2 Ağustos 2015 Pazar

3 Merve Deniz - Yalnızlık Cesaret İster


~~*~~
Hangi aşk yaşama içgüdüsünün üstünde olabilirdi.
~~*~~

Ve bir kitapta daha adımı gördüm, bu sefer gazeteciyim :P hehe evet İnci adında bir karakter var, Arel'i tanıyan... kendisinin herkese gösterdiği yüzden daha fazla tanıyan bir kadın... İnci'ye hayran oldum... :) karakterine doğru bildiği şeyin peşinde gitmesine...

Merve Deniz... akıcı, sürükleyici, yer betimlemeleriyle okuru tatmin eden, bazen bazı duygular havada kalsa da duygu yoğunluğunu hissettiren, sonunu merak ettiren bir kaleme sahip bu kitapta. Aşk hikayesi olarak başlayıp içerisine adrenalin ve heyecan katması ise süper olmuş :)

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Rüya yöneticisi Arel Bozan'a aşıktır, ona duygularını söylediği günün tahmin edilemez bir şekilde gelişen olaylar sonucunda ıssız bir adaya terk edilirler. Yalnız bu ada öyle herkesin gidip geldiği bir yerde değil. Tamamen yasak bir bölge! Issız bir yerde hayatta kalma çabaları içerisinde iki gencin birbirleri ile kavgaları, tartışmaları, laf sokmalarının yanı sıra Rüya'nın aşkı ve Arel'in ona karşılık verip vermeme konusundaki kararsızlığı ile bir şekilde hayata tutunmaya çalışırlar. Tabi sadece bu kadarla da kalmıyor... Onarın bu yasak bölgeye terk edilme sebebi... işe asıl mesele bu noktada başlıyor... olaylar birbirlerini kovalarken çözülmesi gereken büyük sorunlar, yaşanması gereken aşklar... derken kitap soluksuz okunacak bir maceraya kapılarını açıyor!

~~*~~
"İnsanların gerçek yüzü hayat ve ölüm arasında seçim yapmaları gerektiğinde çıkar."
~~*~~

Tam anlamıyla film tadındaydı! Bir yabancı yazardan rahatlıkla altından kalkabileceği bir kurgunun bir Türk yazar tarafından kaleme alınması ve başarı ile sonuçlanması gurur verici!

 Beğendim! Nokta :)

Beğendiğim yerleri saymakla bitmez diyerekten eksik bulduğum bir yeri söylemek istiyorum. Arel'in duyguları... tamam adamın korkularına, duygu karmaşalıklarına değinilmişti ama bence bu kitap Arel'in duygularından biraz daha bahsedilmeyi hak ediyordu. Çünkü buradaki anahtar karakter Arel'di. Onun duyguları çok daha önemliydi diye düşünüyorum.

Bir de... İnci ölmemeliydi diyeceğim ama demiyorum ;) hehehe :)

Şu an kendimi tuttuğum anlardan biri... kitabın içeriğine giren bir yorum yapmak istiyorum. Bazı karakterlere nefretimi kusmak bazı karakterlere de alıp bağrıma basma isteğimden bahsetmek istiyorum ama kendime engel olup spoiler vermeyeceğim :)

Kitaba dair alıntılarımı paylaşıp bitireceğim yorumumu :)



~~*~~
"Seviyorum işte seni, hangi tarafını anlamıyorsun? Ben bilmiyorum mu sanıyorsun? Yöneticimsin. Kabasın, suratsızsın. Sence aşk kontrol edebileceğim bir şey olsa senin gibi öküzü mü seçerdim?"
~~*~~

~~*~~
Yalnızlık cesur bir insanın sahipleneceği türden bir hayattı. Fakat sevmek, korkusuzca ve koşulsuzca sevmek...İşte, o bir masal kahramanının cesaret edebileceği bir şeydi.
~~*~~

~~*~~
Yıllarca onu ölümüne bağlayan zincirlerinden kurtulmuş bir mahkum gibiydi. Dört nala özürlüğüne koşmak, kanatlanıp uçmak istiyordu.
~~*~~

~~*~~
"Sana tüm benliğimle aşık olduğumu bilerek önce kendimi kollarına bırakmana izin verip sonra kaçıp giderek ne yaptığını sanıyorsun? Burada yeterince yalnızken kalbimi uçuruma itip sonra yakalaman beni öldürüyor Arel. Ölüyorum."
~~*~~

~~*~~
Rüya onun için hayranlıkla izleyip yaklaşmaya korktuğu bir yıldız gibiydi. Şimdi o yıldız içinde parlıyordu. Karanlık yanına inat çevresine mutluluk saçıyordu.
~~*~~

~~*~~
"Birini sevmenin ve ona tüm dünyanı açmanın en kötü yanı ne biliyor musun?"
Rüya gözyaşları yanağına dökülürken ne burnunu çekti. "Ne?" diye fısıldadı.
"Onları üzdüğünde canını en zayıf olduğun şeyle acıtmaları."
~~*~~

~~*~~
"Önce ben ölürsem ateş için kuru odun biriktirdiğimiz kayalıklara beni yazmanı istiyorum. Rüya burada hayatının en güzel günlerini yaşadı ve Arel!i çok sevdi. Sonsuza dek sevmeye de devam edecek."
Arel acıyla yutkundu. "Peki, eğer önce ben gidersem sen ne yazacaksın?"
Rüya buruk bir ifadeyle gülümsedi. "Arel dünyanın en şefkatli insanıydı. Baş belasını hep korudu. O bir kahramandı."
~~*~~

~~*~~
"Sen başıma gelen en güzel şeysin Rüya. Sen hayatım boyunda sahip olabileceğim en değerli hazinesin."
~~*~~



Yorumumu bitirirken demek istiyorum ki ben bu kitabı beğendim. Hiçbir şeyi eksik bırakmadan değinmesi süperdi. Bunu özellikle demek istiyorum, Rüya'nın regl zamanından tutunda epilasyon yaptırma detaylarına kadar girmesi olaya bence gerçeklik katmıştı. Sonuçta bunlar kadınların hayatının bir gerçeğiyle romanlarda özellikle ıssız adada aylar geçiren insnaların konu olduğu kurgularda önemli detaylar.

En ince detaya kadar düşünülerek yazılmış, güzel bir kurguydu. Aşk, macera, ihanet ve adrenalin vardı. Adrenalin derken savaş, silah falan anlamayın Arel ve Rüya'nın kayboluşunun araştırılmasındaki adrenalinden bahsediyorum.

Ben çok beğendim! Nokta. :)

Kitabın tanıtım yazısı: 

Birbirlerine yasladıkları tek şey bedenleri değildi; tüm umutları, umutsuzlukları o gece koyun koyunaydı.

Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne olurdu?

Başarılı, genç ve güzel bir kadın olan Rüya, ta ki âşık olduğu adamla aynı adaya düşene kadar bu sorunun yanıtını hiç düşünmemiştir. Gönlünü, çalışanların "Otoriter Despot" ismini verdiği yöneticisi Arel Bozan'a kaptıran Rüya, Arel'in kendisini fark etmesi için sonsuz bir çaba içindedir, ama ne yaparsa yapsın bir türlü Arel'in dikkatini çekmeyi başaramaz. Çıkacakları Hindistan geziyse Rüya'nın son şansıdır: Ya devam edecek ya da vazgeçecektir. Fakat hiçbir şey planladığı gibi gitmez ve kendisini âşık olduğu adamla birlikte ıssız bir adada bulur. Acaba hayatta kalmak için büyük bir mücadele verdikleri bu ıssız adada Rüya, Arel'in duvarlarını yıkabilecek midir?




3 yorum :

  1. Ne kadar güzel bir yorum emeğine sağlık:-)takipteyim canım bana da beklerim

    YanıtlaSil
  2. bu kitap hakkında hep o kadar olumlu yorumlar gördüm ki ;tereddütüm kalmadı .Hemen gidip alacağım.Yazarın kendisi de ayrı şekerdir bu arada :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba ;
    benim hayatımın nerdeyse tamamı kitao okuyarak geçti. ama bu denli güzel birkitap görmedim. konusu kurgusu her şeyiyle mükemmel bir kitaptı. ayrıca yazarın sonu güzel bir şekilde bitirmesi beni çok mutlu etti.başarılarının devamını diliyorum.ve kendisine bi konuda bana yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum.sevgi gerçekten emek istiyor. sabır ve mücade istiyor. herkesin içinde bir umut var önemli olan bu mutluluğu çıkarabilmek.

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın