21 Kasım 2017 Salı

0 J. A. Redmerski - Kara Kurt (Katiller Çetesi #5)



~~~*~~~
Bana zarar verecek hiçbir şey yapmayacağını söylediği gece ona inanmıştım. Lanet olsun ki tüm kalbimle hem de.
Yanılmışım.
~~~*~~~

Ve Katiller Çetesi'nin çıkmış 5 kitabı da bitti şimdi hevesle, heyecanla 6. kitabı bekleme devri başladı. 

Bu seriyi cidden çok sevdim ve sizlere de ısrarlı bir şekilde okumalısınız tavsiye ediyorum. Aksiyon, gizem, hafif gerilim, biraz aşk ve fazlasıyla ilgi çekici bir grubun üyesi olmanın gerektirdiği güven... Kitap kelimenin tam anlamıyla her şeyden biraz bir şey barındıran ve su gibi akan bir baktığınızda arka kapağı kapattığınızı gördüğünüz bir kurguya sahip. 

Yazarın okuduğum 7. kitabı ve şunu söyleyebilirim ki bu kadın cidden kurguları kaleme almayı biliyor. Havada kalan hiçbir şey yok. Her şey yerli yerinde ve fazla uzatmak adına olay döngüsünü batırmıyor olması gerektiği dozda bırakıyor. Bu yüzden J. A. Redmerski'nin kitaplarını seviyorum. Size de denemenizi tavsiye ediyorum.

~~~*~~~
Bana zarar verecek hiçbir şey yapmayacağını söylediği gece ona inanmıştım. Lanet olsun ki tüm kalbimle hem de.
Yanılmışım.
~~~*~~~

Kısaca kitabın konusuna değinmek gerekirse, Victor bir önceki kitapta kaybettiği kardeş güvenine rağmen sevdiği kadını bir göreve gönderiyor üstelik kardeşi Niklas ile birlikte. Niklas, Victor'dan intikam almak için onun sevdiği kadını mı kullanacak yoksa onun ölümüne mi sebep olacak tedirginliği ile okurken bir de öyle bir görev çıkıyor bu iş... Aman Tanrım! diyesiniz tutuyor. 

Niklas, Nora ve Izabel öyle bir göreve gidiyorlar ki... o görevdeki rollerini haklarıyla yerine getirmek çok zorken bir yandan da insanlıklarını sorgulamamıza neden oluyor. Hep Izabel'in insanlığına hayran olduklarını vurguluyorlardı ve şimdi bunun sebebini okumak... çok iyiydi. 

Nora bir kez daha hayranlığımı kazandı, çünkü bu görevde en zor iş onunkiydi ve en başarılı da o davrandı. Neden mi ?Onun gibi bir karakteri bir adamın kölesi olduğunu düşünsenize... Her şeye rağmen onun arkasında köpek gibi dolanıp, otur dediğinde oturup soyun dediğinde soyunmak... Nora... bence Izabel ölsün Nora kalsın :) 

~~~*~~~
"Zaafların üstesinden gelebilmenin en iyi yolu, onlarla doğrudan yüzleşmektir, Izabel."
~~~*~~~

Benim için her kapı Izabel ölsüne çıkıyor :) 

Niklas'ı diğer kitaplarda sevmeye başlamıştım ama bu kitapta da sevmeye devam ettim. Çünkü adam çok tatlı... tabi öyle dediğimi duymasın ona en son tatlı diyene neler yaptığını kitabın son bölümünde okuduk.

Neden bilmiyorum ama Jackie'nin altından bir şey çıkacakmış gibi hissediyorum ve çıkarsa cidden çok fena şeyler olur gibi de geliyor. Ayrıca hala Nora'ya güvenmiyorum. Çünkü her an bir ihanet patlak verecekmiş gibi hissettiriyor. 

Azıcık da olsa Fredrik kendini gösterdi ama bu sefer pek usluydu. 

Seriyi cidden severek okuyorum ve kitabın kurgusu bana tatmin veriyor çünkü her şey olması gerektiği gibi oluyor ve ya şu olmasaydı ya da şöyle olsaydı diyebileceğim hiçbir nokta olmuyor bu seride. 

~~~*~~~
"Üzgünüm."
"Ne için? Victor'un yaptıkları için mi?"
"Sevdiğin kadın ölürken, hala hayatta olduğum için..."
~~~*~~~

Ben çok seviyorum ve size de tavsiye ederim. Tamam 7 kitaplık bir seri ve henüz 5 kitabı çıktı ama yine de bence okuyun! 

Bu arada demezsem içimde kalır... Ephesus şimdiye kadar serinin orijinal kapaklarıyla yayınladı kitapları diğerlerinde de ufak tefek değişiklikler var mı hiç dikkatimi çekmedi ama bu kitapta kapaktaki adamın elinde sigara vardı ve o kısım sansürlenmiş resmen.. Kitap çoğunlukla Niklas üzerine dönüyor ve adamın bir simgesi, vazgeçilmezi bu sigara o kısmı keşke sansürlemeseydiniz. Sonuçta bu seriyi çocuklar değil yetişkinler okuyor... 

~~~*~~~
"Kalbine ihanet ettiğin an her şeyi yitirdiğin andır."
~~~*~~~


Katiller Çetesi Serisi (In the Company of Killers)
~~~*~~~
Kardeşim seni sevebilir fakat o her zaman Victor Faust olarak kalacak. Şimdi ve daima... Üstelik er ya da geç. senin yalnızca bir başka Claire vakası olduğunu fark edecek.
~~~*~~~


Kitabın adı    : Kara Kurt
Orijinal adı   : The Black Wolf
Yazarı           : J. A. Redmerski
Çevirmen      : Murat Karlıdağ
Seri bilgisi     : Katiller Çetesi #5
Yayınevi        : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı    : 400

Kitabın tanıtım yazısı:

“Redmerski yine aklınızı başınızdan alacak!”–USA Today

“Kara Kurt okurlara yine karanlık ve tutkulu dolu bir macera vadediyor.”–NY Times

“Redmerski, Katiller Çetesi’nde çıtayı hep çok daha yükseğe koyuyor.”–Publishers Weekly  

Katiller Çetesi’nde heyecan Kara Kurt’la devam ediyor… Nora’nın ortaya çıkardığı sırların ardından, Niklas ve Victor arasındaki iş arkadaşlığı da kardeşlik de derinden sarsılmıştır. Fakat Niklas her şeye rağmen yalnızca kendisinin başarıyla yerine getirebileceği düşünülen bir görev için İtalya’ya gitmeyi kabul eder. Çünkü bunu kardeşinin ihanetine karşı bir merhamet –ya da bir intikam – fırsatı olarak görmektedir. Öte yandan Niklas’a İtalya’da Izabel ve çetenin yeni üyesi Nora da eşlik edecektir. Gelgelelim İtalya’da Birlik’in düşündüğünden çok daha zorlu bir süreç yaşanacak ve çete üyeleri hiç beklenmedik olaylarla yüzleşip zor kararlar vermeye mahkûm edileceklerdir. 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın