27 Ocak 2017 Cuma

1 Dilek Taygun - Kalbime Fısılda


~~~*~~~
O kızı da kendi karanlık kuyuma çekmiştim. Bu kuyu ya ikimize de mezar olacaktı ya da birbirimize tutunarak bu kuyudan çıkmayı öğrenecektik. Ama şöyle de bir gerçek vardı. Buket ve benim birbirimize tutunmak gibi bir olasılığımız yoktu. Biz baştan kaybetmiştik.
~~~*~~~

Dilek Taygun'un okuduğum 3. kitabı sanırım... Hep bir adım daha ileri de ve daha iyi bir kurgu bekleyerek okuduğumu inkar edemem ama çok çok iyi anlatılmış bir hikaye değil ama kurgusal olarak bakılırsa güzeldi.

Şimdi diyeceksiniz ki o nasıl oluyor :) Anlatacağım =)

Öncelikle yazar akıcı, sıkmayan bir şekilde kaleme alıyor kurgusunu ama duygular daha geri planda kalıyor. Hikayelerine sanki yeterince duygu katamıyor ve bir çok hisler havada kalıyormuş gibi geldi okurken. Diğer kitaplarında da bunu hissetmiştim bunda da hissettim. Ki Ömer benim en merak ettiğim hikayeydi ve büyük bir hevesle de aldığımı inkar edemem. Keşke biraz daha duygular ön planda olsaydı işte o zaman canımı ye benim be derdim şu kitaba.

~~~*~~~
Karımı doğru dürüst tanımıyordum ama ona karşı kalbimde adlandıramadığım bazı kıpırtılar vardı. Ona her kötü davrandığımda bu lanet olası kıpırtılar güçlü bir hortum gibi beni boğmaya çalışıyordu.

~~~*~~~

Kitabın kurgusu iyidi, zorla evlenmek zorunda kalan ve birbirlerinden tamamen farklı bir çift... evlilikleri boyunca atışmaları birbirlerine çanak tutmaları ve sonrasında aşık olmalarına kadar ilerleyen süreçte okunması keyifli bir kurguydu ama duygusal bakımdan pek de hissedilemeyen bir hikayeydi. İşte kurgusal olarak güzeldi ama çok çok iyi olmamasının nedeni duygulardan yoksun olmasıydı.

Dilek Taygun'un diğer iki kitabında da bu eksik vardı bunda da ne yazık ki var... Bu da benim çok daha düşük beklentilerle kitaplarını okumama ve dolayısıyla da hayal kırıklığı yaşamama neden oluyor.

Ben ki Ömer'i Gelinim kitabında merak etmiş ve hevesle kitabını almayı beklemiştim ama beklediğimden biraz daha aşağı çıktı. Keşke daha iliklerime kadar titretecek şekilde duygular ön planda olsaydı. Neyse...

~~~*~~~
"Gözlerinde nefreti sileceksin."
"Gözlerimdeki nefreti perdeleyebilirim de, kalbimdeki nefreti ne yapacağız Ömer?"
"Kalbin..." dedim ve dudaklarım alayla kıvrıldı. "Kalbinle ilgilenmiyorum."
~~~*~~~

Buket'in Ömer'le olan evliliğindeki dengesiz hallerine sinir oldum. Bir aslan gibi görünmeye çalışan kedi yavrusu modu pek eğreti durdu bence üzerinde... Ömer'in de hangi ara aşık olduğunu anlamadığım ama aşık olduktan sonraki tavırları ve duruşu iyiydi.

Yazarın beni şaşırtan kısmı Ömer ile Buket'in boşanması oldu... ve sonrasındaki olaylar. Bu konuda yazarı tebrik ediyorum çünkü bunu beklemiyordum.

Çok fazla yorum yapmayacağım ama şunu söyleyebilirim. Güzel bir kitaptı, çok beklentiye girmeden ve duyguları çok hissetmeyi beklemeden okuyun. O zaman seversiniz :)

Ahh, bu arada kapak tasarımına bayıldım! Bunu da araya sıkıştırmalıydım :D

~~~*~~~
"Sen benim iyi ki dediğimsin... 
Sen benim hayat dediğimsin... 
Aşkına ömrümü adadığımsın..."
~~~*~~~



Kitabın adı           : Kalbime Fısılda
Yazarı                   : Dilek Taygun
Yayınevi                : Mortena Yayınları
Sayfa sayısı           : 498

Kitabın tanıtım yazısı:

Bir kalp ikinci kez aşık olabilir miydi?

Kalbini aşka, sevgiye, mutluluğa, en önemlisi de yaşamaya kapatmış bir adam ve kendi mazbut dünyasından bir anda alınarak, ışıltılı bir hayata mahkûm edilen gen bir kadın.

Dıştan peri masallarına özendiren, gerçekte ise nefretle bezenmiş bir hayat…

Ömer Atay, yıllar önce kalbini aşka dair her şeye kapatmıştı. Sevgi, aşk, mutluluk gibi duygular onun için birer basit kelime halini alırken, sadece iş odaklı yaşamından ve süre gelen hayatından oldukça memnun bir adamdı. Ta ki dedesinin ani ölümü ile kendini bir anda istemediği bir evliliğin içinde bulana kadar. 

Buket Say, kendi halinde yaşayan sessiz, sakin bir genç kızdı. Hayat onun için ailesinden ve sakinlikten ibaretti. Bir gün, evine gelen iki adamla tüm hayatı bir anda değişmiş, kendini ait olmadığı bir evde ve ait olmadığı bir toplumun içinde bulmuştu. 

Bir adamın güç ve sevgi arasındaki bocalayışı…

Bir kadının gurur ve sevgi arasındaki imtihanı…

İki gönülde filizlenen sevgi... Gurur ve gücü yok etmeye yeter miydi?

1 yorum :

  1. Ben bu kitabını çok merak ediyordum Bendeki SEn kitabını okudum kesinlikle sizin gibi hissettim.KurGu akıcılık güzeldi lakin duygular yetersiz kaldı.halbiki yazarın sade dili çok güzel, duyguları ön plana koysa harika olacak.

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın