27 Temmuz 2016 Çarşamba

1 Gülay Sena Dündar - Saklı Cennet ( Cennet #2 )


~~~*~~~
Halbuki ümitlenmesi için ortada hiçbir sebep yokken tutulmuştu bu deli kıza. Ne yapabilirdi ki kalbe söz geçmiyordu ve gönül bir kez seviyordu onların kitabında.
~~~*~~~


Bir Türk yazarın daha kitabını okumuş bulunuyorum. Yazarlarımızın da en az yabancı yazarlar kadar eğlenceli kurgular ve sohbetler yazabiliyor olması beni sevindiriyor. Nasıl ki yabancı yazarlarda okuyup güldüğümüz kahkaha attığımız kitaplar varsa Türk yazarlarından da aynı yeteneği görmek çok mutluluk verici...

Gülay Sena Dündar'da bu kitabında tam olarak öyle bir şey yapmış. Yazarın ilk kitabı Çalınmış Cennet'i okumadım ama şunu söylemeliyim ki bu kitaptan sonra onu da okumak istiyorum :) Cidden oldukça eğlenceli, bol kahkahalı, dizi tadında romantik komedi bir kitap yazmış. Kendisini bu konuda tebrik ediyorum uzun zamandır sesli kahkaha atmamıştım bir kitabı okurken :)

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, Gülay babasının karanlık hayatından ve ikinci evliliğinden kaçarak kendisine yeni bir hayat kurmuştur. Ancak kaderi peşini bırakmayarak babasının hayat tarzını yaşayan iki adamı hayatına sokmuştur. Birisi kendisini çok belli ederken diğeri eğlenceli kişiliği ile oldukça normal görünmektedir. Gülay biriyle - Uytku'yla- muhabbet etmekten hoşlanırken diğerinden -Şamil'le- fazlasıyla hoşlanmamaktadır. Hayatı bir savaşın içerisinde geçip giderken bir gece hiç de beklenmedik olaylar sonucunda Gülay'ın hayatı yön değiştirir. Yaptığı seçimlerin, aldığı kararların sonucunda aşkın kendisini beklediğini daha da önemlisi karşılık alabileceğini fark eder. Tabi hiçbir şey bu kadarla kalmaz... ne Gülay'ın ele avuca sığmaz lafları, haylazlıkları ne de Utku'nun Gülay'dan aşağı kalmayan tavırları... bir de bunun içerisine Şamil'i de ekledik mi? Tamam oldu! :D

~~~*~~~
"Biz birbirimize uygun değiliz."
"Aç da şu yüreğime anlat Allah'ın belası! Bu söz dinlemeyen kalbime açıkla, bakalım dinliyor mu? Ben ki böyle şeyler yapan herhangi bir kadının peşinden koşmayan adamken senin peşinden fino köpeği gibi buralara kadar geldim Gülay! Neden anlamıyorsun, ben seni seviyorum."
"Ama ben sevmiyorum."
"Zamanla seversin belki, olmaz mı? En azından bir kez denemeye değmez miydik biz?"
~~~*~~~

Hiçbir şey anlamadınız değil mi kitabın konusunu özet geçmemden :) şimdi okuyunca bende pek anlamadım :D

Neyse... Gülay insanın üzerinde böyle bir etki yaratıyor.

Saklı Cennet, oldukça eğlenceli bol kahkahalı romantik komedi tarzında bir kitaptı. Okurken eğlenme garantisi veriyor. Hatta öyle ki toplu taşımalarda ya da kalabalık alanlarda okumayın sesli kahkaha atabilirsiniz ;) Şahsen ben bazen sesli kahkaha attım o kadar yani :)

Ancak şunu da söylemek istiyorum belki spoiler olacak bilemiyorum... Utku ve Gülay evet aşklarını karşılıklı yaşayacaklardı belki ama karşılıksız olarak Gülay'ı seven ve her şeyiyle kabullenmeye hazır Şamil'e çok üzüldüm. Adam sevdi be... her şeyiyle hem de sevdi... kendisine ters gelen her şeyi kabul edecek kadar sevdi.. sevdiği kadının başkasını seviyorum demesiyle kahrolacak kadar sevdi... acıdım valla adam :( üzüldüm... keşke o da kendine denk birini bulsaydı dedim.

~~~*~~~
"Beni sevsen ölür müsün? Ölmezsin. Ama ben, beni sevmediğin her dakika biraz daha ölüyorum."
~~~*~~~

Neyse...

Eğlenecek, sizi güldürecek, bütün stresinizi atacak bir kitap arıyorsanız tam size göre :)

Ahh bu arada yukarıda yazdığım alıntıların hepsi Gülay'a aşık ve aşkının karşılığını alamayan Şamil'den.Şimdi anladınız mı neden o kadar üzüldüm Şamil'e... adam gerçekten sevdi be...

Utku & Gülay alıntısı ise... aşağıda ;)

Çok büyük beklentilerle de okumayın ama... eksiklikleri vardı, abartı olduğunu düşündüğüm kısımlarda vardı ama yine de eğlenceli komedi ve romantikti :) sevdim, okurken eğlendim de, kahkahalarla güldüm de :)

Cennet Serisi

  • Çalınmış Cennet
  • Saklı Cennet
~~~*~~~
"Ben seni çok mu sıkıyorum?"
"Ne alakası var aşkım?"
"Bilmem. Ben gün geçtikçe daha çekilmez biri oluyorum sanki."
"Tabi ki olacaksın kızım, benim gibi bir adamın çocuğunu taşımak böyle yan etkiler yaratabilir. Sen hiç benim prospektüsümü okumadın mı? Aşırı derecede bağımlılık ve dengesizlik yapar, yazıyor orada, iyi bak bakalım."
~~~*~~~



Kitabın adı           : Saklı Cennet
Yazarı                   : Gülay Sena Dündar
Seri / Sıralaması  : Cennet #2
Yayınevi                : Mendirek Yayınları
Sayfa sayısı           : 370

Kitabın tanıtım yazısı:

Aşkta dengeyi, dengesizler bozar!

Sinirle ceketini alıp kapıdan çıkarken Gülay'ın sesi durdurdu onu. "Utku!"

Arkasını döndü ve az önceki alaycı tavırlarından eser kalmamış kadının yüzüne baktı. "Ne var?"

"Bana aşık olma." Bunu söylemek için geç kaldığının farkındaydı ama elinden gelen anca buydu. Fark etmeden de olsa aşık olması için elinden geleni yapmıştı kız.

Sinirle kapıyı çarpıp çıktı adam. Kapının arkasında birkaç saniye beklerken kendine lanet etti.

* * * 

Kadınlara karşı güvensizliği yüzünden tüm ilişkilerini "Bitse de gitsek" tadında yaşayan bir adamla hayatı tiye alan bir kızdan bahsediyoruz. Bu hikaye ne kadar klişe olabilir ki? Madalyonun bir yüzünde aşk kelimesini lügatından silmiş bir kadın, diğer yüzündeyse iki kere yanlış insana çattıktan sonra hayatının mahvolmasından korktuğu için üçüncü şansını denemeye bile korkan bir adam vardı. Onları bir araya getirense akıl almaz tesadüflerden başka bir şey değildi.

1 yorum :

  1. Çok teşekkür ederim canım benim, yorumun ne kadar mutlu etti anlatamam. :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın