7 Mart 2013 Perşembe

0 Julianne MacLean - Aşkın Kollarında [Amerikan Varisleri #2]


Amerikan Varisleri serisinin ikinci kitabı Aşkın Kollarında...

Yazarın dilini çok beğeniyorum, gerçekten tarihi aşk romanı sevenleri tatmin edecek bir dile sahip ve insan okurken zevk alıyor... Nasıl bittiğinin farkına varmıyor ve bittiğinde de keşke bitmesin diyor. Böyle bir kalemi var yazarın... En azından benim için öyle...

Serinin ilk kitap olan "Beni Aşk İnandır"dan daha çok sevdiğimi söylemeliyim. Aslında iki kitapta çok iyiydi ama bu kitabın konusu daha çok hoşuma gitti. Sanırım Clara'nın ve Seger'in biraz toplum kurallarını yıkarcasına sergilediği davranışlardı buna sebep.

Bu paragrafa kitap içeriğine girebilirim :)) Kitabı okurken ciddi anlamda sinirden köpürdüğüm anlar vardı bunlardan biri Clara ile Gillian arasında geçen konuşmalar diğer ise Quintina ve Gillian ikilisinin Clara hakkında attıkları iftira ve düzenledikleri oyunlar. Okurken cidden sinir oldum, yanımda olsalardaki şüphesiz ki parçalardım. Seger ile Clara arasındaki konuşmalarda genellikle keyifli aldım ama ne inkar edeyim bazen Seger'in davranışları da bana itici geldi. Bir adam hem bu kadar sevimli olup hem de nasıl bazen bu kadar sinir bozucu olur şaştım. Seger sevilesi bir karakter mi yoksa sevilmemesi bir karakter mi karar veremedim ta ki Daphne ile Seger arasındaki konuşmaya kadar. İşte o zaman "adamım sen aşık olmuş da haberin yok" dedim...

Kitaba genel anlamda birkaç şey söylemek gerekirse... Kapak tasarımına bayıldım hele ki kapaktaki kızın Clara ile aynı özelliklerde olması çok daha hoşuma gitti. Hani sırf kapak için bile alınır bu kitap dedim gerçi konuda çok güzel ya neyse :)
Kitapta birkaç cümlede devriklik ve yarım bırakılmışlık vardı ama akıcılığı bozmadığından dolayı pek sorun edilecek ve büyütülecek bir kusur olarak görmüyorum. Her kitapta oluyor bunlar çok doğal bu yüzden.

Yorumumu bitirirken sizlere sadece bu kitabı değil, "Amerikan Varisleri" serisini tavsiye ederim. Henüz ülkemizde iki kitabı yayınlandı ama devamı da gelir ne de olsa Ephesus serilerin arasını çok süre açmıyor.
Kitapları gerçekten sevecek ve keyifli okuma saatleri geçireceksiniz. Hele ki aşk romanlarını seviyorsanız kaçırmayın derim.

Amerikan Varisleri Serisi'nin kitapları:
Kitabın konusunu aşağıda paylaşıyorum:
Clara Wilson, Londra’ya onca yolu adını temizlemek için gelmişti. İnatçılığı, okyanusun öbür tarafında evlenmesini neredeyse imkansız kılarken,yanlışlıkla gittiği bir baloda kendisini Rawdon Markisi Seger Wolfe’un kollarında bulmuştu. Clara daha önce hiç âşık olmamıştı ama markiyle tanıştığında bu hissettiğinin aşk olduğundan hiç şüphe duymamıştı. Ne yazık ki aşk, kafasındaki en son şeydi. Buraya kendisine bir eş bulmaya gelmişti, bir hovarda değil. 
Kötü şöhretli Marki ise Clara Wilson ile tanıştığında ona karşı öyle güçlü bir arzu duymuştu ki, kendisini aristokrat Londra’nın girdabına yeniden kapılmaktan alıkoyamamıştı. Şimdi kendisine hiç uygun olmayan bu güzelliğin aşkını kazanmak için mücadele ederken, bu oyunda kendi kalbini de ortaya koyacaktı. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın