5 Mayıs 2019 Pazar

0 Corinne Michaels - Hüküm (Salvation #4)


~~~*~~~
"Onu sevmiştin. Yani, benden ne halt yapmamı bekliyorsun ki?"
"Savaşmanı! Benim için savaşmanı. Bizim için. ne olacak şimdi, yürüyüp gidecek misin* Senin için hiçbir anlamım yokmuş gibi beni ona mı teslim edeceksin?"
~~~*~~~

Avuntu'nun devam kitabı olan Hüküm'ü de hemen okudum. Zaten Avuntu'nun yorumunda demiştim kitabın çok nefes kesen bir yerde bittiğini ve devamına hemen başlayacağımı ve başlayıp bitirdim kitap. İtiraf etmek gerekirse bu kitabı da Avuntu kadar sevemedim. 

İlk kitaptan tanıdığımız ve sevdiğimiz çift olan Liam ile Natalie ilişkilerine mutlu mesut devam ederken Natalie'nin öldüğünü sandıkları kocası geri dönmüş kitapta orada bitmişti. Bu kitap da kaldığı yerden devam ediyor. Liam ile Natalie'nin aşkları çok fena sınanıyor ve Aaron da geri döndüğü için artık her şey karman çorman bir hal alıyor. 
Kitap başlarda Aaron ve Liam arasında kalan Natalie'nin seçimlerini anlatırken Liam'ın kendini geri çekmesi, bütün kararı Natalie'ye bırakması ve Aaron'ın karısını geri kazanabilmek için çabalamasını anlatırken kitabın yarısından sonra Liam ve Natalie'nin aşkına döndü olay ve tamamen aşk üçgeni mevzusu bir anda mutlu bir aşk hikayesi ile sonuçlandı.

~~~*~~~
"Burada olmadığın her an acı çekeceğim. Yanına yatıp sana sığınabilmek ve sana beni neden sevmen gerektiğini hatırlatmak için burada olmanı dileyeceğim."
"Seni sevmek hiçbir zaman mesele olmadı. Mesele sana sahip olmak hakkım olmadığında seni yanımda tutmaktı."
~~~*~~~

Öncelikle kitapta Natalie'nin Aaron'ın kendini aklama çabalarına hep sessiz kalıp tepki göstermedeki yetersizliği çok sinir bozucuydu. En başından beri tepki göstermesi gereken konularda sessiz kalıp da hep alttan alttan seni istemiyor imaları yerine açık açık kartlarını ortaya dökseydi her şey daha kolay olurdu bence. Tabi o zaman da sanırım kitap olmazdı .) 

Sevmediğim başka bir detay da... sen henüz bebek sayılabilecek kızını bırak sevgilinle iki günlük kaçamak yapmaya git... ahh hadi ama arkadaş olmaz böyle şeyler biraz gerçekçi olalım, yazar romantizm yazabilmek için bir annenin bebeğini ikinci plana atmasını yazmış resmen. Olmadı bu...

Liam'ın baba olacağını öğrendiği kısımlardaki o duygu anlatımını çok sevdiğimi de söylemeliyim. 

Kitapta devamlı adı geçen arkadaşlıklar yine çok güzel kurgulanmıştır. Liam'ın görevdeylem ulaşılamadığı haberi geldiğinde kısımlar da öyleydi. 

Kitabın geneline bakılırsa ortalamaydı benim nazarımda çünkü olmamış çok fazla şey vardı. Bence Aaron ölmüş kalsaydı geri hiç dönmeseydi ve sadece bir kitapla hikaye bitmiş olsaydı da olurdu ki bence daha güzel de olabilirdi. Hadi bu kitap yazıldı o zamanda bazı olayları çok daha net çizgilerle yazıp da bu bir aşk romanı aşkı püskürteyim gerisini boş ver mantığı olmadan yazılsaydı daha iyiydi. 

İlk kitabı sevip de bu kitaba başlamaya niyeti olanlar kesinlikle çok büyük beklentiye girip de ilkiyle kıyaslamasınlar derim ben. 

~~~*~~~
"Asla öğrenemeyeceğim bir şey var Natalie. Beni gerçekten sevdin mi, yoksa seni avutan bir teselli ikramiyesi miydim?" 
~~~*~~~

Savlation Serisi 

Kitabın adı        : Hüküm
Orijinal adı       : Conviction
Yazarı                : Corinne Michaels
Seri Sıralaması : Salvation #4
Çevirmen          : Ozan Yoleri
Yayınevi             : Kanes
Sayfa sayısı        : 352

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hayatının aşkıyla evli ve ilk çocuğuna hamile olan Natalie istediği her şeye sahiptir. Deniz kıyısında verandalı, huzur dolu bir evi, sevgi dolu bir eşi ve her daim ona destek olan arkadaşları vardır. O sabah başına geleceklerden habersiz, mutlu bir güne uyanır ve çok yakında doğacak bebeğinin odasını düzenlemeye koyulur. Ansızın kapı çaldığında ise içgüdüleri ona kötü bir haber alacağını söylemektedir.

Kapıyı açtığında, Deniz Kuvvetleri'nden sağ çıkmayı başarmış eski bir asker olan kocası Aaron'ı, yeni görevi esnasında el yapımı bir patlayıcı yüzünden kaybettiğini öğrenen Natalie, karnındaki bebeğiyle yirmi yedi yaşında dul kalır. Yeni doğan küçük kızının babasız büyüyeceği gerçeğiyle yüzleşirken, bir yandan da bebeği için güçlü olmak ve ayaklarının üzerinde durmak zorundadır. Aaron'ın ölümünden sonra birbiri ardına açığa çıkan sırlar karşısında ise sahip olduğu hayatın aslında bir yalandan ibaret olduğunu öğrenir. 

Artık mutlu sonlara inanmayan Natalie'nin hayatına beklenmedik bir şekilde giren eski bir dost, bunun aksini ona kanıtlayacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın