8 Nisan 2021 Perşembe

0 J. J. McAvoy - Acımasızlar (Ruthless People Serisi #1)


 
~~~*~~~
"Biz seri katil değiliz. Eğlence olsun diye ya da kaos yaratmak için birilerini öldürmüyoruz. Bu bizim işimiz. Öldürdüğümüz herkesi aile için öldürüyoruz."
~~~*~~~


Çıktığı andan beri kitaplığımda okunmayı bekleyen Acımasızlar'ın yorumuyla karşınızdayım. 

Öncelikle şunu söylemeliyim kitap beklediğimden çok farklı çıktı, şu yönden farklıydı dark romans kategorisineydi. Suç dolu, erotik, cinayetli, işkenceli ve gizemli bir aşk romanıydı. Aslında köküne kadar tam mafya kitabıydı. Okumayı beklediğimiz mafya kurguları böyle işte...

Yazarın çok adını duyuyordum ama devam gelmeden, seri bitmeden okumayayım diyordum ama ikinci kitabı elime aldığımda daha uzun süre sabredemeyeceğimi fark ettim ve hemen okumam gerektiğini düşünüyordum ki zaten okudum da. İkinci kitabı da bu ay mutlaka okuyacağım. 

Yazarın kurguyu kaleme alma şekli nefes kesiciydi. Aksiyon ve savaş hiç bitmiyor, intikam ve yasa dışı aktiviteler son bulmuyor ve bütün bu mafya ilişkilerinin arasına da aşkın da harmanlanması çok leziz olmuştu. Hatta öyle ki bazı detaylarda yazarın oldukça cüretkar olduğunu da düşündüm. Ki bunu düşünmemi sağlayan şeyleri aşağıda yorumumda belirteceğim. 


~~~*~~~
"Adımı bir daha söyle. Ama nefretle, öfkeyle değil, şimdi söylediğin gibi. Senin zevkin doruğuna çıkarabilecek dünya üzerindeki tek adam benmişim gibi."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Giovanni Ailesi ve Callahan Ailesi, çocuklarının evliliğini henüz çocukları küçükken karar verilmişti. Melody Giovanni, babasının hastalığından sonra bütün işleri eline alarak kendi yürütmeye karar verir. Babasının arkasında asıl patronun kendisi olduğu hayatlarında evlilik onun yoluna bir engel gibi görünmektedir. Ancak yapılan anlaşmayla kendi konumunu koruyacağına inanmaktadır. Liam Callahan ise, babasının yerini almak için bu evliliğe ihtiyacı vardı. Kuzeni Declan ile ağabeyi Neal'in eşleri gibi bir eşe sahip olacağını düşünen Liam hem kendi ailesi hem de Giovanni ailesini yöneteceğini düşünerek bu evliliği kabul etmektedir. Ancak ne Liam, Melody'nin beklediği gibi bir adam çıkar ne de Melody, Liam'in beklediği gibi bir kadın çıkar. Bir şekilde her ikisi de bu işte ortak olduklarını kabul etmeli ve düşmanlarına karşı birleşmelidirler. Tabi tam birleşip, birbirlerine karşı duygularını itiraf ettikleri noktada düşmanları kendilerini daha belirgin bir şekilde gösterir. İşte o noktada tehlikeli çiftimiz Melody ve Liam Callahan için savaş başlamıştır. Kan akmaya başlamıştır. 

Kelimenin tam anlamıyla mafya kitabıydı. Kurgusu bunu oldukça iyi gösteriyordu hatta öyle ki Pablo Escobar biyografisini okumuş biri olarak bu kitabı okurken işte bu bir mafya patronunun hayatı böyle kurgulanmalı dedim. Beni bu konuda oldukça tatmin etti. 

Melody'nin karakter, güçlü duruşu, acımasızlığı ve ait olduğu dünyadaki hükmeden kişi olması muhteşemdi. Kadınların böylesi bir güce sahip olmasını ve bu gücün de hakkını verecek cesarete sahip olmasına bayılıyorum. Okurken içimdeki feminen duyguları harekete geçiriyor. 

Liam ise, tam bir mafya babasıydı. Onu da çok sevdim. Karakteri, ailesine karşı olan tavırları, hatta karısı Melody'e karşı tavırları bile çok iyiydi. Hatta Melody'nin sahip olduklarına, onun anlaşmalarına, onunla beraber hareket etme hallerine falan bayıldım. 


~~~*~~~
"Ben ciddiyim, Mel. Bana katıl ve el ele verip tüm dünyayı ateşe verelim. İtiraf edeyim daha önce tek amacım buydu ama söz veriyorum senin unvanını elinden almaya çalışmayacağım. Bundan böyle hayatımda daha az kavga ve daha çok aşk istiyorum."
~~~*~~~

Liam'in Melody'e karşı en güzel tavrı da, genç kadının sevmeyi bilmiyorum ben tavırlarına karşılık ona sevmeyi öğretmesi, kendisine karşı neler hissettiğinin farkında olarak hareket etmesi çok güzeldi. Hatta öyle ki genç kadının kendisini vurduğundaki halleri ve bununla ilgili eğlencesi de süperdi. 

Declan ile Coraline ilişkisi hatta Coraline'in de değişmek istemesi çok iyiydi. Hep Declan'ın Melody'e karşı duydğu cinsel çekimden dolayı aile bozuşacak mı dedim ama öyle olmadı. 

Neal ile Olivia da çok güzeldi. Tabi favorim değillerdi. Özellikle de Barbie dedikleri Olivia'yı hiç sevdiğimi söyleyemem ama yine de onun da ailesi için ve Neal'i kaybetmemek için göze alabilecekleri çok iyiydi. Hep nedense Olivia'dan bir ihanet bekledim ama yanıldım. Umarım devamında da gelmez böyle bir ihanet. 

Melody'nin hamile kalması ve sonrasında yaşananlar süperdi. Öyle güçlü bir kadının anne olmaktan ya da hamileliğin getirdiği duygusal değişimlerden korkması, endişelenmesi ve bundan nefret etmesi çok güzel anlatılmıştı. Hatta Liam'ın bu konudaki tavırları da süperdi. 

Liam'ın acımasızlığını bebeğini kaybettikten sonra ve ihanete uğradıktan sonra daha net görünüyordu. Zaten Melody'nin acımasızlığını da kitabın en başından gördük. Adamı işkence etmesi, sonrasında sırf kendisine ters düşüyor diye Liam'ı bacağından vurması süperdi. 

Ah bir de Neal, Liam'ı vurduğunda Meldoy'nin tavrı çok iyiydi. Onca erkeğin arasında gözünü kırpmada Declan'ı bıçakladı ve Neal ile dövüştü... yürü be kızım dedim.  


~~~*~~~
Declan kulağıma eğilip, "Bu kadın sabah gözünü açtığında şeytan bile lanet ediyordur," diye fısıldadı. 
"Ben de şeytana eşlik ediyorum," diye mırıldandım.
~~~*~~~

Yazarın cüretkar olduğunu düşündüğüm kısım Chicago Polis Teşkilatı'na dair mafyanın açtığı savaştı. Liam ile Meloy, polis amiri gelip de onlara uslu durmalarını söyleyip meydan okuduğunda çiftimizin tavrı muhteşemdi. Resmen savaş ilan ettiler ve onlara şehrin sahibi olduklarını gösterdiler. Bu tür detayları sırf kitapta olsa yazmak bence cesaret işi ve yazar bunu çok iyi yazmıştı. Çok beğendim. 

Kitabın sonunda Liam ve Melody'nin en büyük düşmanları olan Valero Ailesi ile yaşadıkları çok iyi anlatılmıştı. Böylesine güçlü ailelerin yine aynı seviyede güçlü düşmanları oluyor. Bunu gördük okuduk ve onların savaşları da bir kadar iyi anlatılmıştı.

Aslında kitap iki güçlü illegal çalışan ailenin birleşmesini ve sonrasında olanları okumak çok iyiydi. Yazar hiçbir şeyi atlamamış ve daha iyi nasıl olabilirdi diye düşünemeden kitap bitti. Ve nasıl bitti. Melody, 6 yaşında geçirdiği uçak kazasında annesinin öldüğünü düşünürken aslında annesinin yaşadığını öğrendi ve daha da önemlisi annesinin kendisini öldürmek için aradığını öğrenerek kitabı bitirdik. Cidden nefes kesici bir sondu. Allah'tan ikinci kitap elimde de beklemeden okuyacağım. 

Yorumda spoiler verdiysem affola kendimi durdurmadığımdandır. Çok severek okuduğumu ve bu serinin koyu takipçisi olduğumu itiraf ederek yorumumu bitiriyorum. 

Keşke böylesine güzel bir kitap için edisyonda iyi olsaydı dedim. Çünkü ciddi anlamda bazen rahatsız edici boyutta hatalar vardı. Keşke olmasaydı. Ancak kitap o kadar çok güzeldi ki bunları görmezden gelmeyi seçiyorum.

Kitap benim için 5 üzerinden 5'likti. 

Ayrıca söylemek zorundayım ki kitabın türünü ve nasıl bir içeriği olduğunu bilerek okumalısınız, sonrada gereksiz yere kitabı gömmeyelim lütfen. 


~~~*~~~
"Hayatta benden başka kimsen yok. Tıpkı benim de senden başka hiç kimsem olmadığı gibi. Declan'ı, Olivia'yı, Coraline'i, Neal'i, hatta anne ve babamı bile boş ver. Benim ailem sensin ve bağlılığım sadece sana. Bunu ne kadar erken anlarsan, o kadar çabuk bütünleşir, bir olur ve karşımızda durmaya cesaret edecek herkesi yere sereriz." 
~~~*~~~



Ruthless People Serisi
  1. Acımasızlar
  2. Dokunulmazlar
  3. American Savages
  4. A Bloody Kingdon



Kitabın adı     : Acımasızlar
Orijinal adı     : Ruthless People
Yazarı            : J. J. McAvoy
Çevirmen        : Elif Bulanalp
Seri Bilgisi       : Ruthless People #1
Yayınevi          : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı     : 416

Kitabın tanıtım yazısı: 

"En çok da McAvoy’un böylesi karanlık bir öyküyü anlatırken mizahı kullanmaktaki marifetine bayıldım!” - Christine, Read More Sleep Less

"İki düşman aile bir araya gelmek zorunda kalırsa ne olur? Tam bir kaos tabii ki! McAvoy ise bu karmaşadan müthiş bir eğlence ve tekinsiz bir macera çıkarmayı başarmış!” – Huffington Post

Karanlık hiç bu kadar tekinsiz olmamıştı…

Melody Giovanni ve Liam Callahan, biri İtalyan öteki İrlandalı iki ailenin gözde çocuklarıdır. Birbirlerini daha önce tanımasalar da aileleri arasında yıllardır süren düşmanlığı sona erdirmek için evlenmeyi kabul ederler.
Liam kontrol edebileceği, her isteğine boyun eğecek bir kadınla hayatını birleştirdiğini düşünmektedir ama Melody bu beklentilerinin aksine korkusuz, güçlü ve kesinlikle çok… acımasızdır. Melody ise Liam’ın nasıl biri olduğunun farkındadır ama Callahanlarla yaşamanın bir yolunu bulması gerekmektedir çünkü iki ailenin düşmanları ortaktır ve ancak birlikte hareket ederlerse bir çözüm yolu bulabileceklerdir.
Acımasızlar yayımlandığı ilk günden beri yoğun bir ilgiyle karşılanan ve dünya çapında çok satan listesinden uzun süre inmeyen, şiddet dozu yüksek, karanlık ve tutku dolu bir seri.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın