3 Haziran 2016 Cuma

1 Wendy Higgins - Tatlı Cazibe ( The Sweet Trilogy #4)


~~*~~
"Sonsuza dek şehvet peşinde koşmanın yeteceğini sanarak aptallık etmiştim. Bu hayat değildi. Anna ile aşk dolu bir anı anlamsız şehvete defalarca yeğlerdim."
~~*~~

Veeee işte Kaidan Rowe yine sahnede... Bu sefer mikrofon elinde ve onun duygularını, olaylara onun bakış açısını dinliyoruz, okuyoruz, yaşıyoruz...

Wendy Higgins, sanki kendisi de seriyi bitirmemiş ve Kaidan Rowe'dan ayrılamamış da bu kitabı yazmış gibi geldi bana ama itiraf edeyim hiç şikayetçi değilim :) Çünkü Anna tarafından okunan olaylarda biliyorsunuz ki Kaidan'ın duygularını o anlatmadığı sürece veya izin vermediği sürece göremiyor ve bilemiyorduk. Ama şimdi her ikilemini, her duygusunu, içerisindeki karmaşayı, savaşı ve daha da önemlisi aşkı gördük. Bu yüzden yazara teşekkürler şimdi Kaidan'ın da Anna'yı ne kadar çok sevdiğini öğrenmiş olduk =)

Kitabın konusunu anlatmayacağım zaten serinin son kitabı olması dolayısıyla ilk üç kitabı okuduktan sonra istemsizce eliniz bu kitaba gidecek ve okuyacaksınız.


~~*~~
"Kusursuz bir dünya da yaşıyor olsaydık ayağa kalkıp ona sarılırdım. Kusursuz bir dünya da yaşıyor olsaydık onun aptal erkek arkadaşı olurdum ve onunla sabaha kadar gamsızca sevişirdim. Kusursuz bir dünyada yaşıyor olsaydık ona kendime bile itiraf etmekten korktuğum sözleri söylerdim. 
~~*~~

Kitap, serinin ilk üç kitabının özeti olmanın yanında oradaki en önemli duyguları ve olayları daha da önemlisi Kaidan'ın hayatındaki değişiklikleri okuyoruz. Açıkçası tekrar eden satırlar ve sayfalar göreceğimi düşünmüştüm ama yanılmışım. Bildiğiniz yazar olayları özet geçmiş, önemsiz detaylara girmemiş ana konulara bağlı kalmış ve asıl önemli olan Kaidan'ın düşüncelerini duygularını ön planda tutmuş. Eee bu da kitabı oldukça iyi yapmıştı.

Kitap bir bakıma üçe bölünmüş gibiydi. Bölümlerde hangi kitaba giriş yapıldığı söylenmişti ve bu da bizi hangi olayların beklediğini bilerek okuduk. Sonunun ne olacağını biliyorduk belki ama Kaiden'ın hislerini öğrenmek de ayrı bir tattı.

~~*~~
"Anna konusunda çok fazla hata yapmıştım. Kendi bencil dürtülerim ve arzularım yüzünden onu tehlikeye atmıştım. Ona layık olmadığımı bile bile onu kendime istemiştim."
~~*~~

Çok detaylı bir yorum yapmayacağım. Sonuçta bilinen bir olay döngüsü var ve sonuç da belli Ancak şu yönden serinin takipçilerine okumasını öneririm. Kaidan'ın hep gizemli kalan bir çok yanını öğrenmek, onun nasıl bir savaş içerisine girdiğini bilmek, en büyük zaafı olan şehvete karşı koymaya çalışmasını, Anna'ya duyduğu sınırsız aşkı okumak oldukça güzeldi.

Çoğu kısımda Kaidan'ın belki geride durduğunu düşündük ya da Kaidan bunu neden yapmadın dedik ilk üç kitabı okurken ama bu kitapta her şey su yüzüne çıktı. Hatta Anna için her şeyi göze alabilecek olması da... paha biçilemezdi.

Şuan seriyi gerçekten bitirmişiz gibi hissediyorum. Bu inanılmaz bir şeydi. Çok zevk alarak okuduğum bir seriydi. Sevdim ve sizlere de tavsiye ederim arkadaşlar :)

~~*~~
"O benim içime işlemişti. Aklımdaydı, kalbimdeydi; büyüyüp her yere yerleşiyordu. Yanımdan ayrıldığında izi her zaman beni takip ediyordu ama bu bana yetmiyordu."
~~*~~


The Sweet Trilogy'nin kitapları: 


Kitabın adı           : Tatlı Cazibe
Orijinal adı          : Sweet Temptation
Yazarı                   : Wendy Higgins
Seri / Sıralaması  : The Sweet Trilogy #4
Çevirmen             : Bige Turan
Yayınevi               : Go Kitap
Sayfa sayısı           : 565

Kitabın tanıtım yazısı:
SÜRPRİZLERE KUCAK AÇ

Kötü çocuk Kaidan Rowe hayatta istediği her şeye sahiptir: şan, şöhret, yetenek… Ve tabii güzel kızlar. Ama kızları baştan çıkarıp günaha teşvik etmek onun görevinin bir parçasıdır. Çünkü o, İblis Düklere hizmet etmekle görevli bir Nefildir ve Düklere karşı gelmek, ölmek demektir. Neyse ki Kaidan işini severek ve çok iyi yapar. Ta ki tatlı, cesur ve de iyi kalpli Anna Whitt ile tanışana dek. İblisleri yeryüzünden temizlemeye kararlı bir Nefil olan Anna, iyi ile kötünün savaşına öncülük ederken Kaidan’ı da hiç tatmadığı duygularla yüzleşeceği bir başka savaşın içine çekecektir.
Tatlı Şeytan serisinin dördüncü ve son kitabında olaylar bu kez gizemli yakışıklı Kaidan Rowe’un ağzından anlatılırken, okurlar onun o soğuk ve kendinden emin görüntüsünün altındaki kırılgan âşığı tanıma fırsatı yakalayacaklar.

1 yorum :

  1. Benimde çok beğendiğim bir seriydi, bu arada çok güzel yorumlamışsın :)))

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın