8 Ekim 2015 Perşembe

1 Tuğba Atıcı Coşar - Aşk Büyüsü (Aşk'a Dair Serisi #1) // Sihirli Kitaplık Okuma Etkinliği



~~~*~~~
Bu, bu bambaşkaydı. Hiç bilmediğim, yaşamadığım bir duyguydu.
Güneşin tadını almak gibi...
En güzel çiçeğin özünü tatmak gibi...
Esip giden rüzgara dokunmak gibiydi.
~~~*~~~

Uzun zamandır, daha doğrusu duyduğumdan beri çıkmasını beklediğim kitap Aşk Büyüsü çıktı... çıkmakla kalmadı aynı zamanda okundu ve bitti.

ımmm.... sanırım Baran'a aşık oldum ve hain planlarım var onunla ilgili. Baran ile Ela'yı ayırmayı planlıyorum benimle olan var mı? ;) Onun gibi ne istediğini bilen ve sevdiği kadına sahip çıkıp, onu bekleyen adamlar lazım bizi değil mi kızlar ;)

Neyse, önce Tuğba Atıcı Coşar diyeyim... bir çocuk annesi olan yazarımızın akıcı bir dili, hissettirircesine duyguları yazması, merak uyandırıcı anlatımı ve sürükleyici konu kurgulandırmasını sevdim. Ha evet, zaman zaman sinir bozucuydu karakterler ama karakterlerin uyuzluklarını çok güzel hissettirdi yani Tuba tebrikler tatlım :)
~~~*~~~
Ben onu sevdiğimi söylemeyi bile sevmiştim.
Ben ona seni seviyorum demeye ölmüştüm.
~~~*~~~


Kitabın konusunu kısaca anlatmak gerekirse, kalbi erkek arkadaşı tarafından kırılmış olan Ela havaalanında Baran'la tanışıyor derken Baran'ın, arkadaşı Kemal'in çok yakın arkadaşı olduğunu öğreniyor. Üstelik zamanında kalbi kırılmış olan Baran'da aşkı Ela ile tadarken Ela'da kalbindeki çarpıntılara engel olamıyor.
Ela'da Baran'da geçmişlerindeki aşktan kalpleri yaralı olarak çıksalar da birbirlerinde tattıkları duyguların eşi benzerinin olmaması denemeye karar vermelerine neden olurken birbirlerine iyice kapılıyorlar. Ancak... bazen hayat adil olmuyor ve genç çiftin aşklarını büyük bir denemeye sokuyor.

Kitabı okurken, beni en şaşırtan karakter Berk oldu. Adam tam anlamıyla beklediğimin aksi hareketler yaptı. Kara kedi olacağını düşünürken en yakın dostları oldu resmen...
Didem ve Kemal ise... bambaşka bir olaydı. Hele ki Didem.. bayıldım ben bu karaktere :)
Ela'yı hiç sevmedim, ama Baran'a tapınabilirim ;) Ahhh bir de Baran'ın kız kardeşi... o da tam benim seveceğim türden bir kız... onun da hikayesini merak ediyorum ve sevgili yazarım... Tubam onların hikayesini elime alıp okumak istiyorum bilmem anlatabiliyor muyum :)

Kitap hakkında daha fazla konuşursam kitap içeriğine gireceğim o yüzden susayım, uslu uslu konudan ve karakterlerden bahsetmiş olayım :)

Şimdi alıntılarda sıra ;) değil mi? :)


~~~*~~~
"Sizin egonuz tavan yapmış. Ama benden size bir tavsiye, sahip olduğunuz o ego, sırık boyunuzu bile aşmış durumda ve inanın şu yakışıklı suratınızı bile gölgede bırakıyor."
"Demek beni yakışıklı buluyorsun."
"Her seferinde en az on kelime ile kurduğum cümlenin içinde dokuzu hakaret içerikli olmasına rağmen içindeki tek iltifat kelimesini üstünüze alınmanız ve bundan bu denli mutlu olmanız o egonun ürünü mü? 
~~~*~~~

~~~*~~~
"Sen, aklımdan çıkmıyorsun. Sen beynimi kemiriyorsun, her an oradasın, her yerdesin. Gitmiyorsun da, bitmiyorsun da. Olduğum yerde sayıyorum tam bir haftadır. İşime odaklanamıyorum. Yemek yemek için elime çatalı aldığımda çatalı dakikalarca öylece tutup daldığımı, yemeğim buz gibi olduktan sonra fark ediyorum ancak. Kafam dağılsın diye açtığım filmin sonuna geldiğimi fark ettiğimde, imzalamam gerek dostalar önüme gelmiş başımda bekleyen sekreterim öksürdüğünde, toplantım ortasında birisi bana sertçe Baran diye seslendiğinde, bu anların hepsinde aklımda bir tek sen oluyorsun."
~~~*~~~

~~~*~~~
Bu kızla yan yana geldiğim zaman kendimi kaybediyordum. Zaman, mekan hepsi bir anda toz olup uçuyor, yanımda sadece onun varlığını hissediyordum. Ona dokunmak, bir ihtiyaçmış gibi yanında olmak, ellerimi üzerinden bir an bile çekmemek, sürekli onu öpmek istiyordum. Kahretsin, onun her şeyiyle tamamen benim olmasını istiyordum. Sadece benim...
Ve onun için ne gerekiyorsa yapmaya da hazırdım... 
~~~*~~~

~~~*~~~
"Senden gerçekten hoşlanıyorum Ela. Ben bu zamana kadar hiçbir kadının peşinden koşmak zorunda kalmadım, sen o kadar inatçısın ki benim ödümü patlatıyorsun. Sana beslediğim duyguların altında ezildiğimi hissediyordum. Bunu yapmaya gücüm yok, ben senin beklentilerini karşılayacak o adam değilim biliyorum ama kahretsin o kadar bencilim ki seni gördüğüm ilk andan beri benden başkasıyla olabileceğini düşündüğüm zaman çıldıracak gibi oluyorum.
~~~*~~~

~~~*~~~
O güzelim gözlerine bakarken bu hayatta sadece onun için var olmayı diledim. Sadece onun için çalışmak, onun için uyumak, onun için gülmek, geri kalan hayatımı tüm benliğimle onun var oluşuna adamak istedim.
~~~*~~~

~~~*~~~
"Senin neyini kıskanayım ben be, egosu tavan yapmış manyak."
"Siz kadınların benim egomla ne alıp veremediğiniz var, anlamış değilim."
"Sana benden bir tavsiye, bir kadın sana bir şey söylüyorsa muhtemelen haklıdır ama siz kas kafalar anlamıyorsunuz. Ama eğer birden fazla kadın sana aynı şeyi söylüyorsa bir yerlere not alsanız iyi olur. Egon tavan yapmış diyorsak demek ki doğru."
~~~*~~~

~~~*~~~
"Bak güzelim, aşkın beni gözümde var olduğunu kanıtlayan hiçbir şey yoktu, ben sadece seninle tanıdım ve anladım ki aşk sadece sana benziyor. Hiç kimse ya da hiçbir şey umurumda değil. Önemli olan tek şey, sadece sensin."
~~~*~~~


Söylemezsem içimde kalacak şeyler var onları söylemek istiyorum :) 

Öncelikle Ela'nın bazı tavırları, davranışlarını çok salakça buldum ve sinir oldum. Tamam Baran'ın hatalı olduğu kısımlarda vardı yoktu değil ama Ela'nın bu kadar güvensiz olması, sinir bozucu. yaralı olduğun konular olabilirdi ama yine de eğer seviyorsan güveneceksin, güveniyorsan da onun sözlerine inanacaksın. Ela'ya bu konuda sinir olduğumu inkar edemem ama tabi Baran'da yanlış yaptı tarafsız olacağım. 

Tuba Atıcı Coşar... tatlım tebrikler, güçlü bir kalemin var sıradaki kitabını bekliyorum. Sakın yazmayı bırakma :)

Size de kitabı tavsiye ediyorum ben çok beğendim bence bir okuyun ;)

~~~*~~~
Hiç beklemedim, tereddüt etmedim. İçimde dolup taşan aşkı inkar etmedim,edemezdim.
Kabullendim.
İçime işledi adım adım.
Hissettim.
Kalbimde doldu taştı ve coşkuyla bir şeyler patladı.
Yüreğim sıkıştı.
Göğsüm daraldı. 
Aşık oldum.
Aşık olmuştum.
Bir çift ela göz, sonum oldu sonunda.
~~~*~~~

Aşk'a Dair Serisi



Kitabın tanıtım yazısı:

Aşka dair her şey aşk büyüsüne kapılır…

Ani bir çarpışma ile başlayan ve birbirlerinden ilk görüşte etkilenen Ela ve Baran için yaşadıklarına rağmen aşkın büyüsüne kapılmak hiç zor olmamıştı.

Ela, başına gelen acı olayı öğrendikten sonra canını yakan her şeyden kurtulmak için çok sevdiği şehrini terk etmişti. Yalnız kalıp olanları unutmak için gittiği yerde başına geleceklerden habersiz iki ay geçirmişti. Yaşananları geride bıraktığında artık daha güçlü bir kadındı. Bir daha hiçbir erkeğe kapılmayacağına kendini inandırmıştı. Ta ki hayatında gördüğü en yakışıklı adamın kollarına düşüp, kendini onda kaybedene kadar…

Baran, otoriter bir patron, harika bir arkadaş ve ailesine bağlı bir evlat olmasına rağmen hayatın ona gençlik yıllarında acımasızca aşıladığı güvensizlikle bambaşka bir adam olmaya zorlanmıştır. Kendinden emin duruşu ve açık sözlülüğü, ukala tavırları ve serseriliği ile dikkat çeken Baran, hiç beklemediği bir anda ela gözlerin esiri olunca, sudan çıkmış balığa döner. Hızla ve tutkuyla birbirlerine bağlandıkları anda geçmiş peşlerinden gelmiş, Ela ve Baran için bir anda her şey değişmiştir.

"İçim acıyordu, pişmandım. Her şeyden önce suçluydum ama o kadar bencildim ki yine onu istemekten kendimi alamıyordum."

1 yorum :

  1. Kitabı okurken çoğunlukla güldüm hüzünlendm sevindm hepsini biara yasadm muhtesem bir kitap muhteşem bi aşk hikayesi

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın