28 Temmuz 2013 Pazar

3 Diana Gabaldon - Yabancı


Blogu kurmadan çok önce okuduğum/uz pek çok romanın ya da serinin yorumları blogda malesef ki yok. Bazen kitaplarıma bakarken yorumlamadığım kitapları hatta serileri gördüğümde şaşırıyorum :) Ama onları okuyuşumun üzerinden iki yıla yakın zaman geçtiği için yorumlamam için hepsini baştan okumam gerek sanırım :)

Neyse efendim, Diana Gabaldon'ın Yabancı Serisi de onlardan birisi. Bütün seriyi okudum mu? Aslında hayır. Nedeni de ilk kitapta bana biraz fazla ağır gelen şeyler yaşanmış olması... Kitabı okumayı düşünüyorsanız şimdiden dikkat fazlaca içeriğe gireceğim diyeyim de sonradan okuması size kalsın.

Kitaba pek bir hevesli başladım ve hakikaten merakla da okudum. Her yazar 800 sayfalık romanını bir günde okutacak kadar iyi değildir ki Diana Gabaldon hakikaten bu konuda çok iyi. Anlatımı gerçekten sizi içine çekiyor. 

Benim seriyi okumamın sebebine gelecek olursak o da şu ki: Erkek karakterin tecavüze uğruyor oluşu... Doğrusunu söylemek gerekirse bundan da fenası olanları eşine anlatırken, "elinde olmadan zevk alışından" bahsetmesi...

Oraya kadar gerçekten iyidi de oradan sonra kitap beni bir kaç beden aştı. Sonrasında yazara tüm günümü aldığı için, bu kadar güzel bir hikayede bana böyle bir kısım okuttuğu için ne kadar öfkelendiğimi anlatamam :) Sözün özü kitap benim için orada bitti ve bıraktım.

Ha geri kalan seriyi hiç mi okumadım? Kitapları gördüğüm yerlerde şöyle kıyıdan köşeden okumaktan kendimi alamadım. Dedim ya aslında hikaye ve yazarın kalemi çok iyi. Ama gelin görün ki beni bahsettiğim noktada kaybetti. Yine de serinin pek çok seveni var, demek ki bu beni etkilediği kadar herkesi etkileyen bir faktör değil. Siz de etkilenmeyeceğinizi düşünüyorsanız, alın, okuyun. :)

Bu arada hangisi olduğunu hatırlamadığım bir kitapta da kızları tecavüze uğruyordu :D Ki kitabı yalnızca kurcalarken bu kısmı gördüm. Okumadığım geri kalan kitaplarda başka tacavüze uğrayan var mı bilmiyorum :D Yazarın bu konuda bir takıntısı var sanırım... Ey yazar, Fraser'ların suçu ne? :D

Neyse efendim, benim kitap hakkındaki yorumum bu kadar, biraz fazla tek noktaya odaklı oldu sanırım ama dediğim gibi o nokta benim için serinin sonu oldu. Yine de sizin ilginizi çekti ise, seri şu şekilde ilerliyor;

1. Yabancı
2. Kehribardaki Yusufçuk
3. Yolcu
4. Güz Davulları Kısım 1
5. Güz Davulları Kısım 2

Yorumladığım, seriye ismini veren ve ilk kitap olan Yabancı'nın konusu ise şöyle;
   "Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğünde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire birden kendini, savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçyada bir yabancı olarak bulur. Sene 1743tür. 
   Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan James Fraser, Clairee öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir."

3 yorum :

  1. Hahah ben bu seriyi okumak istiyorum ama dediğin gibi 800 sayfalık bir kitabı bir yazar bana okutacak kadar iyi kalemi olmadı diye düşünüyorum ve bu yazarın o kadar iyi kalemi var mı bilemiyorum ama yorumuna bakınca olduğundan eminim :) Sen beğendiysen yazarın kalemini ben kesin beğenirim :)) ve alıp okuyacağım bu seriyi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız, kadın iyi yazıyor :) Bir günde okumuştum o 800 sayfayı, dile kolay :D Hatta yanılmıyorsam sana da dert yanmıştım ama bayaa oldu unuttun herhalde :D :D

      Belli olmaz ya, belki eser de geri kalanını da okurum ben de :D Zaten azcık uçlarından kırparak okudum :D İkinci kitabın finali mesela... Gözlerim dolmuş idi :D

      Sil
    2. Evet dert yandığını hatırlıyorum ama onun bu kitap olduğunu çözmem biraz zaman aldı hehe :D

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın