela Hisar'ın doğum günü için gittikleri restoranda yaşadıkları da çok iyi anlatılmıştı. 

Ahh bir de Bronz'un Hisar'a verdiği bir kolye... o kolyeye dair detayları vermeyeceğim ama bombaydı. Nedense hep Bronz'un eski nişanlısının Hisar olacağını düşündüm, geçmişi hatırlamıyor falan diye düşündüm ama kitabın sonunda Kuklacı'nın gönderdiği o video kaset... kafamı karıştırdı! Bronz bu işten nasıl çıkacaksın ve bu durum daha ne kadar Hisar'ın kalbini kıracak merak ediyorum. Çünkü doğum günün gecesinde Bronz bence hayatının hatasını yaptı ve Hisar'ı farkına bile varmadan paramparça etti. 

Spoiler vermeye başladım sanırım... çok vermemişimdir umarım ama kendimi tutamıyorum bahsetmek istediğim o kadar çok detay var ki 🙈 neyse detay vermeden devam edeyim. 😇

Bronz'un evinde Hisar ile ilgili diyaloglar, olaylar çok güzeldi. Hatta Bronz'un tavırları falan çok iyiydi ama Hisar... muhteşem bir karakter cidden. Herkese inat ve her şeye inat gülümsemesi... en büyük acıları gülümsemelerin ardına gizlermiş güçlü insanlar... işte Hisar'ı tanımlayan bir cümle bu. 

Bu kitapta Yasmin ve Sanaç'ın geçmişine biraz dokunduk ve ikilinin geçmişini de okumuş olduk bence bu durum çok iyiydi çünkü merakta bırakılan bir detaydı o kısım da. Ama Yağız! Tek kelimeyle bence kitabın en tatlı, en sevimli ve en şeker detayı! Yerim seni çocuk. Hatta resmen Bronz'un evine de şenlik getirdi. 


~~~*~~~
Sanki yalnız değilsin der gibi sarılıyordu. 
İlk defa gerçekten yalnız olmadığımı hissettim.
~~~*~~~


Kitap'ta Bronz tarafından da anlatılan sahneler vardı ve o kısımlar oldukça iyiydi çünkü onun da düşüncelerini ve kendi dünyasını okumak güzel bir değişiklik oldu. Çok sayfa yoktu ama yine de olan kısımlarla onun da aklından geçenleri okuduk. 

Herkesin nefret ettiği, yalancı dediği, güvenilirliğini sorguladığı ve aslında herkesin nefretinin sonucu olan Hisar'ın yüreğinde kocaman bir sevgi var gibi hissettim her okuduğumda. Çünkü başkalarının acıları için canı yanabiliyor, üzülebiliyor sanki kendisi onlardan kat be kat daha fazlasını yaşamamış gibi. 

Kitap çok fena bitti çünkü artık Aşıklar Kartı ortaya çıktı. İmparatoriçe Kartı'da çıkmaya hazırlanıyor bunların yanında İmparator Kartı'da Hisar'ın bir adım uzağında... Resmen kıyamet alametlerini okuduk üçüncü kitap bize kıyameti okutacağının garantisini veriyor gibi. 

Bu arada ilk kitaptan daha akıcıydı, başlarda katliamın öncesine değinmesi, katliamı tekrar okumak yavaş akmasına neden oldu ama sonrası bir aktı tam aktı. Elimden bırakamadım resmen.

İlk kitaptan beri Hisar Alatav'ın ölüm tarihinin belirtildiği olduğu iması vardı bu kitapta tarihi net olarak öğrendik. Şu serinin sonunda Hisar ölürse üzülürüm ama bence asıl seriyi vurgun yapan detay da o olur. İçimdeki romantik ölmesin, savaşını kazansın ve Bronz'la mutlu olsun diyor ama içimdeki okur da bu seriyi diğerlerinden ayıracak detay bu olur bence diyor. Bakalım yazarımız neyi uygun bulacak. 
Aslında Arkana kurulduğunda İmparator ve İmparatoriçe mutlu sonlarına ulaşamamıştı bunca sene sonra bakalım ne olacak kaderleri. 

Üçüncü kitabı heyecanla bekliyorum umarım çok geç çıkmaz. Birkaç aya çıkar umarım 🙇 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
İnsan ne dilediğine dikkat etmeliymiş. Bu gece kollarında ölmek isterim demiştim, öyle de olmuştu.
~~~*~~~



Bronz Serisi



Kitabın adı    : Bronz II
Yazarı           : Özge Naz
Seri Bilgisi     : Bronz #2
Yayınevi        : Ren Kitap
Sayfa sayısı   : 552

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bu Resitalde
Kukla Mısın Yoksa Kuklacı Mı?

Annesinin Günlüğünü Almak İçin Yola Çıkan His Alatav,
Kendini Büyük Bir Oyunun İçinde Bulmuştu.
Mparator’un Olmayan Merhametine Kalan His,
Kanlı Kukla Resitali’nden Sağ Çıkabilecek Miydi?
Sağ Çıkması Gereken Tek Şey Bu Resital De Değildi. Hayatı Bir
Mumun Alevine Bağlı Olan Alatav’ı Önemli Bir Görev Bekliyordu.
El Bebek Konusunda Haklısın.
Ama Hiç Gül Bebek Olmadım. Hep Öl Bebektim.”
Öl Bebektim Diyorsun Ama Ölümü Unutmuşsun, Kızım.
Ne Diyordum Sana Hep?”
Memento Mori.”
Evet, Memento Mori. Ölümü Hatırla, Güzel Kızım.
Ölümü Hatırla; Çünkü Her Şeyin Sonu Sen Olacaksın.”
Her Şeyin Sonu Olacağım.
Hayır, Sil.
Yalnızca Senin Sonun Olacağım.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın