6 Haziran 2016 Pazartesi

7 Paula Weston - Işıltı ( The Rephaim #3 )


~~*~~
Jude çenesini ovdu. "Eskiden olduğumuz kişiler... Tekrar o kişiler olmak istemiyorum."
"Ben de."
"Amageçen see ne olduğunu çözeceksek eskinden kim olduğumuzu bilmek zorundayız."
"Biliyorum," dedim. "Ve bu beni çok korkutuyor."
~~*~~

Şiddetle tavsiye ettiğim bir seri olmasının yanında şiddetle de bütün kitaplar çıkmadan okumanızı tavsiye etmediğim bir seri. Çünkü öyle yerde kitaplar bitiyor ki bir sonrakini beklerken yerinizde duramıyorsunuz. Dolayısıyla şimdiden kitapları alın ama 4. kitap çıkmadan başlamayın ;)

Paula Weston'ın The Rephaim serisinin 3. kitabı Işıltı ile Gabe, Jude ve Rafa'nın macerası devam ediyor. 2. kitabın kaldığı yerden devam eden Işıltı'da yine merak uyandırıcı konuşmalar, şaşırtıcı gerçekler, kafa karıştırıcı sırlar her şey yavaş yavaş ortaya dökülüyor.

Rafa ve Taya iblislerin elinde tutsak, Gabe, Jude ve dışlanmışlar tapınaktalar... İblisler Rafa ve Taya'ya ne yaptıkları mechul... türlü türlü işkenceler... eee Gabe yerinde durabilir mi? Rafa'yı aklından çıkaramayan Gabe aynı zamanda tapınaktakilerle de uğraşmak zorunda... Daniel ile... Nathaniel ile... daha da önemlisi kafasındaki karışıklıklarla...

~~*~~
Seni kaybedeceğimi sandım ve seni kaybedemem Rafa. Kaybedemem..."
~~*~~

Yine soluksuz okunacak bir kitap olmuş itiraf etmeliyim ki. Zaten bu seride sevdiğim şeydi, çabucak okunup bitmesi sonunda nasıl bittiğinin anlaşılmaması... Yazarın bu konuda kurgu yeteneği yormuyor okuru ve çeviri de güzel olunca çabuk okunuyor.

Rafa ile Gabe arasındaki gelişmeler hoşuma gitti. Sonunda ikisi de duygularını göz önünde bulundurdular dedim ama Daisy de bir şeyler vardı bence... Nedense onunda Jude'dan hoşlandığına dair bir izlenime kapıldım ama bakalım göreceğiz ;)

Kitabı beğendim, bir çok şey bence ortaya çıktı ama bunun yanında hala gizemini koruyan şeyler de var...Mesele Jude ve Gabe'in zihinlerini kim değiştirdi, neden değiştirdi gibi...

~~*~~
"Gaby, yakınımda olduğun sürece istediğin her şeyi yapabiliriz." 
~~*~~

Kitap yine çok kötü bitti. Kötü bitti dediğime bakmayın, devamını heyecanla beklenecek şekilde kötü bitti. 4. kitabı çok büyük bir hevesle bekliyoruz sevigli Yabancı, ne olur bekletmeyin bu okurları :)

Yorumuma başlarken de dediğim gibi, kitabı daha doğrusu bu seriyi seviyorum. Çok nadir okurum fantastik bilirsiniz ve bence fantastikler yormayacak okuru, bıktırmayacak, tadında bırakmasını bilecek ve okuru heyecanlandıracak. Bu seri öyle... yormuyor, merak uyandırıyor ve bence okura istediğini de veriyor.

O yüzden tavsiye ettiğim bir seri ama dediğim gibi, 4. kitap çıksın hepsini peş peşe okuyun!

~~*~~
Jude kapıdaydı. Uzun uzun sessizce bakıştık. Kapı sövesinden tutmuş, bekliyordu. Dünyanın değişmek üzere olduğunu biliyordu. 
Çünkü her şeyi hatırlıyordum.
Her şeyi.
~~*~~

Yorumumu kitabın son paragrafı ile bitirdim. Düşünün nasıl fena bitti ve ben  şimdi merakla ve heyecanla 4. kitabı bekliyorum.

Duyun sesimi Yabancı Yayınları, acilen 4. kitabı bekliyoruz. :)

The Rephaim Serisi

Kitabın adı           : Işıltı
Orijinal adı          : Shimmer
Yazarı                   : Paula Weston
Seri / Sıralaması  : The Rephaim #3
Çevirmen             : İnci Nazlı
Yayınevi               : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı           : 352

Kitabın tanıtım yazısı:

Becca Fitzpatrick'in HUSH, HUSH serisini sevdiyseniz, bu seri tam size göre. Gölgeler serisinin üçüncü kitabı IŞILTI'da tehlike büyüyor, riskler giderek artıyor… Gaby Winters hayatının daha karmaşık hale gelebileceğini sanmıyordu, fakat fazlasıyla yanılıyordu. O, sandığı gibi on dokuz yaşındaki kaygısız genç kız değildi. O bir Refaim'di, düşmüş meleklerin soyundan geliyordu. Öldüğünü sandığı ikiz kardeşi hayattaydı. Şimdiyse Rafa; seksi ve sinir bozucu Rafa, Gaby'nin peşindeki iblislere tutsak düşmüştü ve acı çekiyordu. Gaby'nin tek seçeneği kendi içinde ikiye ayrılan Düşmüşlerin birlikte hareket etmesini sağlamaktı, yoksa Rafa'nın hiç şansı kalmayacaktı. Bu, zamana ve tarihin gerçeklerine karşı bir yarıştı ve şimdiden çok geç kalınmış olabilirdi… 

"Gizem, aşk ve soluksuz macera."
-The Reader's Den-

7 yorum :

  1. 4.kitap ile ilgili bilginiz var mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır ne yazık ki yok, çok bekletmemelerini umuyorum.

      Sil
    2. Hayır ne yazık ki yok, çok bekletmemelerini umuyorum.

      Sil
  2. Acaba gelişme var mı? Ne zaman çıkacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bilgim yok ama araştırma içerisine gireceğim :) size de bilgi veririm

      Sil
  3. Yabancı yayınlarına mail de gönderdim ama dönüş olmadı :/

    YanıtlaSil
  4. Muhtemelen yoğunluklarından dolayı dönüş yapamıyorlardır. Yeni kitaplar üzerine çalışıyor :)

    Bu arada yeni kitap çok yakında çıkacakmış, tarihi belliymiş ama okurlara sürpriz olsun diyorlar :) beklemeye devam edelim yakında çıkıyor :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın