30 Mayıs 2015 Cumartesi

2 R.K.Lilley - Up in the Air Serisi Kapak İncelemesi // Kitap Gurmeleri ile Blog Turu



Daha önce yapmadığım bir şey daha yapıp bir blog turuna katılıyorum. Kitap Gurmeleri ile Blog Turu'na konuk blogger olarak katıldım ve işte karşınızdayım :))

Sizler için bir ilk benim için de bir ilk :)

Kitabımız çok severek takip ettiğim seri "Up in to Air" yani bizdeki ismiyle Uçuşta Serisi'nin 4. kitabı Bay Harika.

Blog tur yazılarında biraz acemiyim o yüzden hatalarımı mazur görün :)

Bugünkü yazımız serinin kitaplarının yurt dışı kapak tasarımları :) Her ne kadar hep orijinal kapak desem de bizimkilerin de yeterince güzel olduğunu araya sıkıştırmak istiyorum :)

İşte Up in to Air serisinin kapak tasarımları :) İlk kitap Uçuşta ile başlıyoruz :)



Orijinal adı In Flight olan kitabının kapak tasarımlarını yukarıda görüyorsunuz. Tabi ki bu sadece 4 farklı ülkede yayınlandığı anlamına gelmiyor. Aynı kapak kullandıkları için tekrarlamamak adına koymadım fotoğrafa.

Kindle versiyonunda, Fransızca ve İngilizce olan kitaplarında ilk resimdeki kapak kullanılmış. İkinci resimdeki "Let" olarak çevrilen kapak tasarımı ise Çek diline çevrilen kitabın kapağı. İtalyanca'ya ise çevrilen kitap, 3. resimdeki kapak tasarımı ile yayınlanmış. Son olarak da Türkçe basımını görüyorsunuz. Bence en güzeli Türkçe basımı der diğer kitapların kapak tasarımına geçerim :)




Yükseklerde olarak bildiğimiz Mile High yani serinin 2. kitabının kapak tasarımları da üç farklı türde. Yaratıcılık kullanmak yerine orijinal kapak kullanmayı seçmiş birçok yayınevi anlaşılan :) İtalya'da kitap orijinal kapak ama renk tonları değişmiş orijinal kapak kullanılıyor sanırım :) İlk resimdeki tasarım İtalyanca edisyonuna ait. Açıkçası orijinalden daha iyi göründüğün düşünüyorum. Kindle ve İngilizce edisyonlarında 2. resimdeki kapak kullanılmış. Aspendos, yaratıcılığını kullanmayı tercih etmiş olacak ki türün orijinal kapaklarından bambaşka ve daha dikkat çekici tasarımla seriyi yayınlamaya devam etmiş :)3. resim Türkçe edisyonu!



3. kitap olan Grounded yani Yerde'nin kapak tasarımı sadece iki tane! İlk tasarım İngilizce edisyonuna ve Kindle versiyonuna ait, zaten bildiğiniz üzere 2. tasarım ise Türkçe edisyonuna ait. İngilizce edisyonu seri bütünlüğünü kapak tasarımı ile koruduğu bir gerçekken Aspendos'ta bu durumdan aşağı kalmamış ve bütün kitapların kapak tasarımlarını aynı tarzda yapmış :)




Henüz yeni satışa sunulan serinin 4. kitabı Mr. Beautiful yani Bay Harika'nın, sadece iki farklı kapak tasarımı bulunuyor. İlki tahmin edeceğiniz üzere İngilizce edisyonu, ahh bir de Kindle versiyonunda da bu kapak tasarımı var. 2. resimdeki ise tabi ki Türkçe edisyonunun kapağı.


Serinin son kitabına kadar ben bizim kapaklarımızı daha çok beğendim ama 4. kitapta orijinal kapak...vuhuuu... denilecek cinsten. Ahh tabi ki bizim kapak tasarımız da çok güzel, serinin kapaı ve seri kitapların kapak tasarımlarının uyumlu olması taraftarıyım.

Ama, elinizi vicdanınıza koyun, yok kızlar siz kalbinize koyun ve orijinal kapağın muhteşem olduğunu kabul edin ;) ben orijinal kapağı çok beğendim.

Siz ne düşünüyorsunuz kapaklar hakkında? :)

2 yorum :

  1. Orijinal kapakların mükemmelliği ortada ancak Aspendos da bayağı iyi tasarımlar ortaya koymuş. Böyle bir yazı yazdığınız için teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ve kesinlikle katılıyorum Aspendos kapak konusunda oldukça iyiydi :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın