19 Ocak 2017 Perşembe

0 Julie Anne Peters - Sen Bunu Okuduğunda Ben Ölmüş Olacağım


~~~*~~~
"Birkaç dakikada olan bir şey, seni sonsuza kadar değiştirebilir."
~~~*~~~

Go Kitap'ın son çıkardığı oldukça değişik ve ilginç bir konuya ev sahipliği yapan kitap "Sen Bunu Okuduğunda Ben Ölmüş Olacağım," okundu ve bitti.

Genç yetişkin kitlesine hitap eden kitap günlük tadındaydı. 23. gününden geriye doğru sayılan günlerin ardındaki nedenler, Daelyn aldığı intihar kararına iten sebepler ve Daelyn'in iç dünyasına açılan kapıyı okuyordu.


Bunalımda olup da bir kez intihar edip başarısız olan Daelyn'in tekrar aynı şeyi denemesin diye anne ve babası gözetiminde geçirdiği günleri gizlice kayıt olduğu Işığın-İçinden sitesi ve okulun kapısının önündeki bankta ona arkadaşlık eden Santana'yla olan ilişkisini okuyoruz.

Atraksiyon ve ekşın yok. Günlü bir hayatı okurken henüz 15 yaşındaki bir kızın hayattan koparılmasını okuyoruz.

~~~*~~~
Her zaman bir çıkış yolu vardır. Tek yapmanız gereken o yoldan gitmektir.
~~~*~~~

Zaman zaman monotonluktan sıkılsak da Işığın-İçinden sitesindeki yazışmalar kitaba renk katan hatta ilginç yapan kısımlardı.

Birçok yabancı filmde veya kitapta okullarda olan zorbalıkları veya dışlanmışlıkları okuyoruz ve izliyoruz, bunun ardında o kişilerin neler yaşadığını ve ruhsal durumları, iç dünyalarında neler yaşadıklarını ifade eden bir kitap olmuş.

İşin ilginç yanı da bu hayatı yaşayan bir çok insan varken Daelyn ile aynı yolu deneyen çok fazla genç var.

Kitapta en sevdiğim şey, ölüme mahkum edilmiş genç hayat dolu Santana ve artık ruhsal çöküntü içerisinde olup psikolojisi bozulmuş ve ölümü kaçır sanan Daelyn...

~~~*~~~
Dünya da iki tür insanlar vardır. Kazananlar ve kaybedenler.
~~~*~~~

Değişik, ilginç bir kitaptı. Ayrıca konu ve içerik bakımından da okuru bunalıma bile sokar o kadar...

Ağır ilerleyen monoton bir kurgusu var dolayısıyla sabırla okumak gerekiyor. Okurken, eğer zevkle okuduğunuz türde bir kitap değilse sıkılabilirsiniz.

Tamamen tercihe dayalı okunması gereken bir kitap.

Kitabın adı      : Sen Bunu Okuduğunda Ben Ölmüş Olacağım
Orijinal adı     : By the Time You Read This, I'll Be Dead
Yazarı              : Julie Anne Peppers
Çevirmen        : Duygu Yücel
Yayınevi           : GO Kitap
Sayfa sayısı      : 268

Kitabın tanıtım yazısı: 

KELİMELER ÖLDÜRÜR

Anaokulundan beri diğer çocukların, hatta yetişkinlerin zorbalıklarına maruz kalan ve birkaç kez intihar girişiminde bulunan on beş yaşındaki Daelyn Rice için durum yeni kaydolduğu lisede de pek iç açıcı değildir. Kendini öldürmeye kararlı olan Daelyn, hayatlarını sonlandırmak isteyen insanlar için tasarlanmış, Işığın-İçinden isimli bir internet sitesini keşfeder ve siteye kaydolarak, intihar etmek için 23 günlük geri sayımı başlatır. Derken Santana adındaki genç bir çocuk okul çıkışında onunla birlikte bahçede oturmaya ve onunla konuşmaya başlar. Ama daha önce pek çok kez aynı şekilde kandırılıp alay edilen, hor görülen Daelyn’in insanlara güvenmesi için artık çok geçtir… Öyle değil mi?
Ulusal Kitap Ödülü finalisti Julie Anne Peters bu sarsıcı kitapla, zorbalığın gençleri nasıl uçurumun kenarına itebileceğine ışık tutuyor. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın