11 Aralık 2013 Çarşamba

3 Mark Walden - Higher Institute of Villainous Education (H.I.V.E. #1)


Ve blogumuzda bir ilk yapıp henüz Türkiye'de yayınlamamış bir kitabın yorumunu yapıyorum. Çok heyecanlıyım bu konuda :)

Öncelikle kitabı size tanıtmak istiyorum. H.I.V.E. (Higher Institute of Villainous Education) ilk kitabıyla aynı adı taşıyan serinin (H.I.V.E) ilk kitabı. Seri 8 kitaptan oluşuyor -devamı gelir mi bilemiyorum- ve genç yetişkin türde bir kitap ama bence daha çok genç, çocuk kesimine hitap edeninden :) 

Kitabın kısaca konusuna değinme gerekirse; Otto Malpense adında 13 yaşındaki bir çocuğun kaçırılıp bir adada bulunan H.I.V.E. eğitim kuruluşuna getiriliyor ve burada Otto gibi birçok çocuk bulunuyor. Bu çocuklar bir şekilde yaşıtlarından daha yetenekliler... Okul yetenekli çocukları alıyor ve yetiştiriyor... Kitap zaten Otto ve arkadaşlarının okulda geçen günlerini konu alıyor...

Serinin ilk kitap olduğundan tam bir giriş kitabıydı, her şeyi detaylarıyla anlatıyordu. Eğitim şekilleri, öğrencilerin yetenekleri ve okunan tanımlamalar oldukça iyiydi. Hani cidden okurken gözümde olayları rahatlıkla canlandırabiliyordum.

Yazarın dili, sade ve akıcıydı. Evet zaman zaman sıkıldım sanırım yaşıma hitap etmeyen bir kitap olduğundandı ama yine de bazı yerlerde heyecanlandığımı söyleyebilirim. Ayrıca hiç dur durak bilmeyen bir aksiyon da vardı kitapta bu zaten kitapta en çok hoşuma giden kısımdı. 

Kitabın Türkçe basımı çıkacak, ne zaman çıkar bir bilgim yok ama yayınevlerimizden biri haklarını aldı kitabı dolayısıyla kitabı Türkiye'de raflarda görebilirsiniz. Bu yüzden eğer kitap okumayı seven çocuklar, kardeşler veya sizler isterseniz okuyabilir, tadabilirsiniz kitabı...

Ama... ama... ama... siz yine de bu kitabı çocuklarınıza okuturken dikkatli olun mazallah kötülüğün iyi bir şey olduğunu düşünebilirler şahsen okurken ben bazı anlar için öyle düşündüm :)

Kitabın konusu İngilizce olduğundan o şekilde paylaşıyorum ve şahsen bu kitaba 5 üzerinden 3,5 veririm ben :) 
H.I.V.E. (Higher Institute of Villainous Education) is a top-secret school of applied villainy where children with a precocious gift for wrongdoing are sent to develop their talents into criminal mastermind. After all, ‘villains have the best lines and wear the best costumes’. 
One small catch is that the children cannot leave until training is complete, six years later. With villainy comes a certain freedom of thought, and every year one student in particular will show exceptional talent – after all, it takes the best to produce the worst. 
This year there are two students: Otto Malpense and his new friend Wing Fanchu are both exceptionally bad, and they are definitely not keen on being held against their will for six long years . . .





3 yorum :

  1. Aaa hatun bak şimdi sen böyle ingilizce romanları yorumlarsan finaller biter bitmez ben de gaza gelir alırım bir tane elime :D :D Ellerine sağlık... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha hatun inanılmaz yararı oluyor İngilizce'me :)) bence dene anladığını, okuyabildiğini fark edince hevesle okumak istiyorsun hep :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın