4 Temmuz 2015 Cumartesi

2 Aslıhan Akagöz - Çirkin Güzel Aşka Uyanış (Çirkin Güzel #2)


Çirkin Güzel Aşka Uyanış, yani Çirkin Güzel kitabının devamı, ikinci kitabı da uzunca bir aradan sonra okundu.

Okuyan bilir, ilk kitapta Melike ve Çağrı boşanmış, yollarını ayırmışlardı. Bu kitapta kaldığı yerden devam etti.

Yani anlayacağınız bu kitabı raflarda görürseniz alırken birinci kitabı almayı unutmayın ;)
Aradan geçen iki yıl sonrasında Melike babasının şirketinin başına geçmiş ve bir şekilde hayatını rayına oturtmuş, arkadaşı Sinem aşık olduğu adam Mehmet'le evlenmiş, bebek bekler hale gelmiş bir şekilde başlıyor kitap. Çağrı ise... meçhul!

Sonrasında Melike'nin yeni bir işe ortak olup beraber çalışacağı adamın İzmir şubesine gittiğinde Çağrı ile kesişiyor yolları derken bu ikisi barışma sinyalleri gönderiyor. Zaten asıl konu o kısımdan sonra başlıyor.


Ama... ben ilk kitaptaki heyecanı yakalayamadım bu kitapta. Çağrı ve Melike'nin bu kadar çabuk barışmasını, aşklarını ilan etmelerini, bazı şeyleri geride bırakmalarını... ımm... nasıl desem olmamış gibi geldi. Çok hızlı bir geçiş oldu.
Nedense böyle içime sinmedi okurken ya... şimdi kelimeleri toparlayıp dökemiyorum yoruma ama...

Neyse...

İlk kitapta çoğu kişi Çağrı derken ben Mehmet diyen bir okurdum ve Mehmet'i burada evli mutlu çocuklu görünce kalbime hançer saplandı :) Neden gözüme kestirdiğim karakterler hep bir sonraki kitapta evli mutlu çocuklu çıkıyor anlamıyorum :( Var bende bir uğursuzluk ;)

Aslıhan, güzelim kusura bakma ama ben bu kitabı sevemedim. Yani ilk kitaptan sonra bu kitap bana... olmamış gibi geldi. Keşke ilk kitap biraz daha uzun olsaydı da o kitapta tatlıya bağlandırsaydın karakterleri ya da bu kitapta bu kadar çabuk aşk kazandı moduna girilmeseydi, daha olaylı bir süreç daha aşk sınanmalı bir kurgu daha aşk hissettirecek şekilde olsaydı keşke.

Bütün bunların yanında bazı yerlerde duyguları ifade edişin, kaleme alışın çok hoşuma gitti. Sinem ve Mehmet arasındaki ilişki süperdi. Sinem ve Melike arasındaki arkadaşlık da öyle...

İlk kitabı okuyan veya okumak isteyen varsa hikayenin sona ulaşması için bu kitabı da okumalısınız :)

Çirkin Güzel Serisi:

Kitabın tanıtım yazısı:


"Bir daha kimsenin seni benim üzdüğüm gibi üzmesine izin verme"diyerek Melike'nin hayatından çıkıp gitmiştir Çağrı. Gitmenin hiçbir derde çare olamayacağını bile bile kendine başka bir şehirde yeni bir hayat kurmuştur. O hayatta Melike'nin olmaması ise en büyük eksiğidir... Melike ise henüz ayrılığın acısını atlatamadan sevdiği adamın mektubuyla derinden sarsılmıştır. Yüreği Çağrı'nın peşinden gitmek için can atarken, o mantığını dinleyip aşkından vazgeçmeyi seçmiştir lakin günler ve geceler boyu duyduğu o yoğun özlemi dindirebilmeyi hiçbir şekilde başaramamıştır.Sonra bir gün genç çiftin ortak bir kararla ayırdıkları yolları, kaderin oyunuyla aynı noktada tekrar birleşir... Geçmişin acılarını unutup birlikte yeni bir başlangıç yapmaları mümkün olacak mıdır? Peki ya aşk bir yolunu bulup tekrar iki yürekte o en saf haliyle var olmayı başarabilecek midir?

"Seni ömrümün sonuna kadar beklerim. Bu zamana kadar nasıl beklediysem, bir o kadar daha beklerim. Yeter ki sen bana gelmekten hiç vazgeçme."


2 yorum :

  1. Yorumun için teşekkürler.Yorumundan okuduğuma göre bence de çok çabuk olmuş,yani direk herşey unutulur mu? :O :)

    Neyse.Bloğuma da bir göz at derim. İyi günler. :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın