22 Mayıs 2015 Cuma

0 Carole Mortimer - Haylaz Asilzade (Daring Duchesses #1)

Uzun zaman önce aldığım ama ancak okuma fırsatı bulduğum Harlequin Historical'ı Haylaz Asilzade'yi bitirdi. Bir günde okunan kısacık hikayeler oluyor Harlequin'ler biliyorsunuz ki, bu da öyleydi. 

Carole Mortimer'in ilk okuduğum hikayesiydi ve fena da değildi ama tabi yetersiz kısımlar, biraz üstün körü geçilmiş olduğunu düşündüğüm yerlerde vardı.

Öncelikle kısaca konuya değinme gerekirse; Pandora eşini bir düelloda kaybetmiş dul bir düşestir ve eşinin ölümü büyük bir skandala neden olacak bir olay olmuştur derken yas sürecinden çıkıp da ilk balosuna katıldığında beklenmedik olaylar sonrasında Stratton Dükü Rubert Stirling ile tanışır. Rubert'in ilgisini çeken güzeli çekici ve zeki Pandora arasında ilk kıvılcımlar çakmaya başlar. 

Kitap, Rubert'in Pandora ile olan önce arkadaşlığını sonra da aralarındaki kıvılcımın aşka dönüşmesini konu alıyor.

Değinmek istediğim bir konu var! Birçok tarihi aşk romanında evlenmiş dul kalmış kadınları okuyoruz. Birkaç tanesinde ben öyle kadına denk geldim ve ne hikmetse hepsinin de kocasından bir sorunu vardı ve sonrasındaki aşık oldukları adama bakire gelin oluyorlardı! Hayır yani bakire olmasan ki ne olacak.Kocan ölmüş, hamil değilsin, çocuğun yok, ikinci bir şansı yakalamışsın aşık olmuşsun. Daha önemli ne olabilir ama hayır bakire olmak zorunda! 

Bu tür kurgularda ya erkekler iktidarsız oluyor ya da eş cinsel! Arkadaş, biri de yazsın kadın ilk evliliğinde mutlu mesutmuş ama kader önlerine engel koymuş ve bu mutluluğu elinden almış. Sonra kadın ikinci şansı yakalamış aşık olmuş falan filan... Ama yok! Olmaz! :) 

Şimdi nereden bu konuya girdi İnci diyeceksiniz ama bu kitapta da Pandora evliydi ama yukarıda bahsettiğim konu yine bunda da geçerliydi. 

Bütün bunların yanında yazarın hakkını yemeyeyim, Rubert ve Pandora arasındaki konuşmalar ve davranışlar süperdi. Bu tür kitaplarda zeki hazır cevap ve karşısındakinin unvanından tırsmayan kadınları seviyorum :) 

Bir de kitap keşke 300 ya da 350 sayfa olsaydı da olaylar çok çabuk oldu bittiye gelmeyip tam böyle oturtarak, olması gerektiği gibi yavaş yavaş açığa çıksaydı keşke. 

Kitap fena değildi, canınız sıkılıyorsa ve vakit geçirmek için kısacık bir şeyler okumak istiyorsanız deneyebilirsiniz ama yine de çok büyük beklentileriniz olmasın okumak için. :)

Daring Duchesses Serisi
  • Some Like It Scandalous 
  • Haylaz Asilzade
  • Some Like to Shock

Seride üç arkadaşın üç arkadaş kadınla olan aşklarını konu alıyor. Bu kitapta zaten karakterleri görüyoruz. İlk kitapta Sophia ve Dante son kitapta ise Benedict ve Genevieve hikayeler yer alıyor.


Orijinal adı   : Some Like It Wicked
Yazarı           : Carole Mortimer
Çevirmen      : Nilgül Özbörek
Yayınevi        : Harlequin
Sayfa sayısı    : 224

Kitabın tanıtım yazısı: 

Stratton Dükü, Rupert Stirling uzun zamandır Şeytan lâkabıyla anılırdı. Ve bu lâkabı bayanların yatak odalarının içindeki ve dışındaki ölçüsüz maceralarıyla, hak ederek kazanmıştı. 

Her ne kadar sosyetenin müstehcen dedikodularının odağı olsa da, uygunsuz davranışlar Pandora Maybury?e göre değildi. Keşke gerçekte ne kadar masum olduğunu bilebilselerdi? Buna kendisini çirkin bir durumdan kurtaran Rupert Stirling de dâhildi.

Ancak Rupert Stirling, Pandora'yı kendine ayırmak için şeytani plânlar peşindeydi.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın