16 Mart 2013 Cumartesi

0 Amy Plum - Ben Ölene Kadar


Revenant serisinin ikinci kitabı Ben Ölene Kadar...

Fantastik aşk romanlarından biri... hatta serilerinden biri... Çok daha genç kesime hitap ettiğini serinin ilk kitabı "Benim İçin Öl" yorumumda yazmıştım... Ama yine de benim hoşuma gitti :))

Yarın kalemi sanki bu kitapta daha iyi gibi geldi ya da kitabın olay akışından öyle hissettim bilemiyorum...

Bu kitabı ilkinden daha çok beğendim çünkü daha duygusaldı ve fantastiklikle aşk daha güzel harmanlanmış gibiydi. İlk kitapta aşık olup da Vincent'in ne olduğu falan ortaya çıkmasının getirdiği olaylar varken bunda daha bilinçli ilerliyordu olaylar... Aşk için fedakarlıklar, göze alınan riskleri, araştırmaları okuyoruz... Hatta arkadaşlığı ve onun yanında ihaneti de okuyoruz... Bu yüzden bu kitabı daha çok beğendim.


Nedense bende Georgia gibi Viollete'tan hoşlanmamıştım ve bu konuda çılgın kız Georgia ile aynı duyguları hissetmek çok güzeldi... Arthur'un davranışlarını ve Georgia ile arasında gelişen olayları daha fazla okumak isterdim. Ahh bir de değinmezsem olmaz, Arthur ile Kate arasında kütüphanede geçen konuşmaya bayıldım. Hatta kahkahalarla güldüm :))

Kitap çok fena yerde bitti. Sırf serileri böyle bitişler yüzünden okumuyorum okuyacaksam da bütün kitaplarının yayınlanmasını bekliyorum. Şimdi beklemek çok zor olacak..

Kitapta ilk kitaptaki çeviri sorunları vardı. Rahatsız olduğum kısımları söylemiştim ve aynı çeviri bunda da vardı. Umarım üçüncü kitapta olmaz diyeceğim ama muhtemelen aynı çevirmenin elinden çıkarsa olacaktır. Eee artık görmezden geleceğiz ne yapalım.

 Sıradaki kitap heyecanla bekleyeceğim ve eğer sizlerde fantastik aşk okumak istiyorsanız okuyabilirsiniz bence tatlı bir dünya gibi geliyor kitap :)) hafif bir dili olduğundan da sıkmıyor en azından ben sıkılmadım :))

Revenant Serisinin diğer kitaplarını:

  1. Benim İçin Öl
  2. Ben Ölene Kadar
  3. Ölmem Gerekirse
Kitabın konusunu aşağıda sizlerle paylaşıyorum:

"O, Aşkı İçin Ölmeye Değil, Ölmemeye Söz Verdi. 
Vincent, kollarını bedenime sarmadan evvel bakışlarımı yakalamaya çalışıyordu. "Seni kaybetmekten çok korkuyorum," dedi, dudaklarının arasından çıkan nefesiyle saçlarımı okşayarak. "Ve o kadar basit ki, Kate. Tek bir hata yapıyor ve sonsuza kadar yok oluyorsun." 
Amy Plum, paranormal üçlemesinin ikinci kitabı olan Ben Ölene Kadarda Vincent ile Katein aşkları uğruna verdikleri mücadeleyi ele alıyor. 
Vincent bu kez aşkı için yaşamaya yemin etmiştir. Bu karardan memnun olan Kate, Vincent'ın doğasına aykırı işlere girişmiş olmasından dolayı da rahatsızdır. Yaşadığı karmaşayı bir çözüme kavuşturmaya ve sevgilisini ölümlü bir insana dönüştürmeye karar veren Kate, bilmeden kendini büyük bir tehlikenin kucağına atar.  
Vincent'ın başı da beladadır. Onu ve tüm ırkını yok etmeye çalışan ölümsüz ve tehlikeli düşmanlara karşı amansız bir savaşı sürdürürken, bir yandan da bir geri dönen olduğunu öğrenen Kate'in dedesine karşı koymaya çalışmaktadır. 
Ölmemeye söz veren Vincent, hayatta kalmayı başarabilecek mi?  
Paranormal üçlemenin ilk kitabı Benim İçin Öl ile büyük bir başarı yakalayan Amy Plum, serinin ikinci kitabında da soluk soluğa okuyacağınız bir heyecan fırtınası sunuyor. 
Akılçelen Kitaplar, Paris'in muhteşem dekorunun yanı sıra iki dünya savaşının insanlara yaşattığı acıların yansımalarının da yer aldığı ve okurların yeni tutkusu olan bu üçlemenin ikinci kitabını sizlere sunmaktan gurur duyuyor."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın