9 Kasım 2015 Pazartesi

4 İlle Kitap Tüyap'ta! :)



2015 Tüyap benim için 7 Kasımda başladı 8 Kasımda bitti ne yazık ki... ve sadece bu iki güne her şeyi sığdırmaya çalıştım ve bence elimden geldiğince sığdırıp eğlendim de :) İtiraf etmek gerekirse yine çok keyifli zaman geçirdim.

Daha önceden dediğim gibi imza günlerine katıldım ve sadece bununla kalmayıp, stantta çalışan arkadaşlarımla sohbetler ettim falan :)

Hatta neredeyse bir izdihamın ortasında kalıyorduk :) Bunu anlatmazsam içimde kalır :) Biliyorsunuz ki -bildiğinizi düşünüyorum - Epsilon Yayınevi'nden çıkan 4N1K kitabının yazarı Büşra Yılmaz'ın 7 Kasım cumartesi günü imza günü vardı ve oluşan aksilikler dolayısıyla imza yarıda kesilmek ve daha sonra devam etmek durumunda kaldı. Bu da Büşra Yılmaz'ın fanlarının standın etrafında birikmesine, kalabalık oluşturmasına neden oldu. Öyle böyle bir kalabalık değildi hani. Ne stanttan bir şey bakabiliyorsunuz ne çevresinden dolaşabiliyorsunuz. Tabi bu durum televizyon programlarına ve haberlerine de yansıdı.

O kalabalığı görüp böyle bir hayran kitlesine sahip olan Büşra Yılmaz'ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Böyle bir okur kitlesine sahipken dilerim bir an parlayıp sönen bir yazar olmak yerine bu sektörde kalıcı yer edinen bir yazar olursun, tatlım :)

Bu sene fuarda yabancı yazarlarda vardı. İlk hafta Sarah Jio ile başladı. Pena Yayınları'ndan çıkan Yeşil Deniz Kabuğu kitabının hem tanıtımını yaptı hem de okurlarıyla buluştu yazar. Okuları saatlerce sıralarda beklemiş, aslında bende kendisi ile tanışıp imza almak isterdim ama o kadar saat sırada beklemek... sanırım gözümü korkuttu :)

Tabi sadece Sarah Jio ile kalmadı yabancı yazarlar :)

İthaki Yayınları çok sevilen kitabı Kafes'in yazarı Josh Malerman'ı davet etmiş ve yazar 13-14-15 Kasım'da okurlarıyla buluşacak. Detalı bilgi için: TIKLAYINIZ

Pegasus Yayınları'da çok satanlar listesinde yer alan serisi Telepati Serisi'nin yazarı Leonardo Patrignani'yi davet etmişler, imza tarihleri ise 14-15 Kasım'da olacak. Detalı bilgi için: TIKLAYINIZ

Bu kadar geniş kapsamlı bilgiden sonra gelelim benim fuar macerama :D biliyorsunuz ki ben liste yapmıştım her ne kadar o listeye çoğunlukla sadık kalmış olsam da ne yazık ki bazı noktalarda listenin dışına da çıktım :)

Neyse konumuz bu değil tabi ki :) Kronolojik sırayla mı gitsem ne yapsam bilemedim ama en iyisi sırayla gitmek :)

Ahh, bundan önce kimlerde nasıl indirimler vardı kısaca söylemek istiyorum. 

Pegasus'ta yine her fuardaki gibi %25-30 indirim vardı.
Yabancı Yayınları, Müptela ve İthaki'de %25 indirim vardı.
İndigo Kitap'ta 10 TL'ydi kitaplar ama Işıl'canın kitapları 15 TL'ydi.
Epsilon Yayınları %20 indirimli
Martı Yayınları'nda 5-10 TL arasındaydı kitaplar ancak ciltliler 15 TL ve Küçük Hırsız ve Psikopat 20 TL'ydi.
Dokuz ve Böğürtlen Yayınları'nda 7-10-12 TL'ye kadar indirim vardı.
Artemis'te yine %25,
Arkadya ve Arkadya Bitter'in kitapları 15 TL'ydi.
Aspendos'ta bacı kitaplar 10 TL iken bazıları 3 kitap 20 TL idi.
Doğan Kitap'ta 10 TL'lik kitaplar vardı ama genelde %20 indirim vardı.
DEX'te 5 TL ve 10 TL'lik kitaplar vardı ama yeni kitaplarında %20 indirim vardı.
Nemesis Kitap'ta 10 TL'ydi kitaplar ama son çıkanlarda 12,50 TL olanlar da vardı.
Ephesus'ta %30'du indirim ancak yanlış hatırlamıyorsam 10 TL'lik de kitaplar vardı.
Olimpos Yayınları'nda 3 Kitap 25 TL kampanyasında olan kitapları vardı ve onun haricindekiler de 10 TL ve 15 TL idi.


Benim bildiklerim bunlar, daha doğrusu benim ilgi alanımdaki stantlar bunlar olduğu için bunları yayınevlerini yazabiliyorum.

Umarım listelerinize bir yararı olur =)



Neler olup bittiğine başlamadan önce bu güzellikler beni yine çok mutlu etti ve sevindirdi :) Tuana ve Çağla beni buldular :) Tuana'yla CNR'da tanışmıştık ve beni görünce yine tanıdı :) bu kızlar beni yine bu fuarda utandırıp yüzümü kızarttılar :) sevgi pıtırcıkları olmaları sayesinde sanırım içimdeki çekingen ve utangaç tarafımı dışarı çıkardılar.. Şimdi CNR'da tekrardan karşılaşmayı diliyorum bu kızlarla :)




İndigo Kitap'ın yazarlarından biri olan ve Yalnızlık Cesaret İster kitabının yazarı Merve Deniz'in imza günü vardı. Kitabını beğenmişken katılmamak olmazdı diye düşündüğümden kitabımı imzalattım aynı zamanda kendisi ile de tanıştım :)

Dilerim kendisini yeni kitaplarla da takip etme şansına nail oluruz :)








İlk olarak İndigo Kitap'tan gidiyorum sanırım :) Yine İndigo Kitap'ın yazarlarından olan Tuğçe Sargın'ın da imzası vardı. Merve Deniz'le aynı gün olması ikisiyle de tanışma şansı yakalamama neden oldu ki buna çok memnun oldu :)

Aşk Mutfağı'nı beğenmiştim ancak kitabın devamının olması ve yarım bitmesi içime oturmuştu bu yüzden azıcık yazarı sıkıştırmış olabilirim 2. kitap diye ama öğrendim ki üzerinde çalışılmakta :) eee biz de beklemedeyiz :)







DEX'ten çıkan çarpıcı kapağıyla dikkatimi çekmesine rağmen fuara kadar almadığım Çöl Rüyası'nı almışken imzalı alayım dedim :) Ki aldım da :) şimdi sadece zevkle okumak kaldı :D

Aralarına göz gezdirdiğimi itiraf ediyorum ilgi çekici göründü :)









Bütün fuar koşuşturmacasına ve her şeye yetişme çabam içinde karşıma bir de kim çıksın :D Yazın bir kenara arkadaşlar 8 Kasım'da İlle Kitap Blogu'nun radarına yakalana bir adet yazar var burada :D

14-15 Kasımda gidemeyecek olmama en çok üzülme sebeplerimden biri de Meral Kır'ın imza gününü kaçırmak olacaktı. Zaten imzalı kitaplarım evet ama onun yanında olup o heyecanı insanın içini kıpır kıpır yaparken o tadı almak istiyordum ancak ne yazık ki gidecemeyecek olmamdan dolayıp ve kendisini göremeyecek olmaktan dolayı üzgündüm. Ancak şans bana güldü ve stantların arasında gezerken bir de ne göreyim karşımdan kardeşlerinden gizlice kaçmış gelmiş Meral abla :D yakaldım ve sohbet muhabbet derken kendisiyle bir resim daha kaptım :D Tabi bununla kalmadım daha kaç yerde kendisine rastladım anlatamam :)

Meral abla benim için bambaşka bir yazar olmasının yanında Doruk'uma can veren parmakların sahibi... daha ne olsun ;)

Seviyoruz seni <3 br="" nbsp="">


Erdem İnci'nin diye diye dilimde tüy bitti ve sonunda amacıma ulaştım. Erdem, İnci'nin :D Şimdi bu kız ne diyor diyeceksiniz biliyorum :) Açıklayayım :D İlknur Birdal'ın wattpad'de yayınlanan Tadımlık Aşk kitabında baş karakterin kız kardeşinin adı İnci ve aşık olacağı adamın adı da Erdem veeee biz ona cast ekibi oluştururken Erdem bir de kim olsun dersiniz... Bendeniz, İnci'nin hayallerinin erkek'i, Kellan Lutz. Sarışınları sevmem ama bu adam başka ;) Neyse... ben başının etini yiye yiye sonunda İlknur, Erdem'i İnci'ye verdi :D Delilim bile var :D

Her neyse, pazar günü yani 8 Kasım'da İlknur'un imzası vardı gittim Karanlığın Külleri'ni imzalattım :)


İşte delilimi yukarıda görmektesiniz... hani kitabı okurken falan olur da asılma moduna geçerseniz... bilemiyorum  neler olur ;)




Çirkin Güzel Serisi ve Senden Bebek İstiyorum kitaplarından sonra Haret Rüzgarları kitabı çıkan Aslıhan Akagöz'ün de imza günü vardı ve kitabı alacakken bari imzalı olsun dedim ;)

Her ne kadar resimde aşk yaşıyormuş gibi görünse de ikimizde kitapla aşk yaşıyorduk :D

Taaa Almanya'da gelen yazarımıza hoş geldin diyor ve imzayı kapıyoruz :D





Neden resim çekilmedik bilmiyorum ama Işıl Hanımdan da imza aldım. Duygu ve Ali'm imzalıyken Bekir'in başı kel mi ki imzasız olacak ;) İndigo'dan yeni kapaklarıyla çıktı bu arada Duygu ve Ali'm, eğer henüz okumadıysanız bence yeni kapaklarıyla takım halinde alın derim ben çok güzel görünüyorlar.

Ayrıca biliyorsunuz ki okurlarının yoğun baskısı ile Sedat'ı yazmaya başlayan Işıl Hanım'a Levent'te yazılır mı dedim ama sanırım yazılmayacak çünkü yazarın diğer hikayelerine de sıra vermek gerek ve Işıl Hanım seriyi bitirmeyi düşünüyor Sedat ile :) Aslında mantıklı da hani, sonucunda dördü önemli karakterlerdi :)

Neyse Sedat geliyor ya o bize yeter :)




Artık biliyorsunuz ki İnci'nin fuar klasiği FMArsal'dan imza almak :D ama bu sefer ki bambaşkaydı çünkü Selim çıkmıştı :) Selim benim FMArsal erkekleri arasındaki en sevdiği karakter olmasının yanında benim için bambaşkaydı. Kitabın cumartesi henüz gelmediğini öğrenip ertesi gün alana kadar içim gitti Selim kalmaz falan diye. Ama şimdi artık rahatım Selim ellerimde ve imzalı olarak :)

Kapak tasarımının dehşet güzel olduğunu not düşmek istiyorum, tam hayallerimdeki Selim diyebilirim =)

Fatih Hocam, Selim'de çıktı ya artık diğer kitaplarınızı daha rahat bekleyebilirim :)


Ve... ve...ve... çocuk'undan ayrılamayan yazar Tuba Atıcı Coşar :) Ultra yakışıklı Baran ve onun asi güzeli Ela'nın hikayesini - Aşk Büyüsü - yazan Tuba'nın da imza günü vardı :D gerçi biz kendisi ile cumartesi karşılaşmıştık ama tabi ki imza almadım imza gününde alacağım diye ;) veee imzamı aldım, Berk'i sahiplenip Baran'ı Hüsniye'ye bıraktım mühürlü özel imzalı kitabımı elime alıp gönül rahatlığıyla eve döndüm :)
Bir de yayınevi Tuba'dan kısa zamanda ikinci kitabı bekliyormuş ve bu konuda ısrarcılarmış eee biz de ne yapıyoruz, yayınevini destekleyip yazara baskı yapıyoruz :D

Tuba, tahmin ettiğimden daha sıcak kanlı ve sevimli bir şey çıktı yahu :D Yanaklarını sıkasım vardı çok fena :) neyse Tuba tatlım sen benim yerime küçük canavarın Yusuf Berk'i öp, ikinci imza gününü iple çekeceğim :)



Bakınız yukarıdaki resim, özel insanlara mühürlü imza :D seviliyorsun yazar hanım :)



Ünlü Aşk ve Ölümsüz Aşk'ın yazarı Burcu B. Filiz'in de imza gününü yakaladım :D Her iki kitabı da okumuş olmama rağmen henüz yorumlarını girmedim bloga yakında sizlerle olacak kitapların yorumları.

Ünlü Aşk'ı CNR'da imzalatmıştım Ölümsüz Aşk'ı da bu fuarda imzalattım. 2. kitabı ilk kitaptan daha çok sevmiş olduğumu da not düşmek isterim :) İmzamı aldım :)

Ahh bir de biliyor musunuz? Yazarın başka hikayeleri varmış, fantastik türünde, ancak Türk yazarların fantastik endişeleri dolayısıyla biraz geride kalmış bu hikayeler dilerim onlarda basılır. Türk yazarları bu kulvarda görmek isterim açıkçası.




8 Kasım'da Selvi Atıcı'nın da imza günü vardı. Pinokyo'nun Rüyası kitabı çıktı ve Nemesis Kitap'tan çıkan ilk kitabının imzasını da pazar günü dağıttı. Yazar biraz gecikti ben de o sırada standın dönündeydim, birden önümde bir bayan koşturuyor. Siyah dar eteği, topuklu ayakkabılarıyla fırtına gibi esti geçti önümden. Peşinden hayran hayran bakmadım değil hani :) Bir an gözümün önünde Süheyla canlandı desem yalan olmaz :) Manken gibi bir bayan Selvi Atıcı, keşke vaktim olsaydı da imzasına katılsaydım ama neyse ki stantta görevli arkadaşım, Kitap İklimi Blogu'nun biricik sahibi Pınar, benim için kitabımı imzalattı =)




Bütün bu koşuşturmacanın yanında Tuğçe'nin Kitaplığı'yla da sonunda bir karemiz oldu :) Her fuarda gitmeden önce niyetlenmeme rağmen, sonunda bu fuarda bizim de artık bir resmimiz var dedim yani :)








Şimdi gelelim bu kız neler aldı. :) İşte aldığım yeni hazinelerim... annemin deyişiyle çeyizimin yeni üyeleri ;) 



Yabancı Yayınları'ndan eksiklerimi tamamladım, Ruhumdaki Canavarı deli gibi bekliyordum. Bir çoğunuz Gözlerindeki Canavar'ı beğenmedi biraz Vitale yüzünden tepkili yanaştı, bunu okudum birçok yorumda ama ben çok beğenmiştim ancak Ruhumdaki Canavar... bambaşka çıktı. Hemen başladım o yüzden biliyorum :) Cumartesi günü Devrimin Kızı'nı almak istedim ama kalmamıştı. Düşünebiliyor musunuz öyle bir satmıştı ki kalmamış. Neyse ki pazar günü aldım ama öğrendim ki eğer biraz daha geç kalsaydım yine alamayacaktım. Neyse önemli olan elimde olması ;)

Sonsuza Kadar yayınevinin yeni çıkan kitaplarından, görmediyseniz tanıtımı yayınevinin sayfasında var. Konusu tam benlik bir kitap olduğu yönünde :D



Zeynep Işıkları'n kitabı Mevsim'i hep almak istemiştim nedense araya başka kitaplar girince hep arka planda kalmıştı. Şimdi iyi ki almamışım diyorum çünkü yazarın Bal Köpüğü kitabıyla beraber almamın yanında Mevrim'in yeni kapak tasarımı daha çok beğendim. Şanslıydım sanırım iki kitabın da kapağının uyumlu haline denk geldim :D

Merve Akıncı'nın da elimde olan 2. kitabı bu Efsunlu Adamlar, okumak için ne bekliyorum bilmiyorum ama sanırım Efsunlu Adamlar kitabıyla başlayacağım ancak Müptela... bu kapak süper olmuş. Genelde bu tür şeyleri bir yabancı yazarların kapaklarında görüyoruz ;)




Selim'i aldığımı söylemem gerek yok sanırım :D Şu gördüğünüz Kan Kırmızı Yol varya... sanki asırlardır onu bekliyormuşuz gibi hissediyorum. Sonunda çıktı. FMArsal'ın Tutku Serisi'nin kitaplarını ise... sırf kapaklarını çok beğendiğim için aldığımı söylesem... hangi akla hizmet sırf kapak için aldığımı bilmesem de kapaklar beni çok fena çekti ne yapayım :)

Tür değişikliğine giden Fatma Erdek'in kitabının kapağı da yakından çok hoş görünüyor söylemeden geçemeyeceğim :)


Aspendos'a aslında Jet ve Bu Adam kitaplarını almak için uğramıştım ancak şansıma ne Jet gelmişti ne de Bu Adam... kötü yanı ise Bu Adam'ı yine alamadım :(

Hazır gitmişken eli boş çıkmak olmaz diye düşünerekten başladığım serinin 2. kitabı Hayallere Dokunmak'ı alayım dedim. Bir de birkaç arkadaşım A.L.Jackson'ın kitaplarını çok tavsiye ettiler, tam da stanttayken Tuba Atıcı Coşar'la karşılaştım ve kendisi İçimdeki Sen'i çok beğenmişti onun tavsiyesi üzerine onu da aldım :) Sonra ertesi gün bir öğrendim ki Jet gelmiş :) Aslında standa uğradığımda söylendi Jet'in geldiği. Herkese sürpriz olmuş Jet... keşke Bu Adam'da aynı sürpriz içinde olsaydı... Neyse artık Bu Adam'ın çıkmasını bekleyeceğiz :)



Nemesis'e de uğradım. Aslında Nemesis'ten çıkan kitapları almıştım ben fuardan önce ancak Buse Gümüş'ün kitabı çıkmıştı, kendisinden kitabı istedim hemde imzalı olarak uzatsana bana bir tane dedim sağ olsun uzattı ;) Bir de güzel çevirmeni Rukiye'de Sarah MacLean'ın kitaplarını çok övdü bari nasılmış bir bakayım dedim :) Bu arada Sen Bilmesen de yeni çıkan kitabı Nemesis'in ve kapak tasarımı çok hoş olmuş bir bakın inceleyin derim ben :)

Ahh şimdi siz diyeceksiniz ki hani Selvi Atıcı'nın kitabı...Pınar bana imzalatacaktı ve ben kendisinden alacağım sonra :D yani bu Nemesis'lere bir de Pinokyo'nun Rüyası'nı ekleyin ;)



Ve son olarak da...Zaten imzalatmış olmamdan dolayı Hasret Rüzgarları'nı ve Çöl Rüyası'nı almış olduğumu fark etmişsinizdir ;)

Dilan Ak'ın kitabı da raflarda yerini alır almak bende aldım. Fuarda ne yazık ki ilk gün bulamadım ama pazar günü hemen aldım. Kapak cidden süper olmuş ve öncelik vereceğim kitaplardan biri aynı zamanda. Dilan'ın imzasına katılmayı çok istiyordum ancak ne yazık ki tarihler bana uymadı artık başka imzasında kitabı benim için imzalar :)


Benim Tüyap maceram böyle bitti. Hala deli gibi hafta sonu gitmek istememe rağmen gidemeyeceğimi biliyorum. Fuarın tadını çıkarın, eğlenin ve bol bol kitap alın :) 

4 yorum :

  1. Selvi'n elimde rehin :p Keşke bu hafta da gelsen ve elden verebilsem. Hiç laflayamıyoruz fuarda çalışınca :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çok isterdim gelebilmeyi :( artık bir günü ayarlar buluşuruz, bol bol laflarız :)

      Sil
    2. Tamam canım yapalım bunu (:

      Sil
  2. iyi günler bir kitap aşığı olarak blog gezerken burayı buldum elinize emeğinize sağlık. başarılar diliyorum. amatör olarak yaptığınız bu blogdan para kazanmak isterseniz lütfen bana ulaşın saygılar. tuncmert1515@gmail.com

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın