29 Kasım 2020 Pazar

4 Film Yorumu // Stephen King'in Doktor Sleep Kitabının Film Uyarlamasının Değerlendirilmesi


 Bir hafta içerisinde üç tane Stephen King kitaplarından uyarlama film izledim. Birincisi IT filmiydi ki onun yorumu da blogda mevcut. Ayrıca o iki bölüm olsa da tek film olarak baz aldım :) İkinci film de Doctor Sleep kitabından uyarlama olan ve aynı ismi paylaşam film oldu. 

Filmleri çok beğendiğim için her ne kadar IT için kalınlığı gözümü korkutsa da okuyamasam da bu filmin kitabını kesinlikle okuyacağım. Ama öncesinde Cinnet'i okuyacağım. Çünkü bu film de Cinnet filminin bir sonraki bölümü olarak lanse ediliyor ki filmin sonunda bunu görmüş oldum. Cinnet'i de kısa zamanda izleyeceğim.

 Genel olarak sanırım Stephen King'in kitaplarının uyarlamalarına korkuyu ekliyorlar ama bu film de benim nazarımda korku değildi, gizem, fantastik bir içeriğe sahip bir filmdi. Değişik bir filmdi de aynı zamanda. 

Filmin süresi : 2 sata 32 dakika
IMDB puanı: 7.3 / 10 
Benim puanım: 8 / 10 

Mike Flanagan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin baş rollerini Ewan McGregor, Rebecca Fergusan, Kyliegh Curran gibi isimlerin baş rollerini paylaştığı film gerilim, gizem ve fantastik detaylarla süslü bir filmdi. 

Filmin konusu, özel yetenekleri olan çocukları öldürerek ruhlarını emen ve ölümsüz olabileceğini düşünen bir grup, oldukça yetenekli olan Abba'nın varlığını hissederler ve onun peşine düşerler. Abba ise öldürdükleri çocukları hissederken onların acılarını görür ve o anların acısını yaşar. Buna daha fazla dayanamayacağını düşündüğü noktada da olaya el atmaya karar verir. Dan ise, yeteneklerini bastırmış ve o zamanları geride bırakmış olan Dan ile telepatik olarak iletişime geçer. Sonrasında ise grubun Abba'nın peşine düştüğünü öğrendiğinde ise küçük kıza yardım etmeye karar veren Dan, için de olaylar başlamıştır. 

Oldukça heyecan verici olduğunu söylemeliyim. Ciddi anlamda çok değişik ve ilginç bir filmdi. Kurgusu, çekimleri ve efektleri beğendim. Oyunculuğu da sevdiğimi söylemeliyim. Özellikle Abba'yı oynayan Kyliegh Curran çok güzel oyunculuk sergilemişti. 

Film bittikten sonra dediğim tek şey de Stephen King'in psikolojisinden şüphe ediyorum nasıl bir insan böylesine bir kurguyu yazabilir diye. Ciddi anlamda hoşuma da gitmişti. 

Bu yüzden Cinnet'in devamı diyerek geçtiğinden onu da izleyeceğim hatta okuma listeme kitaplarını da yazacağım :) 

Sizlere de tavsiye ederim filmi mutlaka deneyin. 



4 yorum :

  1. Merak uyandıran bir tanıtım oldu :) "Filmi izlemeliyim" diye düşündüm :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  2. cinnet mükemmel bir kitap ve filmdir dr uyku onun devamı evet kitabı okudum da daha filmi izlemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamı olduğunu bilmeden izledim Dr Uyku'yu ama Cinnet'i hem izleyip hem de okumayı planlıyorum merak etmemek mümkün değil.

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın